Bu sebepten incir, çoğalmak için bir taşıyıcı bulmak zorunda. İncirin çoğalmasını sağlayan bir arı var. İlek sineği de denilen bu arılar incir olmadan, incir de bu kendine özel arılar olmadan yaşayamıyor.
Doğdukları incirin ovaryumunda çevredeki dişi arılarla çiftleşir. Dişi arılar ise doğdukları erkek incirin polenini alıp uçarak bir başka dişi incire taşır. Yani incirler incir arıları olmadan, incir arıları da incir olmadan yaşayamaz.
İncirin içinde kesinlikle arı vardır. İncirin polenlerinin dağıtılması için incir arısına ihtiyaç vardır. Fakat her incir yediğinizde aklınıza, arı kadavrası yediğiniz de gelmesin. Çünkü incirin içinde arıyı proteinlerine ayıran bir enzim vardır.
İNCİRİN İÇERİSİNDE ARI DOĞUYOR
Birkaç hafta içerisinde incir meyvesinin içinde yeni arılar ürer ve erkek arılar dişi arılarla çiftleşerek yeni bir döngü oluşturmaya başlar. Dişilerden çok daha küçük olan erkek arıların kanatları olmadığı için incir meyvesinden dışarı çıkamazlar içerisinde ölürler.
Arının yumurtaları, incirin tohumları içinde büyüyen yumrulara dönüşür. Birkaç hafta içinde gelişimlerini tamamlayan yumurtalardan çıkan yeni arılar, incir tohumlarının içinde doğarlar. İlk olarak erkekler doğar ve hemen çiftleşecek dişiler aramaya başlarlar.
İlgili 40 soru bulundu
Çekirdekten incir çimlendirme işlemi üzerine güzel bir video oldu. Sizler de kendi bahçenizde kolayca çekirdekten meyve çoğaltabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem. Havai köklendirme ve çelikten köklendirmeye göre meyve vermesi uzun bir süreç.
Arkadaşlar merhaba İncir Çelikten köklendirme. İncir suyu çok sever, suda yazın bile 30,40 günde köklenip suyun içine bir çay kaşığı odun külü ekleyip vi...
Arılar olmazsa sadece bitkisel ürünlerin değil, et, süt, yumurta gibi hayvansal ürünlerin üretimi kısıtlı olur ve bu ürünler daha pahalı satılır. Arı kaybı veya azalması, bitkilerde meyve, sebze, bakliyat oluşumunun azalmasına, dolayısıyla gıda açığının ortaya çıkmasına neden olacaktır.”
İncir ağaçları elma veya şeftali ağaçları gibi çiçek açmazlar. Çiçekleri armut şekilli bir kozanın içinde açar ve daha sonra olgunlaşıp yediğimiz meyvelere dönüşür. Daha sonra her bir çiçek, bir adet bir tohumlu, 'aken' adı verilen sert kabuklu bir meyve oluşturur. Her incir birkaç adet aken'den oluşur.
Bizim için önemli olan ve asıl meyveleri oluşturan İyilop meyveleridir. Erkek incirlerde dişi incirler gibi bir yılda üç meyve verirler. Bunlarda Boğa, İlek ve Ebe meyveleridir. Erkek incir ağaçlarındaki ilek meyvelerinden çıkan sinekler dişi ağaçlardaki İyilop meyvelerini döller.
İncir yerken dikkatli olmanızda fayda var çünkü içinden bir arı çıkabilir. Hatta canlı arı çıkmasa da siz her zaman incir yediğinizde arı parçalarını da beraberinde yersiniz. Aslında içi dışına çıkmış bir çiçek olan incir, varlığının devamlılığını arılara borçludur.
Ynt: Sabit Arıcılıkta Arılar Çevredeki Üzüm ve İncir Gibi Meyvelere Zararı Böyle yerlerde genelde yabani arıların parçaladıkları meyvelere bal arıları gelir. Komşularınızda bunu bilmeden size tepki verebilirler. Ama ağaçta sapa sağlam duran bir meyveye bal arıları zarar vermezler.
Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerler ister. Yıllık or- talama sıcaklığın 18- 20 C olduğu yerlerde yetişir. Meyve doğuşu ile hasat sonuna kadar daha yüksek ortalama sıcaklık ister. İncir ağacı toprak istekleri bakımından çok seçici de- ğildir.
İncir, suyu çok fazla seven kökleri uzun ve dayanaklı bir ağaç olduğundan özellikle betondan yapılmış kanalizasyon borularının bir numaralı düşmanıdır. Kökleri boruları delerek içeri girer ve ciddi hasarlar verir.
Dişisi ve erkeği olan bir bitkidir. İncirin dişisinin meyveleri daha büyük ve daha tatlıdır. Erkek olan incir ise tozlaşmada görev alır ve daha küçük meyveleri vardır. Kökleri toprak üzerinde görünebilir.
Olgunluk dönemindeki yüksek bağıl nem, meyvelerde yarılmaya neden olur.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
İNCİRLER VE ARILAR
Dişi incir arısı, yumurtalarını bırakmak için erkek incire girer. Erkek incir, arının yumurtalarını ikame edecek bir şekle sahiptir. Dişi arının kanatları ve anteni, incirin küçük aralığından içeri girerken kopar, bu yüzden arı içeri girince dışarı çıkamaz.
İncirde döllenme erkek ve dişi çiçeklerin kapalı bir çiçek kılıfı içersinde olmasından dolayı döllenme ilek sineği, Blastophaga psenes, denilen ve erkek incirlerle simbiyoz halde yaşayan bu böcek sayesinde olur. Döllenme biyolojisi açısından dişi incirleri 4 tipe ayrılır.
Bitki tozlaşması azalır: Arılar, çiçeklerin tozlaşmasında önemli bir rol oynar. Polenleri bitkiden bitkiye taşıyarak bitkilerin üremesini sağlarlar. Arıların yok olması, bitki çeşitliliğini azaltabilir ve tarımsal üretimi olumsuz etkileyebilir. Meyve, sebze ve diğer bitkisel ürünlerin verimi azalabilir.
Arıları genetik, yetersiz beslenme, iklim değişikliği, yangınlar, seller, fırtınalar, orman ve doğa katliamı gibi faktörler de öldürüyor. Havada, bitkide, su'da zehirli kimyasallarla temas eden arı; öldürücü, toksik maddeyi kovana taşıyor, içeride ki koloninin yok olmasına neden oluyor.
Yumuşak derili bir hayvanı soktuktan sonra iğnesini geri çıkartabiliyorsa uzaklaşıp, hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor fakat iğne hedefte kalırsa kaçmaya çalışırken organlarla birlikte vücudu terk ediyor ve hayvan kısa sürede ölüyor.
Aşılı Açık Kök İncir Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir? Aşılı açık kök incir fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.
İncir fidanının gelişimini hızlandırmak için gübre uygulamaları yapmak gerekir. İncir ağacının dikiminden başlayarak belirli zamanlarda gübre desteği gerekmektedir. Dikiminde uygulayacak olduğunuz leoanardit içerikli organik gübre ile gelişimini hızlandırabilir.
İncir ağacı, kış aylarında yaprak döken bir ağaç türüdür. Bu nedenle de yapraksız olduğu döneme kış uykusu devresi denir. Bu nedenle ilkbahar dönemi incir ağacı dikimi için idealdir. Kış aylarının soğuk geçmediği bölgelerde dikim için sonbahar uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri