İncir sütü, olgunlaşmamış incirlerin dalından koparıldığında uç kısmından akan beyaz renkli bir sıvıdır. İncir sütü incir sapından gelebildiği gibi bazı kalın yapraklardan da akabilir.
İncir yaprağının sütü nasıl çıkar? Olgunlaşmamış incirin dalından koparıldığı zaman akan beyaz sıvıya incir sütü denilmektedir. İncir sapından gelen bu beyaz sıvı aynı zamanda incirin yapraklarından da gelebilmektedir.
Doğradığımız incirleri sütün üstüne katarak mikserle ezelim. Göreceksiniz yavaş yavaş koyu kıvama gelecek. Tam koyu olmamasını özen gösteriniz ,duru olursa bir miktar daha incir koyabilirsiniz. Sonra küçük kaselere paylaştırın .
Kıyafeti yakmamak için dikkatli olmalısın. Leke eridiğinde, bir aseton ile lekeyi çıkarabilirsin. Ayrıca sıcak ütü de aynı şekilde, lekeye bastırmadan kullanılabilir.
İncir sütünün içerisinde kalsiyum, potasyum, A ve L vitamini, bakır ve magnezyum bulunur. Diş sağlığı için faydalı olan besin içeriği ile özellikle diş eti kanaması sorunu yaşayan kişilerin incir sütü kullanmaları önerilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Doğal Merhem!
Yaprağı ve meyvesiyle adeta bir ilaç olan incir yapılan araştırmalar sonucunda sütü ile de insan sağlığına faydalı olan besinler arasına girmiştir.
İncir sütü halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Yaprağından çıkan süt, siğillere, basura ve vücuttaki yaralara sürülebilir. Ayrıca incir sütünün hazımsızlığı giderici etkisi de bulunur. Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de sütü kullanılabilir.
Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Reçine lekesinin çıkarılması için soğuk su ile durulama işlemi yapılabilir. Kolonya kıyafetlerdeki reçine lekesini çıkarmaz ise derine yerleşen lekelerde aseton da kullanılabilir. Reçine lekesinin üzerine ise aseton dökülerek reçine lekesi çıkarılır.
Lekeyi temizlemek için yapacağınız ilk işlem; bekletilmiş süt lekeli olan çamaşırı soğuk suda bekleterek çıkartmadığınız inatçı lekeler için kumaşın rengine uygun Peros Matik Toz Deterjan ile lekeyi nazikçe ovalayarak, yarım saat kadar oda sıcaklığındaki su ile ıslatmanız gerekmektedir.
İncir yaprağı sütü günümüzde alternatif tıpta kullanılmaktadır. Özellikle pek çok şeye iyi gelmesi nedeniyle insan sağlığına faydalı besinler arasında yer almaktadır. İncir yaprağı sütü kozmetikte çok sık kullanılmaktadır.
Muhtemelen incirin içindeki bir madde sütün içinde bakteri üremesine neden oluyor, ve bu şekilde süt koyulaşıyor. Kıvamı boza gibi, muhallebi gibi oluyor. İncirin tadına göre değişecektir tatlılık oranı. Dilerseniz içine şeker ekleyebilirsiniz ama bence doğallığını bozmak çok gereksiz.
İncir Sütü Cilde Nasıl Uygulanır? Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için incir sütünü direkt olarak yüzünüze sürebilirsiniz. 10 dakika kadar beklettikten sonra ne denli yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu anlayacaksınız.
İncir yaprağı doğal antibiyotik etkisi olan bir besindir. Bu yaprağı farklı şekillerde tüketerek vücudunuzda yer edinmeye çalışan enfeksiyonu temizleyebilirsiniz. İdrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda akla gelen incir yaprağı, vücut direncini artırır ve enfeksiyonun kısa sürede atılmasını sağlar.
En sık görülen rahatsızlıklardan biri olan diyabete karşı incir yaprağı tüketimi, doğal bir tedavi niteliğindedir. Siz de düzenli olarak incir yaprağı çayı içerek kandaki şeker miktarının dengelenmesini sağlar, diyabet etkilerini en aza indirebilirsiniz.
İncir yaprağı çayı, düzenli tüketilmesi durumunda damar tıkanıklığını önleyerek kan dolaşımını hızlandırır. Kalp ve damar sağlığının koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. İncir yaprağı vücuttaki iltihap ve enfeksiyonunun doğal olarak atılmasını sağlar.
Reçine, çoğunlukla çam ve kozalak ağaçlarında bulunur. Ağaçların, dış etkenlerden kendilerini koruması ve yaralarını iyileştirmesi için salgıladıkları doğal sıvılardır. Yapışkan bir formdadırlar ve çam sakızı diye de bilinirler.
Reçine elde etmek için bitkinin kabuğu özel bir bıçakla çizilir. Sonra balyozla dövülerek veya alevle yakılarak yaralanır. Bazı bitkilerde ise reçine; etanol, eter gibi maddelerin yardımıyla, tüketme metodu ile elde edilir. Bugün sanayide tabii reçinelerin yerini büyük ölçüde suni reçineler almıştır.
Çam sakızı lekesini çıkartmak için sıcak su etkili olmaktadır. Sıcak suyun etkisi ile çam sakızının yumuşadığı görülmektedir. Sıcak suya batırılan bezin çam sakızı lekesinin üzerinde bir süre bekletilmesi gerekir. Sıcak su ile yumuşayan çam sakızını yıkayarak kumaştan arındırabilirsiniz.
Bir diğer yöntemse her derde deva olan karbonat. Suyla yavaş yavaş karıştırarak macun kıvamı elde edin ve bu macunu lekeye yedirin. Kuruyana kadar bekledikten sonra yumuşak bir fırça yardımıyla fırçalayın. Bu yöntemlerle beyaz kıyafetleri lekeden kurtarabilirsiniz.
Deri koltuk üzerinde oluşan çay lekeleri ıslak ve temiz bir bez ile pratik bir şekilde temizlenirken; kumaş yapılı koltuklarda Domestos Çamaşır Suyu gibi etkili temizlik ürünleri ya da karbonat kullanımı gerekiyor.
Beyaz kıyafetlerdeki çamaşır suyu lekesini çıkarmak için, sirke kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi, 1 bardak temiz su ile seyreltin ve lekenin üzerine uygulayın. Ardından temiz bir bezle yavaşça lekeyi silin. Arada suya bandırarak bezi nemlendirin.
İncir sütü, siğil ve yaraların üzerine 1-2 damla damlatacak şekilde kullanılabilir. düzenli olarak aynı ölçüde kullanılması siğilin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. Bununla birlikte cilt bakımda incir sütü kullanımı ise göze değdirmeden 1-2 damla masaj yaparak uygulanabilir.
Asidik özelliği olan bu süt, aynı zamanda güçlü bir mikrop öldürücüdür. Eski çağlardan bu yana incir sütü cilt hastalıklarında kullanılmıştır. Özellikle siğil ve dolama gibi iltihaplı rahatsızlıklara doğal ilaçtır.
Saç maskesine 10 damla incir yağı ekleyin ve saçınıza uygulayın. Bir saat bekletin ve sonra her zamanki gibi şampuanlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri