Bilginin olduğu kaynakları kolayca bulur. Dünyanın her noktası hakkında kolayca bilgi edinmeyi sağlar. Müzik, video, filmler sayesinde internet üzerinde evlerimizde güvenilir bir şekilde eğlenceli vakit geçirmemize yardımcı olur. Sosyal iletişim siteleri sayesinde yeni arkadaşlıklar ve paylaşımlar edinmeyi sağlar.
İnternet, haberleşmeden bilgi paylaşımına, habercilikten medyaya, tanıtım ve reklamdan seyahat ve tatile, kamu hizmetlerinden bankacılık ve ticarete, eğlenceden sosyal ilişkiler ve kültürler arası etkileşime, çevre ve sağlıktan eğitime ve günlük yaşamı ilgilendiren pek çok alanda olumlu getiriler ve yenilikleri ...
İnternet, bilgisayar sistemleri ile birbirlerine bağlı olan ve dünya çapında yaygın olarak kullanılan, sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır. İnternet bilgiye kolay, ucuz, hızlı ve güvenli ulaşmanın ve onu başkalarıyla paylaşmanın günümüzdeki en geçerli yoludur.
1. internetin yararlarına bakalım:
- farklı dillerde yayınlar okumamızı sağlar. - başka diller öğrenmemizi sağlar. - bize ücretsiz birçok konuda eğitim sağlar. - zaman harcamadan fatura ödemek, alışveriş yapmak gibi birçok şeyi saniyeler içinde yapmamızı sağlar.
– Film izleme, müzik dinleme gibi aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi, – Kişilerin eğlenebileceği sitelerde vakit geçirebilmesi, – Yemek tarifi ve sağlık alanlarında uygulanabilir bilgilere erişim sağlaması, – Birçok işlemin yapımı bakımından zaman kazandırabilmesi gösterilebilir.
İlgili 30 soru bulundu
İnternet bütün dünyada kullanılan, bilgisayar ve diğer akıllı cihazlar aracılığıyla veri ve bilgi iletmeyi/almayı sağlayan iletişim ağıdır. İnternet aracılığıyla istenilen web sitesine ve bilgiye erişim sağlanabilir. Bunun yanı sıra bütün dünyadaki bilgisayarlara mesajlar gönderilip mesajlar alınabilir.
İnternet, gün içerisinde en çok (%62 oranıyla) araştırma amacıyla kullanılıyor. Sağlık amacıyla yapılan araştırmaları da %62 içerisinde kabul edebiliriz. Daha sonra, %58 ile alışveriş ve %50 ile bankacılık işlemleri geliyor. Turizm ve iş arama konusunda da internetin yoğun bir şekilde kullanıldığını gözlemliyoruz.
İnternet sayesinde bilgiye erişim dünya çapında yerine getirilebilmektedir. Bulunulan konumdan bağımsız olarak bilgi paylaşılabilir, kolaylıkla iletişim kurulabilir. İnternet TCP/IP olarak adlandırılan sisteme sahip olan tüm cihazların birbirine bağlanmasına olanak tanır.
"İnternet, hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra son yıllarda aşırı ve gereksiz kullanımıyla uyku bozuklukları, depresyon, sosyal ortam ve iletişimlerden uzak durma gibi bazı önemli sorunların ortaya çıkmasına neden olmuştur.
İnternet eğlenceden, bilgi edinmeye; sosyal hayatı zenginleştirmeden, ekonomik çevrede yeni iş fırsatlarının doğmasına kadar birçok fırsat sunmasının yanı sıra başta gizlilik ve güvenlik kaygıları olmak üzere çeşitli risk ve zararların da oluşmasına sebep olmuştur.
İlişkiler açısından bakıldığında ise; zayıflayan aile iletişimiyle beraber, genel olarak bir yalnızlık ve depresyon görülebilir. Dış dünya ile etkileşimin azalması ve gerçeklikten kopuş; içe kapanma ve sosyal becerilerde düşüşe sebep olabilmektedir. Buna bağlı olarak da arkadaşlık ilişkileri zarar görebilmektedir.
İlk ortaya çıkan ARPANET, büyüyerek İnternet olmuştur. İnternet, pek çok farklı tasarıma sahip birbirinden bağımsız ağların varlığı fikrine dayanır. Paket anahtarlamalı ağ olan ARPANET ile başlayan süreç daha sonra paket uydu ağları, yer tabanlı paket radyo ağları ve diğer ağlar ile devam etmiştir.
İnternetin tarihi, 1950'lerde bilgisayarların gelişmesi ile başlar. Paket ağlarının ilk tasarımları ABD, İngiltere ve Fransa'daki çeşitli laboratuvarlarda şekillenmiştir. 60'ların başında ABD Savunma Bakanlığı tarafından desteklenen ağ çalışmalarından birisi, İnternet Protokolü'nü (IP) kullanan ilk ağ olan ARPANET'tir.
Birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, bilgisayarlar arası bilgi aktarımına olanak sağlayan ağa "internet" denir. İnternet'in en temel işlevi, haberleşme ve iletişimdir.
Eğer internet diye bir şey olmasaydı...
- Google, Twitter, Facebook, e-bay gibi şirketlerin hiçbiri olmayacaktı; doğal olarak bu şirketlerde çalışan önemli bir iş gücü işsiz kalacaktı. - İnternetle bağlantılı her meslek, aynı zamanda ortalama 2 farklı mesleği de doğrudan etkiliyor.
İnternet teknolojisi Türkiye'ye ilk olarak, 1987 yılında Ege Üniversitesi'nin öncülüğünde kurulan, Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı ile geldi. Türkiye ilk kez İnternet'le, 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat kurularak yurtdışıyla sağlanan bağlantı sayesinde tanıştı.
İnternet bağlantımızı sağlayan kablosuz ağ (wi-fi) teknolojisi çok düşük şiddette radyo dalgalarını kullanır. Mikrodalga fırınlarla karşılaştırınca yüz bin kez daha az iyonlaştırıcı olmayan radyasyon yaydığı bilinmektedir.
Etimoloji. 1985 yılında kullanılmaya başlayan İngilizce internet kelimesi, "kendi aralarında bağlantılı ağlar" anlamına gelen Interconnected Networks teriminin kısaltmasıdır. Ön ek olan inter-, İngilizcede arasında ve karşılıklı anlamlarına gelir. Net kelimesi ise ağ anlamına gelir.
Şimdi benzer durum internet sözü için de geçerlidir. Bu söze bir karşılık yaygınlaştırılamadığına göre, yediden yetmişe herkesin internet dediği ve bu şekilde yazdığı sözü, cümle başında veya özel ad olarak kullanırken İnternet biçiminde yazmamız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri