Telefonun ön bölümünde 720p 30fps video kaydı yapabilen 1.2 mega piksel çözünürlüğünde kamera görev yapıyor. Yüz tanıma, HDR ve FaceTime desteğine sahip olna ön kameranı performansı oldukça başarılı.
Bu özelliği açmak veya kapatmak için Ayarlar'a gidin, Face ID ve Parola'ya dokunun, ardından iPhone'un Kilidini Açma veya iPad'in Kilidini Açma seçeneğinin üzerine dokunun.
Her şeyden önce, APPLE iPhone 6S Plus'yi etkinleştirin ve Ayarlar'a dokunun. İkinci olarak, Face ID ve Parola'yı tıklayın . Bu adımda Face ID'yi Ayarla'ya dokunun. Ardından, Başlayın'ı seçin ve ekranınızda gösterilen talimatları izleyin.
İlgili 36 soru bulundu
Cihazlar, 2019'da kullanımdan kaldırıldı. Buna rağmen Apple, yalnızca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı değil, aynı zamanda iPhone 5'leri de içeren iOS 12 çalıştıran cihazlar için güvenlik yamaları sağlamaya devam ediyor.
Yani iPhone 6 artık resmi Apple desteği almayacak. Teknoloji devi Apple, iPhone 6'nın artık "eski" bir ürün olduğunu resmen onayladı. Apple'ın tanımına göre, bir ürün 5 yıldan daha uzun ve 7 yıldan daha kısa bir süre önce satış için dağıtımı durdurulduğunda vintage (eski) sayılıyor.
Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 6 ile aynı tasarım çizgisine sahip olan iPhone 6s, daha güçlü işlemci, 3D Touch destekli ekranı ve gelişmiş kamerayı bünyesinde barındırarak selefinden ayrılıyor.
Her şeyden önce, APPLE iPhone 7'yi etkinleştirin ve Ayarlar'a dokunun. İkinci olarak, Face ID ve Parola'yı tıklayın . Bu adımda Face ID'yi Ayarla'ya dokunun. Ardından, Başlayın'ı seçin ve ekranınızda gösterilen talimatları izleyin.
Face ID, Apple'ın devrim niteliği taşıyan bir diğer özelliği. iPhone X'de bulunan bu özellik ne yazık ki iPhone 8'de bulunmuyor.
Face ID, ilk olarak Apple'ın 2017 yılında çıkardığı iPhone X ile hayatımıza girdi. Akıllı telefon kullanıcılarının ekran kilidi açma ya da kimlik doğrulama gibi işlemleri yüzleri ile gerçekleştirmelerini sağlayan bu sistem, oldukça faydalı bir yapıya sahiptir.
Face id özelliği bozuk veya çalışmayan iphone telefonu satın almak telefonun daha önce bir yada bir kaç kez tamir gördüğü anlamına gelmektedir. Hiç tamir görmemiş ve ufak bir sorun sebebi ile face id çalışmayan iphone telefonları satın almak çok daha mantıklıdır.
Face ID, saptanmış ayar olarak, ağzınızı veya burnunuzu kapatan bir şey varsa çalışmaz. Maske takıyorsanız ve daha önce Maske ile Face ID'yi ayarladıysanız* gözlerinizin görünmesini engelleyen bir şey olmamasına dikkat edin. Maske takıyorsanız iPhone'unuzu daha yüksekte tutmanız gerekebilir.
Ayarlar > Face ID ve Parola bölümüne gidin. Aşağıdakilerden birini yapın: Face ID'yi yalnızca belirli öğeler için kapatma: Seçeneklerden bir veya birden fazlasını kapatın.
– Face ID yüz tanıma sistemine ikinci bir yüz eklemek için iOS 12'deki Ayarlar menüsüne geçiş yapın. – Ayarlar menüsünde aşağı kaydırma işlemi yapın ve Face ID ve Parola seçeneğine dokunun. – Bu kısımda sizden daha önce belirlemiş olduğunuz şifre sorulacaktır. Şifrenizi girin ve işlemlerinize devam edin.
iPhone 9'un yerine X ve ikinci nesil SE modelleri çıkartıldı. Bunun sebebinin ise bir satış stratejisi olduğu düşünülüyor. Aslında iPhone 9'un çıkacağı sene, Apple'ın 10. yılıydı. Bu yüzden bir jest yapmak isteyen Apple, 9'u atlayıp direkt olarak 10'u çıkarttı.
iOS 12 güncellemesi ile uzun süredir beklenen Face ID özelliği nihayet sisteme ekleniyor. iOS 12 ile birlikte FaceID'ye iki farklı yüzü okutabileceksiniz.
Face ID değil Touch ID var.
Eğer yüz tanıma sisteminden çekinenlerdenseniz, bu telefonda kilit yöntemi yüz tanıma değil parmak izi. Fakat yüz tanıma sistemi olmadığından ikonikleşen Memoji ve Animoji'leri de kullanmanız mümkün olmuyor. Aynı şekilde ön kamerada Portre Modu da yok.
Tasarım. iPhone 6, iPhone 5S'ten farklı olarak daha oval köşelere, telefonun arkasına kadar uzanan anten çizgilerine, 4.7 inç ekranı ile önceki neslinden %38 daha büyük ekrana, 6,9 mm kalınlığı ile %9 daha inceltilmiş bir tasarıma sahip en ince iPhone'dir.
iPhone 6S modeli, iPhone 6S Plus ve iPad Pro ile birlikte 9 Eylül 2015 tarihinde, Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından tanıtılmıştır. iPhone 6S ve 6S Plus'ın yerini 7 Eylül 2016'da iPhone 7 ve iPhone 7 Plus aldı.
Apple üretimi birkaç yıl önce durdurulan iPhone 6'yı güncellemelerin gelmediği modeller arasına aldı. 2014 yılında piyasaya sürülen iPhone 6'lar, son olarak 12.5.6 güvenlik güncellemesinin ardından artık güncelleme ve resmi Apple desteği alamayacak.
iPhone 6 ise iPhone 6 Plus'ın küçük ekranlı olan modeli ve o da artık Apple desteğine maalesef sahip değil. iPhone 5S, iPhone SE'den önce karşımıza çıkan minik ebatlı son telefon... Ancak cihaz hayli eskidiğinden Apple'ın destek listesinden çıkarılmış durumda.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri