Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine döküyorum ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyorum. 3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyorum.
En az 20 dakika kadar demlendikten sonra kapağını açın ve irmikleri ezmemeye ve birbirlerine yapıştırmamaya özen göstererek servise hazır hale getirin.
Kavrulan irmiğimize 2 su bardağı şeker ve 3.5 su bardağı suyumuz eklenir ve sıçrama yapmaması için kapak hemen kapatılır. Ocağımızın en küçük gözüne en kısık şekilde açılarak tenceremiz pilav gibi yavaş yavaş pişmeye bırakılır. Her ne kadar kısık ayarda olsa da irmiğimiz suyunu çabuk çekip tencereye yapışabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Alanında en iyisi ve lezzetlisi: Sinangil İrmik
Birbirinden lezzetli helvaların, bazı sütlü ve şerbetli tatlıların ana malzemelerinden biri olan irmiğin kalitesini göz ardı etmemek gerekir. En iyi irmik markasından biri sayılan Sinangil İrmik, bu kaliteyi büyük ölçüde sağlıyor.
3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Süt, irmik ve şeker bir tencereye alınıp orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra vanilya ilave edilir kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Daha sonra ocaktan alınarak borcama ya da servis edilecek başka bir kaba boşaltılır.
Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Tatlının şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu 10 dakika kadar kaynatın. 3-4 damla limon suyunu katın ve kaynayan şerbeti 5 dakika sonra ocaktan alın, ılınması için bekletin.
Püf Noktası Şerbeti soğuk, tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz.
yağı tencereye koyup irmik ve çam fıstığını ekleyelim, karıştırarak kavuralım (15-20 dakika civarı), süreyi tutturmak için irmiğin rengine bakabilirsiniz, rengi değişince hazır olur(pembeleşince).
1) İrmik helvasının koyu bir rengi olması için kısık ateşte güzelce kavurun. İyi kavrulmuş bir irmik helvası çok daha iyi bir kıvam alacaktır. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey, eşit bir şekilde kavrulması ve yanmaması için sürekli karıştırmak! 2) İrmik helvasının dağılmaması için az miktarda un kullanabilirsiniz.
İrmik kavrulana kadar kısık ateşte pişirilir. Rengi pembe olana kadar sürekli karıştırılır. Başka bir tencereye şerbetini yapmak için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker katılarak kaynamaya bırakılır. Koyulaşan şerbet pembeleşen irmiğe dökülür.
En kısık ateşte un ve yağı güzelce karıştırarak kavurmaya başlayın. Ununuzun yağla birlikte güzelce bütünleşmesi ve hafif sarımsı bir kıvam alması gerekiyor. Bu aşamadan sonra yine karıştırmaya devam edin. Unun kokusu iyiden iyiye çıkmaya başladığında şerbetini verme vaktiniz de gelmiş demektir.
İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım. Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm'lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Yanmaz tavaya sıvı yağ ve tereyağ konur. Yağ eriyince un konup kavurma ya başlanır. Baştan yağ az gibi gelebilir ama kavurdukça yağını salıyor merak etmeyin. En küçük ocağın kısık ayarında yaklaşık 20 dakika unun rengi kahverengi ye dönene kadar kavrulur.
Revani kaç dakikada pişer? 1 saat 30 dakikada hazırlanan revani 35 dakikada pişer.
Unsuz İrmik Tatlısı Revani Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz, köpük köpük olana kadar, sıvı yağ ve vanilya şeker ekleyip çırpıyoruz. En son irmik ve kabartma tozu ekleyip tekrar çırpıyoruz . Sonra önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
Karıştırma kabına şekeri ve yumurtaları koyup 3- 4 dk çırpıyoruz, köpük köpük oluna kadar devam, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpıp, unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yağladığımız tepsi ya da borcama döküyoruz. 170 derecede kızarana kadar pişiyoruz.
1 litre soğuk sütü bir tencereye boşaltın. 10 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sütlü irmik tatlısı malzemelerini iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Derin bir tencerenin içine sütü, irmiği ve şekeri alıyoruz. Süt, şeker ve irmiği orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Yoğunlaşan tatlı, fotoğraftaki gibi göz göz olduğunda vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
Kavurma esnasında çıkan kokunun eski Türk geleneklerine göre ölünün ruhuna gittiğine inanılır. Koku ölünün ruhunu, helvanın kendisi ise geride kalanları besler. Hazırlanan irmik helvası ölünün ağzının tadı gelsin, İslam inancıyla kabir azabı hafiflesin gibi temennilerle pişirilir, misafirlere ikram edilir.
Kalorisini karbonhidrat, yağ ve şekerden alan irmik helvası, kolesterol ve şeker hastalarının tüketmemesi gereken bir tatlı ne yazık ki. Bunun dışında kilo kontrolü için girilen diyetlerin listelerinde de irmik helvasını rastlamak pek mümkün değil.
Hele tane tane dökülen, enfes lezzetli irmik helvası tarifinin lezzeti de hep bir başka olmuştur. Biz onu sütle yapılıyor biliyoruz ama irmik helvası sütsüz de yapılır, hem de çok lezzetli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri