Isıcam konfor ve sinerji nasıl anlaşılır? Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir.
Konfor camlar, kaplamasız ısıcam modellerine oranla ısı kaybını yüzde 40 seviyelerine kadar azaltır. Bunun yanında önemli ölçüde güneş ışınlarını ve kontrol eder ve minimum seviye güneş ışının içeri girmesini sağlar. Tabi bunun yanında güneş enerjisi ile gelen yakıcı etkiyi de oldukça yüksek oranda azaltır.
Standart camlara uygulanacak 40 derecelik ısıl işlem camın kırılmasına neden olur. Temperli cam ise 300 santigrat derecelik ısıya dahi dayanıklıdır. Temperli camın dayanıklılığını test etmek için 2 metreden 500 gramlık bilye atılır. Ancak 6 mm kalınlığındaki cam kırılır.
Isıcam Konfor'u Isıcam Sinerji'den ayıran ilave özelliği; güneş ısısı girişini Isıcam Klasik®'e göre %40 azaltır ve soğutma giderlerinden tasarruf sağlar. Pencere önlerinde kışın soğuk, yazın sıcak bölge olgusunu azaltır. Camda buğu görme olasılığını en aza indirir.
Cam ve ara boşluk kalınlıkları çok değişiklik arz etmekle birlikte, ısıcamlar genel talebe göre 4 mm cam, 12 veya 16 mm boşluk ve 4 mm tekrar cam olmak üzere imal edilirler. Bu camlar 4+12+4 ve 4+16+4 şeklinde bilinirler.
İlgili 27 soru bulundu
Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır. Gaz sobası, katalitik türü ısıtıcılar aşırı su buharı oluşumuna neden olduklarından daha sık havalandırma yapılmalıdır.
Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir.
Isıcam buğulanır mı? Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır. Hatanın montaj kaynaklı olması durumunda sorumluluk montajı yapan firmaya aittir.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Şömine Camları bir diğer adıyla seramik camları markasına göre 700 ve 900 derece ısıya kadar dayanıklı camlardır. Ani ısı değişimlerine karşı dirençlidir.
Temperlenmiş cam 300 santigrat derece ısı şoklarına dayanabilir. Ancak normal camlarda bu seviye sadece 40 santigrat derecedir.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Konfor cam ile kışın pencere önleri sıcak, yazın ise soğuk olur. Hem ısı hem de güneş kontrolü sağlamasına rağmen ışık geçirgenliğini hiçbir zaman kaybetmez. Camlarda oluşan buğulanma gibi durumlarda standart çift camlara göre daha az olur ve buğulanma süreci gecikir.
Cam Renkleri: Şeffaf (Konfor Cam) Füme (Sinerji Cam)
Ürün 3'lü Sistem ve Temperlenebilir ek özelliklerine sahiptir. Maksimum ısı yalıtımı sağlayan üçlü Isıcam ünitesidir. Sıradan çift cama göre 4 kat ısı yalıtımı sağlar.
Safir cam kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklılık gösterir. Çünkü suni safirden yapılan bu cam tipi 9 MOH'luk sertliğe sahiptir. Bu yüzden safir saat camı diğerlerine göre daha dayanıklıdır. Kırılma, aşınma ve çizilme olasılığı oldukça düşüktür.
1-Çift veya Üç Katlı Camlar
Normal camlara göre daha az ısı kaybı yaşatan çift katlı camlar, iki camın arasında bulunan hava boşluğu sayesinde içeride bulunan havanın dışarıya gitmesini, dışarıda bulunan havanın içeriye girmesini engeller.
Normal pencere camları Farklı kalınlıklarda ve çekme yöntemi ile üretilen camlardır. Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir.
Bu malzeme çitanın arasına koyulmamış veya ömrünü tamamlamış ise ısı cam içerisindeki havayı dengelemediği (cam içerisindeki nemi bünyesinde toplar sıcaklık değişimlerinde cam içerisindeki ve yüzeyindeki buharlaşmayı engeller ) için terleme oluşabilir bu sorun ısı camlar değişerek aşılabilir.
Gece gece cam silinmez. . Cam silme saati gündüzdür diye . Temizliğin saati mi olur hiç .
Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.
Isıcamlar, iki düz cam ve hava ya da gazın bir araya gelmesi ile üretilir. Bu şekilde ısı yalıtımı başarılı. Ayrıca ısıcam modelleri, diğer camlardan biraz daha yüksek ücretli olabilirken ödenen bu bedeli. Isıcam ile sadece 1 ya da 2 yıl içerisinde yapılan fazla ödemeyi geri almak mümkün olur.
Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilen çift camın markasıdır. Isıcam, iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesi ile oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri