Tespit ve öneri defterine neler yazılır ? Onaylanmış tespit ve öneri defterine firmada tespit edilen riskler, risklere ait çözümler ve çözüm önerileri yazılmalıdır. Defteri aldığınız zaman tüm mevzuat hemen yazılmamalıdır. Bunların bilgilendirmeleri farklı yapılır.
Onaylı defter; Görev yönetmeliklerinde belirtildiği üzere, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirildiği işyerinde yapılan çalışmalara ilişkin tespit ve tavsiyeleri ile 9'uncu Maddede belirtilen hususlara ait faaliyetlerini, birlikte yapılan çalışmaları ve gerekli gördükleri diğer hususları onaylı deftere ...
Bu bilgiler SGK sicil numarası, işyeri adresi ve iletişim bilgileri, işveren veya sorumlu müdür bilgilerinden oluşmalıdır. Yönetmelikte yeri olmadığı halde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, defterin ön sayfasında işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının bilgilerini ve imzasını istemektedir.
Defterin imzalanması ve düzenli tutulmasından işveren sorumludur. Teftişe yetkili iş müfettişlerinin her istediğinde işveren onaylı defteri göstermek zorundadır.
Teftişe yetkili iş müfettişlerinin her istediğinde işveren tespit ve öneri defterini göstermek zorundadır.
İlgili 39 soru bulundu
29 Aralık 2012 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği ile yürürlüğe giren Öneri ve Tespit Defteri, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından yapılan tespit, tavsiye ve diğer hususların yazıldığı defterdir.
Tespit ve öneri defteri işyerinin bağlı olduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine ya da notere her sayfası mühürlenerek onaylatılır.
Az tehlikeli sınıfta yer almakla birlikte 50 veya daha fazla çalışanı olan işyerleri ile çalışan sayısına bakılmaksızın tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise bu defterin tutulması zorunludur.
Herşeyden önce ana sorumluluk şirketin/kuruluşun üst yönetimine/sahiplerine aittir. Üst yönetim belirtilen sorumluluğu yerine getirmediği taktirde o kuruluşta/ işletmede işçi sağlığı ve iş güvenliğinden söz edemeyiz.
-Çok Tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde en geç 2 yıl, -Tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde 4 yıl, -Az Tehlike bulunan işyerlerinde 6 yılda bir yenilenir.
6102 Sayılı TTK tüm defter ve belgelerin saklama süresi 82.Maddede tanınlanmış olup, Ticari defter ve belgelerin saklanma süresini on yıl olarak belirlemiştir. Kanunun 82.maddesi (1).
Dilman İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tespit ve Öneri Defteri, 6331 sayılı Yeni İş Güvenliği Kanunu'na uygun bir şekilde hazırlanmış, otokopili 150 sayfadan oluşmaktadır. 3 nüshalıdır. Özel karton kapağı ve 1. hamur 60 gr. kâğıdı ile tüm sayfaları 1'den 50'ye kadar numaralıdır.
Sayfalar 1 den başlayarak numaralanmıştır. Her sayfa 1 asıl 2 kopya olmak üzere 3 nüshadır. Sadece İş yeri hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı tarafından doldurulur. Dolduran ve işveren veya işveren vekili tarafından imzalandıktan sonra 1. sureti defterde kalır, diğer renkli 2 suret koparılarak yazan tarafından alınır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca onaylı defter, noterce veya işyerinin bağlı bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri tarafından her sayfası mühürlenmek suretiyle onaylanır.
⚙️ Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde geçerlilik süresi bir yıl. ⚙️ Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde geçerlilik süresi iki yıl. ⚙️ Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde geçerlilik süresi üç yıl.
Burda bahsedilen kurul karar defteri değil, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin firmada tespit ettiği eksikliklerin yazılı olduğu belgedir. Defter olması gibi bir zorunluluk yok belli bir matbu formatta tutanak şeklinde de tutulabilir ve notere onaylatılabilir.
Ancak aşağıda belirtilen faaliyetler ve kişiler hakkında bu Kanun hükümleri uygulanmaz: Fabrika, bakım merkezi, dikimevi ve benzeri işyerlerindekiler hariç Türk Silahlı Kuvvetleri, genel kolluk kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının faaliyetleri.
İş yerinde meydana gelebilecek iş kazası veya meslek hastalıkları sonucu gerçekleştirilmesi muhtemel soruşturmalar çerçevesinde kendisini en iyi savunacağı, uyarı ve tavsiye görevlerini yerine getirip getirmediğini hukuk karşısında ispatlayabileceği defter, zamanında işveren ile müşterek imzalanmış onaylı defterdir.
İSG-KATİP üzerinden onaylanan sözleşme nüshalarından biri kurum tarafından, biri OSGB'ler tarafından saklanır.
Hizmet alan firmaların tespit öneri defterini işkur il müdürlüğü yada noter aracılığı ile onaylatabilir. Herhangi bir kırtasiyeden yada internetten, (otocopyli) Tespit Öneri Defterini aldırdıktan sonra defteri onaylatmak için aşağıdaki eksikliklerin giderilmesinden sonra iş kur il müdürlüğüne gidebilirsiniz.
(2) Kurulun başkanı işveren veya işveren vekili, kurulun sekreteri ise iş güvenliği uzmanıdır. İş güvenliği uzmanının tam zamanlı çalışma zorunluluğu olmayan işyerlerinde ise kurul sekretaryası; insan kaynakları, personel, sosyal işler veya idari ve mali işleri yürütmekle görevli bir kişi tarafından yürütülür.
Ulaş İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu karar defteri, iş sağlığı ve güvenliği kurulu toplantılarında alınan kararların işlendiği defterdir. Genel toplantılarda, kurul toplantılarında pratik ve düzenli kullanımıyla rahatlık sağlar. İş Sağlığı ve Güvenlik Kurumu ve noter kurumları tarafından onaylanmış karar defteridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri