Bu ilanlara, ASBÜ'nün internet sitesindeki “Öğrenci” sekmesinin altında yer alan “Yatay Geçiş” başlığından ulaşabilirsiniz. 9-İslami İlimler Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi arasında fark var mıdır? İsim değişikliği dışında hiçbir fark yoktur.
İslami İlimler Fakülteleri, İlahiyat Fakülteleri ile ortak işlev ve fonksiyona sahip olarak açılmışlardır. Mezunlarımız, Türkiye'deki İlahiyat Fakülteleri diplomasına denk İslâmî İlimler Fakültesi diploması alacaklardır. Akademik ve idari yapılanması açısından aynı özelliklere sahiptir.
İslami ilimler dersleri ile ilahiyat bölümü derslerinin çoğunluğu aynıdır. Bu bölümde okuyanların eğitim süreleri boyunca alacakları bazı dersler şunlardır: Kur'an-ı Kerim ve Tecvid. Arapça.
Bölümün mezunları lise ve ilköğretim düzeyindeki okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapabiliyor. Üniversitelerde de ise, İslami İlimler öğretmeni olarak görev yapan mezunlar, araştırma merkezlerinde ve akademik kurumlarda de çalışabilir.
İslami İlimler bölümünden mezun olan öğrenciler eğitmenlik, diyanette memurluk, Kur'an öğretmeni, imam, vaiz ve daha birçok görev ile çalışmalarını sürdürebilirler.
İlgili 30 soru bulundu
İslami İlimler Fakültesi. Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü'nün İslami İlimler Fakültesi öğretim dilinin yüzde 30 Arapçaya dönüştürülmesi ve Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı açılması talebi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitelerin İlahiyat Bölümünden mezun olanlar veya imam hatip lisesi mezunu olanlar imam olur. Ayrıca ilgili bölümlerden mezun olan kişilerin KPSS'ye ve DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgi Testi) Sınavı'na girmesi gerekir.
Cevap: Fakültemizde 1 yıl Arapça hazırlıktan sonra 4 yıl İslami İlimler Lisans Programı olmak üzere 5 yıl eğitim verilmektedir.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur. Fakültenizi kazandım.
Fakültemizde tüm sınıflarda erkek öğrenciler A şubesinde, kız öğrenciler ise B şubesinde yer almaktadır. İslami İlimler (Türkçe) programının 1. ve 2. sınıfları 3 şubeye ayrılmıştır.
İlahiyat, teoloji (Yunanca: θεος, theos, "Tanrı" + λογος, logos, "bilim") veya tanrıbilim, "tanrı" kavramı ve din olgusunun sistematik olarak ele alan disiplindir. Temel konusu doğaüstü güçlerdir ancak dini epistemoloji ve vahiy ile ilgilenir.
Fakültemizdeki İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve Uluslararası İlahiyat programlarında ana öğretim dili Türkçe olup derslerin bir kısmı Arapça yapılmaktadır. İlahiyat (Arapça) programında tamamen Arapça, İlahiyat (İngilizce) programında da tamamen İngilizce öğretim yapılmaktadır.
Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz pek çok iş olanağına sahiptir. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen ve eğitici olarak, Yüksek Öğretim Kurumlarında akademisyen olarak çalışabilmektedir.
Son yıllarda özellikle öğrencilerin yürüttüğü kampanyaların neticesinde, bu konu tekrar tartışmaya açılmıştır. Bunun neticesinde bazı İlahiyat fakültelerinde karma eğitim uygulamasına son verilirken, bazı fakültelerde ise itirazlara rağmen karma eğitim uygulaması devam etmektedir.
Ayırca İslami İlimler Fakültesi eğitim-öğretim programlarının öngördüğü dersleri takip edebilmek için Arapça okuma, anlama, yazma, konuşma ile ilgili temel bilgi ve beceriler yanında meslekî ve sosyal hayatta gerekli olan Arapça dil yeterliliğini kazandırmak amacıyla zorunlu 1 yıl Hazırlık Arapça programı bulunmaktadır ...
Bu bölümde öğrenciler, Kuran, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Kelam, Tasavvuf gibi İslamî ilimler hakkında derinlemesine bir bilgi edinirler.İslami İlimler bölümünde çalışanlar, İslam dininin kaynaklarına dayanarak İslami ilimler ve diğer dini konular hakkında araştırmalar yapar, öğrencilere öğretir ve İslami ilimlerin ...
Yükseköğretim Kurulu, İlahiyat/İslami İlimler/İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinde formasyon derslerinin lisans eğitimi içerisinde verilmesini kararlaştırdı. YÖK, ilahiyat mezunlarıyla ilgili önemli bir karar aldı.
Arapça Sınavlarına Hazırlık
Belki de, Arapça'yı hali hazırda biliyorsunuz ve belirli bir programda muaf olmak istiyorsunuz. Bu durumda da "Arapça muafiyet sınavı zor mu?" sorunuzu yanıtlayalım: hayır, değil!
Üniversite Sayısı: İslami İlimler bölümü toplam 1 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Fakültemiz mezunları,
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
Bu eserlerin incelenmesinden İslâm ilimlerinin genel şemasıyla ilgili şöyle bir sonuç ortaya çıkmaktadır: İlimler öncelikle naklî (şer'î/dinî) ve aklî (felsefî/hikemî) olmak üzere ikiye ayrılır.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), ÖSYM tarafından her iki yılda bir düzenli olarak yapılan bir sınavdır. Sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği konu başlıklarından oluşur ve sınavda başarılı olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kadrolarında görev almak için uygun hale gelirler.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, Diyanet İşleri Başkanlığının, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesini sağlayan bir sınavdır.
DHBT'ye katılacak adayların kendi öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılması da zorunludur. DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetleri alanında görev almak isteyen lisans, ortaöğretim ya da ön lisans seviyesinden mezun olmuş kişiler için düzenlediği sınavdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri