İstanbul ve Bursa Arası En Kolay Ulaşım: Osmangazi Köprüsü, Yalova, Türkiye - Tripadvisor.
sorusu bu yüzden sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Eğer kişiler özel araçları ile Bursa ve İstanbul arasında yolculuk yapacak ise Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak 2,5 ila 3 saat arasında bu yolculuğu tamamlayabilir.
Osmangazi Köprüsü, Kocaeli'nin Gölcük ve Yalova'nın ilçesi Altınova arasında Marmara Denizi'ni geçerek İzmit Körfezi'ne bağlamaktadır. Bu şekilde Marmara Bölgesi'ndeki Bursa ile Kocaeli illerini arasındaki ulaşım kolaylaşıp süre çok kısalmaktadır.
Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023
Özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi'ni İzmir'e bağlayan İzmir Otoyolu'nun en önemli parçasını Osmangazi Köprüsü oluşturuyor. Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri 2023 yılı tarifesine göre otomobiller 184,50 TL'den motosikletler ise 129 TL'den ücretlendiriliyor.
Bu nedenle Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz değil. Osmangazi ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü de ücretli olacak. İlgili köprüleri kullanarak yolculuk isteyenlerin bu detaya dikkat etmesi gerekiyor.
İlgili 23 soru bulundu
İstanbul ve Bursa Arası En Kolay Ulaşım: Osmangazi Köprüsü, Yalova, Türkiye - Tripadvisor.
Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Osmangazi Köprüsü'nün sağladığı en büyük avantaj, İzmit Körfezi'ni 6 dakikada geçebilmeyi sağlıyor olması. Osmangazi Köprüsü ve 12.6 kilometrelik Gebze-Altınova otoyolu, körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürmekte. Yani 78 kilometre azaltıyor.
Dilovası ile Hersek Burnu arasında inşa edilen ve İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan köprünün toplam 2.682 m uzunluğundadır. 1.550 m orta açıklığıyla, Dünyada işletmeye açık olan en büyük orta açıklıklı Asma Köprüler sıralamasında 7. sırada yer almaktadır.
Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Nasıl Ödenir? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti, HGS üzerinden ödeniyor. Bunun için de aracınızda HGS etiketinin bulunması gerekiyor. HGS etiketini PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ve yakıt istasyonlarından alabilirsiniz.
AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR.
Köprünün trafiğe açılması ile birlikte önceden 1,5 saatlik araç sürüşü ile geçilen mesafe 6 dakikada geçilmektedir. Köprü, 1.550 metre uzunluğundaki ana açıklığı ile dünyanın en uzun 4. asma köprüsüdür.
İki şehir arasındaki mesafe 196 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 1 saat 30 dakika saat kadar sürer.
Bursa Otobüs Terminali ile Osmangazi ilçesi arası 11 km'dir.
Osmangazi Köprüsü otomobil geçiş ücreti 190,00 TL, hafif ticari araç geçiş ücreti 300,00 TL ve motosiklet geçiş ücreti ise 130,00 TL'dir.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre Osmangazi Köprüsü 2023 yılı geçiş ücreti 10 Temmuz 2023'ten itibaren 190 liradan başlıyor. İşte Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri: 1.SINIF ARAÇ: 190 TL. 2.SINIF ARAÇ: 300 TL.
Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü'nde ise nakit ödeme gişelerini kullanarak geçiş ücretinizi ödeyebilirsiniz.
İstanbul'dan Bursa'ya gitmek isteyen yolcular özel araç, şehirlerarası otobüs, deniz otobüsü/feribot ve uçak yolculuklarını tercih edebilirler. Özel aracınız ile birlikte İstanbul'dan Bursa'ya gitmek istediğinizde O-4 ve Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolları üzerinden yaklaşık olarak 155 kilometre gitmeniz gerekecektir.
Yeni İstanbul Havalimanından feribot ile ulaşım: İstanbul havalimanı terminalinden Yenikapı'ya taksi ya da otobüs ile ulaşabilirsiniz. Yenikapı'dan Mudanya-Güzelyalı'ya sıklıkla giden (Bursa) İstanbul Deniz Otobüsleri'ne (İDO) binebilirsiniz.
Bursa'nın tarihi yerlerini ve merkezi keşfetmek için en iyi dönem: İlkbahar ya da sonbahar ayları. Ramazan'a denk gelmediği sürece yaz başında da gidilebilir. Bu noktada önemli olan çok sıcak ya da çok soğuk olmayan, daha insancıl hava koşullarında gezebilmek.
Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız. Lütfen biletinizi kaybetmeyiniz.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin tek yönlü ücretli, dönüşü ücretsiz iken Osman Gazi Köprüsünün gidiş-gelişinde vatandaşın cebinden 240 TL çıkacak.
tabiki körfez. Haritalardan bakın,Trafik varsa feribot, yoksa körfez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri