İstavrit sıcak denizleri sever ve bu tür ortamlarda yaşamayı tercih eder. Gezmeyi de sevdikleri için avlanma sırasında bu balıklara sıklıkla rastlamak mümkün olur.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
İstavrit avının en verimli olduğu yöntem çaparidir. Çapari bedene peşpeşe dizilmiş 10,15 veya 20 adet kösteğin sıralandığı bir takımdır. Bu kösteklerin ve bedenin kalınlığı takımın avcılığını büyük oranda etkiler. Çapari avının yapıldığı bölgeye göre kullanılan ekipmanlar farklılık göstermektedir.
Her ne kadar çaparinin kullanıldığı yer, güneşin yansıması ve ava çıktığınız saat rengi etkiliyor olsa da istavrit için en çok tercih edilen malzeme 10'lu yeşil istavrit çaparisidir.
Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında istavrit, lüfer, çinekop, mezgit, hamsi, barbunya ve torik balıkları avlanabilir. Ekim, Kasım, Aralık: Sonbaharda palamut, hamsi, çinekop, mezgit, lüfer ve uskumru gibi balıklar avlanabilir.
İlgili 35 soru bulundu
B01 Mor Beyaz Organze ve Floş Sim Kösteklerin Avcılığı : B01 çapari kösteğimiz mor beyaz organze ve floş kombinasyonu ile elde üretilmektedir. Bu köstekler özellikle gece istavrit avcılığında tercih edilmektedir.
Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
Amatör balıkçılar istavrit avlarken çapari kullanır. İstavrit balık avcılığına başlayan tutkunların ilk göz ağrısıdır. Bunun en büyük sebebi avının oldukça kolay ve zahmetsiz olmasıdır. Çapari düzgün bir biçimde kullanıldığı taktirde bütün kancaların ve haliyle kovaların balıkla dolması sürpriz olmaz.
Daimi Üye. Gece için turuncu ya da pembe rengi, gündüz için yeşil ağırlıklı. hava açık ise koyu yeşil, kapalı ise açık yeşil renk.
Cevap: Merhaba istanbul için kıyıdan kullanıma uygundur efendim 120 gr 150 gr kadar kurşun kullanabilirsiniz.
İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir. Levrek, trança, lüfer ve uskumru için hareket halindeki tekneden canlı balık, rapala (sahte balık) ya da kaşık kullanılmalıdır.
Ultra Hafif (UL) Kamışlar, İstavrit, İskorpit, Mırmır, Benekli Alabalık, Perch gibi küçük balıkları yakalamak için uygundur. Ağır (H) kamışlar ise genellikle derin deniz de Torik, Orkinos, Kofana, Sinarit gibi büyük ve mücadeleci balıklar için idealdir.
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Gece kıyıdan şamandıralı veya lrf ile istavrit avı yapılabiliyor.
İstavritler sonbaharda Marmara'ya inerler mayıstan itibaren Karadeniz'e geri dönmeye başlarlar. Her mevsimde yakalanan istavritin en lezzetli olduğu zaman kasım ile şubat ayları arasıdır.
Cevap: merhaba, 8 ve 9 numara istavrit için uygundur. numara düştükçe iğne büyür, daha büyük balık için kullanılır.
Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Genel olarak balıklar ekmek yemezler.
İstavrit sıcak denizleri sever ve bu tür ortamlarda yaşamayı tercih eder. Gezmeyi de sevdikleri için avlanma sırasında bu balıklara sıklıkla rastlamak mümkün olur.
12 ay boyunca İstavrit, İskorpit, Ekim-Nisan arasında Lüfer rahatça avlanabilir.
İstavritlerin ortalama ömürleri 14 yıl kadardır. İstavrit balığının larvaları plankton ile, erginleri ise hamsi, çaça, gümüş, sardalya, kaya balığı gibi balıkların yavrularıyla ve omurgasızlarla beslenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri