İsveç Schengen vize sistemine dahildir.
Schengen vizesi hakkında genel bilgi
Vize, İsveç'e giriş yapabilmenizi ve kısa süreliğine orada kalabilmenize olanak tanır. Bu vize, Schengen bölgesinin tamamında geçerli olsa da; asıl seyahat edeceğiniz ülke için başvuru yapılmalıdır.
Sonrasında ise vize türüne uygun bir şekilde evraklarını hazırlayarak başvuru sürecini yönetebilirsin. İsviçre Schengen Bölgesinde yer alan bir ülke olarak Schengen vizesi ile giriş hakkı tanır.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Türkiye'den İsveç'e vizesiz gidilmiyor. İsveç'e gidebilmek için vize şart.
İlgili 16 soru bulundu
İsveçvizesi işlemlerinin eksiksiz evrak ibrazıyla birlikte başarılı bir şekilde yürütülmesi durumunda ortalama 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat konsolosluğun randevu tarihlerinin yoğun olması ve ek evrak talebi süreci gibi beklenmedik durumların çıkış süresini uzatabilmektedir.
İsveç Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda İsveç vizesi almak zor olmayacaktır. İsveç Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Aynı şekilde, Schengen vizesi hamili bulunan veya Schengen bölgesine dahil ülkelerde oturma izni sahibi olan vatandaşlarımız da vize almadan İsviçre'ye seyahat edebilmektedir.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsveç ve Almanya Schengen bölgesinin vize uygulamalarının üyesidir. Dolayısı ile İsveç'ten alınan geçerli bir vize ile Almanya'ya gitmek istenmesinde bir sakınca yoktur. Ancak unutulmamalıdır ki vize, bir ülkeye koşulsuz şartsız giriş izni sağlamaz. Sınır güvenlik memurları ülkeye girişinizi sorgulama hakkına sahiptir.
Schengen vizesi ile Avrupa Birliği üye ülkelerinden Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ülkelerine gidebilirsiniz.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Genel olarak ele alındığında, banka hesabınızın aktif olması ve vadesiz hesabınızda en az 3000 TL olmasını öneririz.
İsveç Schengen vizesi ile Avusturya, Danimarka, İspanya, Norveç, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Polonya, Litvanya, Macaristan, İsviçre, Belçika, Fransa, Hollanda, Slovenya, Slovakya, Lihtenştayn, İtalya, Lüksemburg, Malta, İzlanda, Letonya, Yunanistan, Estonya'ya giriş yapılabilmektedir.
İsveç sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 190 vizesiz ülke bulunur. Bu kapsamlı rehberde İsveç ülke vatandaşlarının vizesiz, varışta vizeyle ya da Elektronik Seyahat Belgesi (eTA) ile erişebildiği ülkeler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.
Öte yandan İsveç, diğer İskandinav ülkelerine oranla daha kolay vize veren bir ülkedir diyebiliriz.
İsveç ülkesinden oturma izni almak için İsveç'te 90 günden daha uzun eğitim almanız ya da iş yapacak olmanız gerekir. Bunun dışında İsveç vatandaşı biriyle evlilik ya da yasal partnerlik yaparsanız da oturum izni alabilirsiniz.
İSVEÇ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. İSVİÇRE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. İTALYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri