Listenin zirvesinde, yani bir adet iPhone 11 64 GB için en az çalışma gerektiren ülke konumunda İsviçre bulunuyor. Türkiye'de 89,1 gün çalışarak aldığımız aynı cihazı, ortalama gelirle İsviçre'de 4,8 günde almak mümkün.
İlk sırada İsviçre var
Listenin ikinci sırasında ise 5,9 gün ile ABD yer alıyor. Ortalama bir Amerikan 5,3 gün, ortalama bir Avustralyalı ise 6,3 güne ihtiyaç duyuyor.
128 GB iPhone 15 Pro almak için Türkiye'de 123,7 gün çalışmak gerekiyor.
Yeni iPhone 14 Pro için en az çalışması gerekenler, 4.6 gün ile İsviçre vatandaşları olurken, ortalama bir Amerikalı yeni telefonu 5.7 gün çalıştıktan sonra alabiliyor. Araştırmada yer alan ülkeler arasında en kötü sonuç, 146,7 iş günü ile Türkiye'de görüldü.
Buna göre; ülkemizde 160 gün çalışarak iPhone 14 Pro sahibi olabilirsiniz. Hadi diğer ülkelere göz atalım: İsviçre'de 6,5 gün.
İlgili 30 soru bulundu
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Pasaportsuz gidilebilen Gürcistan'da iPhone 2024 ücretleri Türkiye'ye kıyasla oldukça ucuza satın alınabiliyor. Hükümet ise yurttaşa bu seçeneğin cazip gelmemesi için yurtdışı telefonların kayıt ücretine büyük bir zam yaparak bu bedeli 31 bin 692 TL'ye çıkardı.
Avrupa'da En Ucuz iPhone Hangi Ülkede? Avrupa'da iPhone'ların en ucuz olduğu ülkeler sırasıyla Avusturya, Lüksemburg, İspanya, İrlanda, İsviçre, Almanya, Macaristan, Finlandiya, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti olarak sıralanabilir ancak sıralamanın farklı modeller için farklı şekilde olabileceği unutulmamalıdır.
Tüm detayları dikkate aldıktan sonra sırada en ucuz iPhone'un hangi ülkede olduğunu öğrenmek var. Günümüz itibariyle en ucuz iPhone ABD'de satılıyor. Örneğin bir iPhone 14 Pro Max satın almak istediğinizde başlangıç fiyatı olarak 1.099 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor.
Picodi tarafından yapılan araştırmaya göre, yalnızca 4,2 gün çalışan bir İsviçre vatandaşı, iPhone 15 Pro satın alabiliyor. Listenin ikinci sırasında ise 5,9 gün ile ABD yer alıyor. Ortalama bir Amerikan 5,3 gün, ortalama bir Avustralyalı ise 6,3 güne ihtiyaç duyuyor.
Buna göre iPhone 15 Pro satın almak için en fazla çalışılan ülke bir kez daha Türkiye oldu. iPhone 15 Pro için, Türkiye'de 123.7 gün çalışmak gerekiyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi'nde aktarılan bilgilere göre yurt dışından alınan mobil cihazlar 120 gün boyunca herhangi bir kayda gerek kalmadan kullanılabiliyor. Ancak sürenin 120 günü aşması durumunda cihaz kullanıma kapatılıyor.
Almanya: 9,5 gün.
Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.
Tüm sorularınızın net cevaplandığı video sonrasında yurtdışı telefon almak konusunda aklınızda soru işareti kalmayacak. sim1 4 ay sim2 4 ay kullanım sayesinde 12 ayın 8 ayı kayıtsız kullanım ile kullanabilirsiniz.
Ucuz iPhone almak için, genellikle ABD, Hong Kong, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler popüler seçeneklerdir. Bu ülkelerde vergilerin düşük olması, rekabetçi fiyatlar ve döviz kurlarındaki farklılıklar gibi faktörler iPhone fiyatlarını etkileyebilir.
Apple, yeni iPhone 15 serisini duyurdu. Türkiye, bu kez telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100'den fazla vergi ödeyen Türkiye'yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya, 2 bin 404 dolar ile Hindistan takip ediyor.
2- Dubai iPhone 15 Fiyatları
iPhone 15 (128 GB): 3.399 AED. iPhone 15 (256 GB): 3.799 AED. iPhone 15 (512 GB): 4.649 AED. iPhone 15 Plus (128 GB): 3.799 AED.
Raporda yer alan bilgilere göre Apple, bu yıl satışa sunacağı iPhone 15 modelinin fiyatını iPhone 14 modeline oranla daha düşük tutacak. Bu durumun temel nedeni ise iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerinin Pro modellerine oranla çok daha kötü bir satış performansı göstermesi.
Yurtdışından telefon getirmek isteyenler için ücretin yüksekliği düşündürücü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranıyla 2024 için IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak belirlendi.
Haber Merkezi. Resmî Gazete'de 25 Kasım'da yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak açıklandı. Buna göre, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının Türkiye'de kullanıma açılması için ödenecek IMEI kayıt harcı, 31 bin 692 TL'ye yükseldi.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri