İsviçre denilince akla ilk gelen şey dünyaca ünlü yüksek kalite çikolatalarıdır. Ülkede yaklaşık olarak yıllık, 18 İsviçre çikolatası şirketinde, 150 bin tondan fazla çikolata üretilir. Bir başka İsviçre hakkında bilgi ise İsviçre nüfusunun, aynı zamanda dünyada en çok çikolata tüketen toplum olmasıdır.
Zenginlik kaynağı
Ancak tüm bunlara rağmen, ülkede avantaj olarak kabul edeceğiniz hemen hemen hiçbir şey yok. Örneğin denize erişim yok, hammadde yok, nüfusu oldukça az, zorlu coğrafi koşullardan kaynaklı olarak tarım az. Kısacası dağlardan ve kayalıklardan oluşan bir ülke.
İsviçre'de yaşamanın maliyeti uluslararası düzeyde en yüksek olanlardan biridir.
İlgili 41 soru bulundu
Savaş dönemlerinde tarafsız devletlerin hak ve ödevlerini belirleyen 1907 tarihli La Haye sözleşmeleri İsviçre'nin tarafsızlığı açısından büyük önem taşımıştır. Bu sözleşme sayesinde tarafsız devletlerin dokunulmazlığı ilkesi kabul edilmiştir.
Ülkemizin İsviçre'den gerçekleştirdiği ithalatta ham veya yarı işlenmiş altın, saatler, lif ve iplik üretim makineleri ve medikal ürün grupları öne çıkmaktadır. 2017 rakamlarına göre Türkiye'nin İsviçre'den ithalatı 6 Milyar 900 Milyon Dolar seviyesindedir.
Yeni yasaya göre, haftalık 40 saat çalışma baz alındığında aylık asgari ücret 4 bin 100 İsviçre frangı (33 bin 880 TL) olacak.
İsviçre'de yaklaşık 70 bin Türk vatandaşı yaşıyor.
Yasadışı esrar kullanımının artması nedeniyle uzun süredir tepkilerin odağı olan İsviçre, çareyi esrarı yasallaştırmakta buldu.
Yüksek maaşlar firmalar tarafından suistimal ediliyor
Bunun yanında İsviçre'de yerli firma ve çalışanları korumacı bir yasal düzenleme olduğu için ülke rekabete fazla açık değil. Bu sebeple de fiyatlar belirli seviyelerin altına düşmüyor. Ülkedeki ticaret yasaları daima yerli üreticiyi koruyor.
Nüfusun % 47,6'sı Katolik, % 44,3'ü Protestan ve geri kalan % 8,1'i de (1990) diğer dinlere mensuptur. İsviçre'deki müslümanların sayısı 200.000'i (2000) geçmiş olup genel nüfusun % 2,5'inin biraz üstündedir.
İsviçre'ye Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Aynı şekilde, Schengen vizesi hamili bulunan veya Schengen bölgesine dahil ülkelerde oturma izni sahibi olan vatandaşlarımız da vize almadan İsviçre'ye seyahat edebilmektedir. Covid 19 salgını nedeniyle evvelce uygulanan giriş kısıtlamaları halihazırda kaldırılmıştır.
İsviçre'ye seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunmaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
Güvenli ve tarafsız bir ülkedir, yüksek yaşam ve eğitim standartlarına sahiptir, çeşitli çok kültürlü şehirleri vardır ve bozulmamış gölleri ve Alpler'in arka planında yer alan çok yönlü güzel bir ülkedir. Ayrıca işletmeler için mükemmeldir. İsviçre'de iş yatırım dostudur ve harika bir bankacılık sistemi vardır.
İsviçre gidiş-dönüş uçuşu için en iyi fiyat 1.770 TL.
İsviçre'de İş Bulmak Kolay mı? Öncelikle İsviçre'de çalışmak, İsviçre'de iş bulmak, Avrupa'daki diğer ülkelerde iş bulmaktan bir tık zor. Çünkü firmaların sizi işe alması, kabul etmesi yetmiyor.
Bazı ülkeler de istihdam oranlarını artırmak için farklı ülkelerden işçi alımı yapıyor. Bu ülkelerden biri de İsviçre. Yaşam şartları açısından oldukça gözde olan ülkelerden biri olan İsviçre'ye 85 bin işçi alınacak. İşe alınan vatandaşlara ise aylık 95 bin TL maaş verilecek.
Ülkede en çok insan, ticaret ve finans başta olmak üzere hizmet sektörlerinde çalışır. İsviçre ekonomisinin diğer iki önemli sektörünü ise turizm ve endüstri oluşturur. INSEAD ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından çıkarılan Global Innovation Index'te (Küresel İnovasyon Endeksi) ise 1. sıradadır.
İsviçre Türkiye'nin 2 saat gerisindedir.
Temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığı yüksek olmasına rağmen İsviçre'de yoğun yağış görülür. Bu nedenle, kültürel bir gezi planlıyorsanız en uygun zamanlar eylül ve ekim aylarıdır. Kış tatili ve kayak yapmak içinse en ideal dönem ocak ve şubat aylarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri