Uzay Mühendisliği Bölümü için İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce taban puanı 507,00869 ve başarı sıralaması 11601'dir.
Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi yeni nesil havacılık liderlerine ilham vermeyi ve insansız hava ve uzay araçlarından ticari uçaklara, meteorolojiden kozmolojiye kadar engin konuları içeren eğitim ve araştırmalarla geleceği şekillendirmeyi hedefler.
Sunduğu sosyal ve fiziki imkanlar, güçlü akademik kadro ve İngilizce eğitim dili ile uzay mühendisi olmak isteyen öğrencilerin birinci tercihidir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü için ODTÜ taban puanı 518,08843, başarı sıralaması 6423'tür.
Uzay Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce) 15 öğrencisi bulunmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Uzay Mühendisi 2023 yılında ortalama 61.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uzay Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 51.040 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 31.416 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Uzay mühendisliği bölümü oldukça zor ve emek isteyen bir bölümdür. Bu bölüme girebilmek için, iyi bir matematik zekanızın olması ve üniversite sınavından iyi bir sonuç almanız gerekiyor. Ülkemizde birkaç üniversitede bu eğitim verilmektedir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi 4 yıldır. İlk yılında bilgisayar programlama, ikinci yılında dinamik, üçüncü yılında kontrol sistemleri ve dördüncü yılında ise havacılık ve uzay mühendisliği tasarımı üzerine eğitimler verilir.
NASA'da çalışmak için okunabilecek bazı bölümler şunlardır: Bilgisayar Bilimi Elektrik Mühendisliği Mekanik Mühendisliği Kimya Mühendisliği Biyoloji Fizik Astronomi Uzay Mühendisliği Uzay Bilimleri Uzay Teknolojisi NASA bu bölümlerden mezun olan adayların yanı sıra, diğer bölümlerden mezun olan adaylara da iş imkanı ...
Uzay mühendisleri sivil ve skeri kuruluşlarda, dünya çevresinde yörüngeye konacak insanlı ve insansız hava-uzay araçlarını ve bunları yörüngeye koyacak roketleri tasarlayan ve inşa eden, görev ve yol planlarını esaplayan, sürekli kontrol ederek, görevlerini yerine yetirmelerini sağlayan mühendislerdir.
Havacılık ve Uzay Mühendisleri mezun olduktan sonra birçok çeşitli havacılık kurumunda kendilerine yer bulabilirler. Mezun bireyler devlet kurumlarında, TSK, Havayolu Şirketleri, Türk Hava Kurumu başta olmak üzere birçok yerde kendilerine iş bulabilirler.
Bölümümüz 1 yıl hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimlerinden oluşuyor. İTÜ'ye gelen her öğrenci bölüm farkı olmaksızın belli bir İngilizce seviyesine sahip olana kadar İngilizce Hazırlık eğitimi almak zorunda.
İnsanların uzay konusundaki merakı arttıkça, bu alanda çalışan uzay mühendislerinin tercih edilirliği de artmaktadır. Başarılı bir meslek olarak kabul edilen uzay mühendisliği, gelecekte daha da yükselen bir meslek olarak görülmektedir.
Türkiye'de havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi veren bir vakıf üniversitesidir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği adı altında bir lisans programı yürütmektedir. Program ABET Akreditasyonuna sahip olmakla birlikte bölüm bünyesinde Yüksek Lisans ve Doktora programları da mevcuttur.
Havacılık ve uzay mühendisleri, günümüzde sivil ve askeri uçakların, füzelerin, silah sistemlerinin, uyduların, uzay araçlarının tasarım, geliştirme, koruma ve performansı ile ilgilenirler. Bu nedenle havacılık ve uzay mühendisliği iş imkanları sunan sektörlerde oldukça geniştir.
Uzay mühendisliği, Dünya dışına gönderilecek olan insanlı ya da insansız hava araçlarını tasarlayan, inşa eden, olası sorunları ve problemleri çözen mühendislik dalıdır. Hem uzaydaki hem de havadaki araçlarla ilgilenir. Bu nedenle uçuş mühendisliği ve havacılık ile çok ilintili bir bölümdür.
Havacılık ve uzay mühendisliğinden mezun olanlar NASA, SpaceX gibi önemli kurum ve şirketlerde kariyer olanaklarını değerlendirebiliyor. Üstelik bu bölüm mühendislik alanının en kazançlı bölümlerinden biri olarak da biliniyor.
İTÜ Uçak Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır.
Genç ve hızla gelişen Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında mezun olduğunda TAI, TEI, ROKETSAN gibi kuruluşlarda; Ulaştırma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı başta olmak üzere kamu kurumlarında görev alabilirsin.
Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü 2023 taban puanları en düşük 242,54314, en yüksek 281,88952'dir. Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 463190, en yüksek 303984'dür.
İTÜ, İstanbul'da yer alan devlet üniversiteleri arasındadır ve Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında gösterilir. İTÜ taban puanları her yıl yüksektir fakat 2023 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde eğitim alabilmek için 243,33733 taban puanını geçmek ve 428.092 başarı sıralamasını edinmek gerekmektedir.
İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri