En sıcak aylar Temmuz (27.3 ºC ) ve Ağustos (27.6 ºC ), en soğuk aylar ise Ocak (8.6 ºC) ve Şubat (9.6 ºC)'tır.
İzmir'de, 51 yıl aradan sonra termometreler sıfırın altında 7 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığı son olarak 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da sıfırın altında 6.4 derece ölçülmüştü. İzmir'de tam 51 yıl sonra ilk kez hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyi gösterdi.
Akdeniz iklim kuşağında kalan İzmir'de yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir.
aylar Temmuz ve Ağustos, en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'tır.
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Mahallesi'nde etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden oldu.
İlgili 18 soru bulundu
Sıcaklığın en son 1982 ve 2007 yıllarında 41.3 dereceye ulaştığı İzmir'de iç kesimlerdeki ilçelerde sıcaklık, gölgede 44 dereceye kadar çıktı
İzmir'de yıllık ortalama yağış miktarı 700 mm. olup yıllık yağışın % 50'den fazlası kış mevsiminde %40- 45'i ilkbahar ve sonbaharda , % 2-4'ü ise yaz aylarında düşmektedir. Kar yağışlı günler sayısı, alçak kesimlerde yok denecek kadar azdır.
Kışın Sıcak Güneşini Yakalama Noktası: Bodrum. Türkiye'de kış sıcaklık ortalaması en yüksek yerlerden biri Bodrum. 11-13 derece arasında değişen sıcaklığıyla üşütmeyen bir kışa sahip olan Bodrum, kış sezonunda başka bir çehreye bürünüyor.
Ege Bölgesi'nin en kıymetli noktalarından biri olan İzmir, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da yoğun ilgi görmektedir. Kış aylarında tercih edilecek çok sayıda bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. Kısa süreli bir kış tatili için tercih edilecek en güzel şehirlerden bir tanesidir.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu. Antalya ve Muğla'yı 45,7 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesi takip etti.
2023 yılın Ocak ayının son günleri ve Şubat ayının ilk haftalarında İzmir için kar yağışı beklentisi duyurusu geldi. Meteoroloji uzmanlarından gelen açıklamaya göre kar yağışları bu kez İzmir semalarında da görülebilir.
İzmir bulunduğu konum itibariyle, yılda ortalama 300 güneşli gün, yüksek güneş ışınımı, yaz aylarında 12 saate ulaşan güneşlenme süresi ve 1500 -1600 kWh/m2 ortalama güneşlenme radyasyonuna sahiptir.
İzmir'in 30 ilçesi bulunmaktadır. İzmir'in en kalabalık ilçeleri 522 bin 404 nüfusu ile Buca, 479 bin 338 ile Karabağlar ve 454 bin 470 kişi ile Bornova'dır. Nüfusu en az ilçeler ise sırasıyla 12 bin 30 ile Beydağ, 12 bin 200 ile Karaburun ve 28 bin 694 kişi ile Kınık olmuştur.
Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonu'nda hava sıcaklığı, sıfırın altında 12,2 derece kaydedildi. Türkiye'nin en soğuk ikinci yeri sıfırın altında 11,1 dereceyle Ankara Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı, üçüncü yeri ise sıfırın altında 10,2 dereceyle Afyonkarahisar Şuhut Kumalar Tepesi Radar Sahası oldu.
Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Kış aylarında nadiren yüksek birkaç dağın doruklarına kar yağar.
Kışlar genellikle ılık ve yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. Isı en sıcak aylarda gölgede 30,35 derece, soğuk günlerde –5 dereceyi geçmez. Ortalama sıcaklık + 20 derecedir.
KENTİN ÜZERİNDE YAĞIŞLI VE NEMLİ HAVA KÜTLESİ YOK
Bu nedenle İzmir'e bir kar yapmadı. Aslında yağış olsa kar yağar ama kentin üzerinde yağışlı kütle yok. Yağışa dönüşebilecek kütle olmadığı için herhangi bir kar yağışı gerçekleşmiyor.
İzmir'de dağlar denize dik uzanır. Yamanlar Dağı, Nif Dağı, Yunt Dağları, Aydın Dağları, Bozdağlar ildeki dağlardan bazılarıdır.
İzmir üzerinde, yağışa dönüşebilecek kütle olmadığı için herhangi bir kar yağışı gerçekleşmiyor.
Karasal iklimin etkili olduğu Konya, gerek yazın gerekse kışın İzmir'e göre daha serin bir havaya sahiptir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün 'görünmez katil' olarak nitelediği hava kirliliği İzmir'in de sorunu. İzmir, Çevre Mühendisleri Odası'nın hazırladığı 2018 yılının hava kirliliği raporlarına göre, Türkiye'de havası en kirli şehirleri arasında yer alıyor. Buna göre ilk sırada İstanbul daha sonra Ankara, İzmir ve Bursa geliyor.
İzmir'de sıcaklık gölgede 40, güneşte 55 derece.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri