Kocaeli'nin Yöresel Yemekleri Şehirlerden geçenlerin veyahut gelenlerin en çok aklına gelen şey genelde pişmaniyedir. Ayrıca, kente özgü “Değirmendere fındığı”, “Yarımca kirazı”, “Kandıra yoğurdu” ve “İzmit pişmaniyesi”, “İzmit simidi”, “Maşukiye armudu”, “Eşme ayvası”, kendin bilinen en önemli tatlarıdır.
Kocaeli'nde yemek listesine göz gezdirecek olursak Hindi Dolması, Cızlama, Alabalık, Mancarlı Kandıra Pidesi, Umaç Çorbası, Ciğceli Kavurma, Pişmaniye ve Höşmerim öne çıkmaktadır. Kocaeli denilince ilk akla gelen şüphesiz ki meşhur lezzeti ile Pişmaniyedir.
Kocaeli'de ne meşhur diye soranlara verilecek ilk cevap pişmaniye olur. Ancak Kocaeli'nde pişmaniye dışında çeşit çeşit çorbalar, lezzetli tatlılar, et ve balık yemekleri mevcut. Umaç çorbasından, meşhur İzmit simidine, kiremitte alabalıktan ciğceli kavurmaya İzmit'in meşhur yemeklerini öğrenmek için buyurun içeriğe!
2009 yılında Kocaeli pişmaniye üreticileri 1040 metre pişmaniye çekerek pişmaniyeyi 'Dünya'nın en uzun tatlısı' ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabına sokmuşlardır. 2010 yılında ise 'Kocaeli Pişmaniyesi' olarak 'Coğrafi Tescil Belgesi' alan pişmaniyemiz adına festivaller düzenlenmiştir.
Çankırı Şabanözü Cızlaması 19.12.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İlgili 20 soru bulundu
Mıkla - Adıyaman
Yöre mutfağında yumurta ve tereyağıyla pişirilen basit yemeklerden biridir. Eskiden mıkla tavası olarak da tabir edilen iki kuplu tavada yapılırdı.
Türkiye'nin meşhur yemekleri dendiğinde hemen herkesin aklına ilk gelen yemek tabii ki kebap oluyor.
Derince Harikalar Sahili ile her yaştan insanda büyük hayranlık uyandıran içerisinde gerçek boyutlarında masal kahramanları, büyük havuzlarda çarpışan botlar, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen yatların kullanılabileceği minik marina, şelalelerin yanında masal dolu büyük eğlence dünyasında cafe ve restaurantlar yer ...
Yöreye özgü Kandıra Bezi, Hereke'de dokunan halı ve ipekli dokumalar, Karamürsel'de örülen meşhur Karamürsel Sepetleri, şehri yansıtan buzdolabı magnetleri, meşhur İzmit Pişmaniyesi, Kandıra Yoğurdu, Saray Helvası, Kocaeli'de yetişen meyve ve yemişler gibi tatilinizi her an sizlere hatırlatacak olan ürünlerden satın ...
İlde özellikle düğünlerde yapılan özel günlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek ağır, hatırlı misafirlere yapılan özel bir yemektir. Herkesin yapamadığı keşkek, yemek olarak ayrı bir ustalık ve maharet gerektirmesi nedeniyle de oldukça önem taşımaktadır.
İl, Kocaeli adını ise, bu yöreyi Osmanlı Devleti'ne katan, Osman Bey ve oğlu Orhan Bey'in uç beylerinden olan Akçakoca'dan almıştır. Bu tarihten sonra kente, önce İznikmid, daha sonra İzmid (İzmit) adı verildi. Kent en parlak dönemine Kanuni Süleyman zamanında ulaştı.
İzmit'e yolunuz düşerse mutlaka gelip görmeniz gereken yerlerin başında Beşkayalar Tabiat Parkı, İzmit Körfezi, Seka Park, Sevindikli Göleti, İzmit Saat Kulesi, Sipahiler Göleti, Ali Efendi Konağı, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Gayret Gemi Müzesi, Orhan Camisi gelmektedir.
Kocaeli'nde meyvecilik te çok önemlidir. Başta elma olmak üzere kiraz, vişne, erik, şeftali, fındık, üzüm ve dut çok yetişir. Pişmaniyesi, kirazı ve fındığı, İzmit çene suyu meşhurdur. Pişmaniyesi dünyâca ünlüdür.
Değirmendere Fındığı, Yarımca Kirazı, Kandıra Yoğurdu ve tabi ki Kocaeli denilince akla ilk gelen lezzet Pişmaniye bölgenin meşhur lezzetleri olarak biliniyor.
İzmit, Türkiye'nin Kocaeli ilinde bulunan bir ilçedir. İzmit Körfezi'nin doğu kıyısında, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer almaktadır.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
giriş paralı mıdır? Herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz otopark mevcut.
Buna göre tüm dünyada en çok sevilen yiyecek açık arayla makarna. Makarnayı ise pilav, pizza ve tavuk takip ediyor. En sevilen yiyecekler listesine büryan 35'inci sıradan, kebap 51'nci, turşu ise 55'inci sıradan girdi.
Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.
Gastronomi Şehirleri: Mutfak Mirasımız!
Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri