Japonya'da bir kişi günde 6 kezden fazla pirinç yiyebilir. Hemen hemen her öğünde pirinç tüketiliyor. Japonların pirinci çok tüketirken kilo almamasının sırrı ise pirinci yağ eklemeden haşlayarak tüketmeleri. Pirinci çorbadan kahvaltı türlerine kadar her alanda kullanıyorlar.
Yıkadığınız pirinci bir kaseye aktarın ve 30 dakika boyunca suda bekletin. 2Suyunu süzdüğünüz pirinci kapaklı bir tencerede 2.5 su bardağı su ilave ederek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 12 dakika pişirin.
Kavrulup şeffaflaşan pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ilave edelim. Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ocağı kapattıktan sonra pilavı yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim.
Çin mutfağının ana hatlarını pirincin yanı sıra, deniz ürünleri ve soya fasulyesinden yapılan çeşitli yemekler çizer. Ancak Çinliler pirinci bizim gibi bol yağla tüketmezler. Onların bu yararlı bakliyatı tüketme şekli bol suda haşlamaktır. "Haşlayarak yediklerine göre bir bildikleri vardır" diyorsanız, haklısınız.
İlgili 28 soru bulundu
Yapılan araştırmalar, Japonların, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında dünyanın en sağlıklı bireyleri olduğunu ortaya koyuyor. Bir Japonun ortalama yaşam süresi 83,7 yıl. Kadınlarda bu ortalama 86,8 iken erkeklerde 80,5 olarak belirleniyor. Dünya üzerinde en düşük obezite oranı yine Japonlarda.
1) PİRİNÇ PİLAVI(GOHAN):
Japonya'da her öğün yenen pirinç pilavı, öğle ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenilmektedir.
Pirinç tarımı yapan toplumların pirinci yiyecek maddesi olarak kullandığı göz önünde bulundurulursa, pilavın kökeni Güneybatı Asya'da yaşayan toplumlara dayanır. Toplumbilime dayalı yapılan çalışmalarda pirinç tarımının, dolayısıyla pilavın M.Ö 7000 yılına dayandığı belirtilmektedir.
Çin kültüründe önemli bir yere sahip olan Konfiçyüs “Onurlu bir adam, mezbahayla mutfağı birbirinden uzak tutar ve yemeğe saygı gösterir. Sofrada hiçbir zaman bıçakların yeri yoktur” diyerek, Çin kültüründe çubuğun neden kullanıldığını da özetlemiştir.
Japonca'da ¨hakumai¨ olarak bilinen beyaz pirinç, Japonya'da yetiştirilen ve tüketilen en yaygın pirinç türü. Kısa tanelerden oluşur. Pişirildiğinde lapa değil ama hafif yapışkan bir doku kazanır. Japon yemeklerinde kullanılan temel pirinç çeşidi beyaz pirinç…
Buna sebep olan şey ise bir gen. doğu asyalıların, büyük oranda da korelilerin ter kokmaması çekinik bir genden dolayıdır. kulak kiri ile de doğru orantılıdır bu durum. abcc11 adlı bir gen var. bu gen sebebiyle kodlanan protein, kulak kirlerini nemli ya da kuru yapıyor ancak bu gen çekinik bir gen.
Kore diyetini ilk defa deneyecek olanların hayatından tuzu, yağı ve kırmızı eti çıkarması önerilir. Bu diyette omega kaynakları daha ağır basar. Vücudu yoran tuz ve şeker hiçbir besine eklenmez. Böylece daha kolay kilo verilir.
Kahvaltı kültürleri tamamen bizden uzak olan Güney Korelilerin aslında tükettikleri her şey metabolizmayı çalıştıran besinlerdir. Vücutlarında neredeyse hiç yağ olmayan Güney Koreliler bunu sabah kahvaltısında çorba ve lapa pirinç tüketmeye borçlular. Aslında bu gelenek Anadolu köylerinde de var.
Japon kadınlarının yaşlanmama sırları:
- Yeşil çay, yaşlanmayı erteliyor. Çünkü yüksek oranda antioksidan içeriyor. Yeşil çay, cildi dolgunlaştırıyor ve vücuttaki kırışıklık ile sarkmaların önüne geçiyor. - Japon kadınlarının yaklaşık yüzde 10'u sigara içiyor, işlenmiş şeker tüketimi de oldukça düşük.
Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
Dinlendirici bir uyku sunmasının yanı sıra hareket etmeye kolay elvermesi nedeniyle öne çıkan yer yatakları aynı zamanda Japonya'nın deprem bölgesi olması yüzünden de daha güvenlikli yataklar olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden deforme olmaya karşı dayanıklı bir şekilde üretilmeleri gerekmektedir.
Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin ekstra efor sarf etmesini engelliyor. Çinliler, alınan soğuk içecek ve yiyeceklerin iç organları daha fazla büzüştürdüğünü, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğini atalarından biliyor. Örneğin; yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın.
Bu dövüş sanatını öğrenenler, kendilerini sert darbelere karşı dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor. Ortaçağdaki işkence görüntülerini andıran dövüş sanatında, öğrenciler kütüklerle ve tekmelerle apış arasına vuruyor.
Sabah öğünlerinde kızarmış, haşlanmış ya da buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış, içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yeniyor. Çin makarnası da yaygın bir kahvaltı çeşidi.
Bugün harika bir pilav tarifi vereceğim 🤗 kırşehir'de kürt komşularımızdan öğrendiğimiz bu harika lezzeti sizler de görün istedim.
Farsça bir sözcük olan "dane"(tane), Osmanlı mutfağında 15.-17. yüzyıllar arasında pilav anlamında kullanılmış.
Tencereye sırasıyla pirinç,1 gece suda bekletilmiş ceviz içi, badem, kuru kayısı ve kuş üzümlerini ekleyerek 7 dakika kavurun. Tuz, baharat ve limon suyunu ekledikten sonra hafifçe karıştırmaya devam edin. Üzerine et suyunu ekledikten sonra 2 dakika yüksek ateşte pişirin ve kapağını kapatın.
Japon çocukları kahvaltıda genellikle balık ve pirinç ağırlıklı beslenirken, yumurtayı ise omlet biçiminde tüketmeyi tercih ediyor.
Gayet paradoksal bir durum da söz konusu. Çinliler köpek katlederken, Japonlar balina etinden köpek maması yapıyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri