Türkler ile Japonlar akraba mı sorusunu TÜBİTAK evet şeklinde yanıtlıyor. TÜBİTAK araştırdı, sonuçlar Amerika'da onaylandı! Japonlar'la akraba çıktık… 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler'le Japonlar'ın akraba oldukları anlaşıldı.
Dr. Duran Canatan'ın verdiği bilgiye göre; 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelendiği araştırmada Türkler ve Japonların ortak bir genetik geçmişe sahip ve akraba olduğu, özellikle Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler ile Japonların aynı kan özellikleri taşıdığı ortaya çıkmıştır (Asialogy, 2017).
Çalışma, günümüz Japonya nüfusunun genetik kökenini kesin bir şekilde belirledi. Genlerin %13'ü Jōmonlardan, %16'sı Kuzeydoğu Asyalı toplumlardan, kalan %71'i ise Doğu Asya toplumlarından aktarılmış. Modern nüfustaki Doğu Asya genlerinin baskınlığı bir kez daha doğruluyor.
Altay dil grubu içerisinde ise Türkçe, Moğolca, Mançu-Tunguz dilleri, Korece, Japonya bulunmaktadır.
Aichi prefektörlüğü, Türklerin en yoğun olduğu prefektörlük olup Japonya'daki Türklerin üçte biri burada yaşamaktadır. Daha sonra Tokyo ve Saitama prefektörlükleride Türklerin çoğunlukla yaşadığı diğer bölgelerdir.
İlgili 24 soru bulundu
Kümüş (gümüş), kum (kum), teniz (deniz) gibi 1500'e yakın sözcüğün benzerliği, her iki dil arasındaki akrabalığı kanıtlayıcı bilimsel bir taban ortaya koyuyor ve Türkler bu yüzden Kore dilini daha kolay öğreniyor. Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Teodong Jean'a göre de, aslında Türkler ve Koreliler akraba.
Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir. 2006 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmalara göre, Japonya nüfusunun %40'ından azı örgütlü bir dine mensuptur (yaklaşık % 35'i Budist, % 3-4'ü ise Şinto mezheplerine ve türetilmiş dinlere ve % 1 Hristiyan).
Doğu Asya'da bir ada ülkesi olan Japonya, ''Güneşin doğduğu ülke'' olarak bilinir. Ülkenin %97'sini adalar oluştururken bu adaların %73'ü dağlardan ve 200den fazla yanardağlardan oluşmaktadır. Başkenti olan Tokyo, dünyanın en büyük metropolü ünvanına sahip şehridir.
Japonca, Korece, Moğolca, Türkçe ve Tunguzca dillerini içeren geniş bir Transavrasya dil ailesinin kökenleri, 9.000 yıl öncesine, şu anda kuzeydoğu Çin'de bulunan erken tarım topluluklarına kadar uzanıyor.
Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerice'nin, Ana Oğuzca denilen bir dilden evrilerek oluştuğu varsayılır. Bu ön dilin Türkçeyi oluşturacak batı kolu, 11. ve 15. yüzyıllar arasında Anadolu Selçuklu Devleti ile Anadolu Beylikleri etrafında gelişerek Eski Anadolu Türkçesine evrilmiştir.
Koreliler, Han Çinlileri ve Japonlar gibi diğer Doğu Asya halklarıyla benzer genetiğe sahiptir. Primorskiy Krayında bulunan Neolitik dönemden kalma örnekler de genetik olarak Korelilere benzemektedir. Genographic Project'te Koreliler %94 Doğu Asyalı ve %5 Güneydoğu Asya ve Okyanusyalı olarak gösterilmektedir.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2012'den beri Japonya'da sürekli uzayan ortalama yaşam süresinde geçen yıl yeni seviyeye ulaşıldı. Önceki yıla kıyasla 2020'de ortalama yaşam süresi kadınlarda 0,30 yıl artışla 87,74 yıla, erkeklerde ise 0,22 artışla 81,64 yıla yükseldi.
Japonya Nüfusu
Halkın %90'ının şehirlerde %10'unun ise kırsal kesimlerde yaşamakta olduğu Japonya'da, nüfusun büyük çoğunluğu ev adaları olarak da bilinen 4 büyük adanın üzerine yerleşmişlerdir. Japon nüfusunun neredeyse tamamı ise Japonlardan meydana gelmektedir.
Japonya ile Türkiye birçok özellik bakımından kesişen iki kardeş ülkedir. Özellikle kültür ve gelenek açısından oldukça büyük benzerlikler olduğu aşikar. Bu dostluğun çok uzun zamanlara dayandığını ve 1925 yılında diplomatik olarak kanıtlanmış olduğunu söyleyebiliriz.
Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkiler 1924 yılında kurulmuş, Japonya nezdindeki ilk temsilciliğimiz 1925 yılında faaliyete geçmiştir. 2013 yılında “Stratejik Ortaklık” düzeyine yükseltilen siyasi ilişkilerimiz karşılıklı üst düzey ziyaretlerle hızla gelişmektedir.
Japonya'de geçen yılın nisan ayında reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi, hem kadın hem de erkekler için ise yasal evlilik yaşı 16'dan 18'e yükseltildi.
Atmaca, Türkçe ve Japonca'nın aynı dil grubuna ait olmaları nedeniyle Japonca öğrenmenin Türkler için son derece kolay olduğunu belirtmektedir.
Japonca, Türkler için öğrenmesi en kolay ikinci dildir. Japonca, bildiğiniz gibi Japonya'nın resmi dilidir. Japonca kolay mı sorusunu birçok kişiden duyuyoruz. Hatta çoğu insanın Japoncanın çok zor olduğunu söylediğine şahit olmuş olabilirsiniz.
Çince, Korece ve Japonca Benzerliğinin Nedeni
Bu üç dilin benzerliğinin nedeni kullanılan alfabedir. Eski Çin alfabesi temelli alfabeler kullanılırlar. Ancak Japonca ve Korecede alfabe daha farklılaşmıştır. Diğer dillerden farklı olarak harf değil simge resimlerden oluşan alfabeleri birbirine benzer.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Japonya'da erkeklerin boy ortalaması 1.70, kadınların boy ortalaması ise 1.57 metre...
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
Japon adalarına ilk yerleşenler, MÖ 8 bin yıl öncesinden başlayarak, Kuzey Asya'dan geldikleri sanılan ve Üst Yontmataş (veya en azından Ortataş) devrinde yaşayan topluluklardı. Japonya'nın tarih öncesi birkaç evreye ayrılır: Öncomon veya Seramik Öncesi, Comon(yaklaşık olarak MÖ 7500- 300) ve Yayoi (MÖ 300-MS 300).
Japonca, fiilen Japonya'nın resmî dilidir.
WIN/GALLUP tarafından 2015 yılında yapılan bir ankette Çin dünyanın en az dindar ülkesi olarak belirlendi. Ülkede ateistlerin oranı (yüzde 61) diğer ülkelere göre en az iki kat daha fazla. Çin'i yüzde 31 ile Japonya ve yüzde 30 ile Çek Cumhuriyeti takip ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri