Kıvam veren ve tüketim ömrünü uzatan jelatinlerin bir türü de sığır jelatinidir. Dünya genelinde üretilen jelatinlerin neredeyse %60'ı domuzdan elde edilmektedir.
Buna göre, kollajenin kaynağı olan hayvan helal değilse, ondan üretilen jelatin de helal olmamaktadır. Menşeinin helalliği bilinmeyen jelatinlerin Müslümanların tüketeceği gıdaların üretiminde kullanılması ve içinde domuz kaynaklı jelatin olduğu kesin olarak bilinen gıdaların tüketimi caiz değildir.
Sığır Jelatini (SAF) 100gr (220 BLOOM) Toz Jelatin Helal Sertifikalı
Et suyu tabletler, hazır köfte harçları, hamburger, hazır çorbalar, kuruyemiş, sakız, cipsler, dondurmalar, renkli yoğurtlar, salata sosu, cips, çiğköfte ve benzeri birçok üründe bulunan “Çin tuzunda”DOMUZ var.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır. Tüm ham maddelerimizi Helal ürün sertifikasına sahip tedarikçilerden temin ediyoruz. Satın aldığımız her parti sığır jelatini de helal belgeleriyle birlikte fabrikamıza teslim ediliyor.
İlgili 38 soru bulundu
Yukarıda tarif edilen ürünlerin herhangi biriyle temas eden ürünler. Ayrıca kaynağı bilmediği için jelatin, gliserin, enzimler, hayvansal yağ ve proteinler şüpheli olarak tanımlanır. Nutella yukarıda tanımlanan gıdalardan hiçbirini içermemektedir.
Pringles Cipste Domuz Yağı İçeriyor.
Merhaba, Nutella'da domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır, bu bilgi ürünümüz etiketi üzerinde de yer almaktadır. Türk gıda kodeksine göre kakaolu mamüllerde kullanılabilecek yağlar yalnızca bitkisel kökenli yağlardır.
HARIBO Türkiye'de üretim, helal standartlarına uygun yapılmaktadır.
Jelatin dediğimiz katkı maddesi domuz ve sığırdan elde edilmektedir. Sığırdan elde edilen jelatin helal olduğu için, mamüllere katılmasının bir mahzuru yoktur. Domuz, dinen necis olduğu için, ondan elde edilen jelatinin mamüllere konması halinde o mamülün kullanılması caiz olmaz.
Solgar Ester C 1000 mg kuşburnu ekstresi, rutin ve aserol ekstresi ile desteklenmektedir.Doğal bir içeriğe sahiptir. Kapsüllerin üretiminde domuz katkısı bulunmamaktadır.
Türkiye'de gıda sektöründe kullanılan sığır jelatinleri helal ürünlerdendir.
Sığır jelatini üretiminde yalnızca sığırlardan elde edilen kolajen, kemik, deri ve dokular kullanılır.
Dr. Oetker ürünlerinde sığır ve bitkisel olmak üzere iki çeşit jelatin kulanılmaktadır. Sığır jelatinin tedarikçisinden edinilmiş helal sertifikası mevcuttur.
Hikmet sahibi Allah, kullarının faydasına olan şeyleri farz kılmış, onların zararına olan şeyleride ya haram yahutta mekruh etmiştir. Masum İmamlardan (a.s) peynir hakkında bize ulaşan rivayetlerden, peynirin tek başına yenildiğinde mekruh olduğu anlaşılmaktadır.
Örnek olarak Jelatin(E441) domuz yada sığır veya diğer hayvanların kemik ve deri artıklarından, Karmin(E120) kırmızı bitten, Şellak (E904) yine bir bit türünden, Kasitin (E920) insan at veya domuz kılından, Rennin sığır ve davar midesinden, Pepsin domuz midesinden elde edilmektedir.
Vejetaryenler ve veganlar jelatini katmayıp, ancak agar gibi hayvansal olmayan jeller kullanmayı tercih etmektedirler. Buna ek olarak, marshmallow genellikle Müslümanlık ve Yahudilikte jelatinin koşer veya helal hayvanlardan elde edilmemesi (örn. domuz) halinde koşer veya helal olarak kabul edilmez.
Müslüman ülkeler için üretilen tüm Nestlé ürünleri helal gıda sertifikasına sahiptir.
Helal gıda sertifikalı ürünlerde, sığır etinden üretilen jelatinler kullanıldığı için marshmallowlar helal gıdalar arasında yer almaktadır.
Ürün üzerinde “Ürünümüz domuz veya domuz katkıları içermez” ifadeleri yer alıyor. Ürün içeriğine baktığımızda %50 oranında sütlü çikolata ve %50 oranında sütlü dolgu içerdiğini anlıyoruz. İlk olarak sütlü çikolata içeriğine baktığımızdaysa ilk 3 sırada; Şeker, Kakao yağı ve Yağsız süt tozu olduğunu görüyoruz.
Cevap: Merhabalar, ürünlerde domuz maddesi ve alkol bulunmamaktadır.
Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır.
Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir katkı maddesi yoktur.
onlara pis ve murdar olan şeyleri haram kılar” (el-A'râf 7/157) meâlindeki âyeti birlikte değerlendirerek domuzun kemiği, yağı, sütü dahil bütünüyle haram olduğuna hükmetmişler, ilgili âyetlerde sadece etinin zikredilmesinin en çok faydalanılan kısmının eti olması gerçeğine bağlı bulunduğunu kabul etmişlerdir.
Öz. Günümüzde domuz yağı ve türevleri ile alkol gibi tüketilmesi haram olan bazı şeyler insanların günlük hayatta yaygın bir şekilde faydalandığı gıda ve kozmetik gibi ürünlerde katkı veya ek besin maddesi olarak kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri