Lazer epilasyonda kullanılan ultrason jeli şeffaftır, allerjik değildir, ciltte hiç bir yan etkisi yoktur, kıyafetlere bulaştığında leke bırakmaz. Alexandrite lazerlerde ise teknolojileri gereği jel kullanılmaz.
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Tüm diode teknolojilerinde olduğu gibi jel kullanılarak uygulanır. Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bileşenler içermediği için kolay temizlenir, kıyafetlere bulaşırsa leke bırakmaz, allerjen değildir. Lazer epilasyon jeli dezavantaj değil avantajdır.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
Diode lazer jel ile uygulanır. Diyot lazer epilasyon kare şeklindeki başlığı direkt cilde temas eder ve cilt üzerinde gezdirilerek her bölgeye uygulanır. Diode lazer ve cilt arasına jel sürülerek daha rahat hareketler ile epilasyon yapılır.
İlgili 25 soru bulundu
Diode tabanlı lazer sistemlerinde teknolojileri gereği ultrason jeli kullanılması zorunludur. Kullanılan jel, lazer enerjisinin emilimini arttırır ve dolayısıyla daha düşük doz enerji kullanılmasına olanak tanır. Hem ağrı hem de ciltte yanık gibi yan etki riskleri azalır.
Epilasyon için en iyi lazer Alexandrite ve Diode lazerdir. Fakat bunlarında FDA onaylı olanı tercih edilmelidir.
Buz lazer koyu cilt rengine sahip insanlarda, Alexandrite lazere göre daha etkilidir. Açık renkli cilde sahip insanlarda ise Alexandrite daha yararlı bir yöntemdir. Alexandrite lazer yaz aylarında kısıtlı ölçüde kullanılabilirken buz lazerde böyle bir durum söz konusu değildir.
Gerçek Buz Lazer Ağrısızdır
Bunlardan ilki patentli SHR Teknolojisidir. SHR'nin açılımı Super Hair Removal yani Süper Lazer Epilasyon'dur. Bu teknolojide tedavi başlığı cilt üzerinde sürekli hareket ettirilir.
Size Buz Lazer epilasyon yaptırmanızı öneririz, Buz Lazer epilasyon ayva tüylerinde tetiklenme yapmaz ve ayva tüyleri gibi ince tüylerde de etkilidir.
Bu iki cihaz, piyasadaki diğer cihazlara göre çok daha etkilidir ve bu etki bilimsel olarak kanıtlanmıştır. '' 2001 yılında üzerine yapılan bir araştırma, Alexandrite lazer uygulamasının tüylerin %85'ini, Diod lazer uygulamasının ise tüylerin %84'ünü ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. ''
Alexandrite lazer yüz bölgesindeki (havadan atış yaptığı için) kılları uyarır, ribaund yaratır ve çoğunlukla çoğaltır. Yüz bölgesinde bu sebeple yapılmamalıdır ya da doktorunuzun gözleminde kontrol altında işlemi yaptırmanız gereklidir.
Klasik lazer cihazları ile yapılan uygulamalarda cihaz cilde değmez. Tekli atışlarla uygulama alanındaki kıl kökleri tahrip edilmeye çalışılır. Ancak buz başlıklı lazer uygulaması içerisinde ütüleme teknolojisi kullanılır ve buz başlık sayesinde kıl kökleri geniş bir şekilde taranırken cilt soğutulur.
Etkili kalıcı epilasyon sağladığı kanıtlanmış bir sistemdir. Diode lazer ile yapılan uygulama esnasında vücuda jel sürülür ve prob cilde temas ettirilerek çalışılır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Alkol tamamen uçtuktan ve başlık yüzeyi kuruduktan sonra bir diğer uygulamaya geçilir. Alkol ile yapılan temizlikten sonra tamamen hijyenik bir şekilde uygulama yapılır.
Tüm lazer yöntemlerini geride bırakan buz lazer, cildin ısınmasının aksine serinlik vererek istenmeyen tüylerde kalıcı çözüm sağlıyor. Eşsiz soğutma teknolojisi ile acı ve ağrı hissi ortadan kaldırılarak epilasyon uygulanıyor. Buz lazer epilasyon diğer yöntemlerin aksine her açıdan avantaj sağlamaktadır.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon uygulamasında kişiden kişiye ve kıl yapısına göre değişeceğinden dolayı ortalama 6-8 seans gerekmektedir. Yüz bölgesi 4 hafta , vücut ise 6 hafta ara ile uygulanmaktadır.
Alexandrite lazer acısız ve ağrısız, belirli seans aralıklarıyla yapılan lazer ışın yöntemidir. Cilde teması olmadan cilde üç cm uzaklıkta olacak şekilde uygulanır. Kişinin kıl tipine ve cildine göre seans süreleri değişiklik gösterebilir.
Epilasyon öncesi veya cihaz yardımıyla acı hissedilmemesi için sürekli soğutma sağlanır. Alexandrite lazer cihazının uygulanacağı bölgeye koruyucu olarak jel sürülmektedir. Jel sürülen bölgede lazer kıl köklerine uygulanarak o pigmentin yakılması işlemi gerçekleştirilir.
Bu lazer tipi kıl ve deride bulunan melanini hedef alarak tüyleri yok etmektedir. Melanin, en çok koyu renkli kıllarda bulunduğu için Alexandrite lazerler açık renkli tüylerde istenen sonucu vermemektedir. Bu nedenle ancak açık tenli ve koyu kıl rengi olan kişilerde kullanılabilmektedir.
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
Yanıt: Buz lazer de yani diode lazerde Alexandrite lazerde doğru kullanılırsa ve etkin dozlarda yapılırsa kesin çözüm sağlar. Diode lazer ve Alexandrite lazer kesin çözüm yoludur. Aynı zamanda lazer epilasyon sonucu kalıcıdır. Sonuç ömür boyu sürer.
Ayva tüylerinde en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Diğer lazer cihazlarına göre buz lazer daha ince ve açık tüyleri görür. Bu yüzden yüz ve diğer hassas bölgeler için de en uygun lazer epilasyon cihazı buz lazerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri