Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
En iyi çözüm tıraş sonrası tahriş ve sivilce kremi olarak da geçen hidrokortizonlu bir krem edinmek olacaktır. Bu steroid kremlerin tahrişi, iltihabı ve kaşıntıyı azalttığı gösterilmiştir. Daha sonrasında tıraş şişliklerine ılık kompres uygulayın.
Tıraş makinesine bağlı yanma olarak da bilinen tıraş kızarıklıkları, kaşıntılı kızarıklıklara, hassasiyete ve kızarmaya neden olabilir. Tıraş pütürleri ise kesilen kılların cildin içine doğru kıvrılıp yüzeyin altında uzamasından kaynaklanan ve kırmızı veya cilt renginde, sivilce benzeri pütürlere yol açan kıllardır.
Yüzü jilet ile tıraş etmek akneye neden olur mu? Ne yazık ki, ergenlik dönemindeki erkeklerde sivilce, genellikle yüzdeki kılların büyümesiyle aynı zamanda başlar. Tıraş, akne tedavilerinin neden olduğu tahriş semptomlarının yanı sıra cilt pürüzlerini de ağırlaştırma eğilimindedir.
Nemlendirici sürün
Tıraş sonrası nemlendirme, yeni tıraş edilmiş cildinizi sağlıklı ve nemli tutacaktır. Dahası, su ve sabun sıklıkla cildin kurumasına neden olacağından, tıraş sonrası nemlendirici sürmeniz, cildin tıraş sırasında nem kaybetmesini önleyecektir.
İlgili 19 soru bulundu
Jilet: Genital bölge temizliği jilet ile yapılabilmektedir. Tek kullanımlık ya da epilasyon aletlerinin ucunda bulunan elektrikli traş makineleri şeklinde olabilir. Tüyler uzadıkça tekrar yapmak gerekir.
Jilet sonrası tahriş olan cildi yatıştırmanın ve cildi onarmanın en iyi yolu tıraş sonrası bakımdır. Tıraş edilen cilde, uygun krem ve losyonlarla bakım yapılmalı ve bu bakım her tıraştan sonra tekrarlanmalıdır.
Jilet iltihaplı sivilceyi patlatarak, bakterilerin yayılmasına neden olur.
Su içmek sivilce/akne oluşumunun önüne geçer ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur) Yağlı beslenmemek, düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek. Uyku esnasında cilt beslenmekte ve kendini yenilemekte olduğundan uykuyu iyi almış olmak. Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Ameliyattan ortalama 14 gün sonra deri yaması yatağına yapışmış ve deri yaması alınan alan da kendiliğinden iyileşmiş olur.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Tıraş makinesi yanması veya tıraş makinesi kızarıklığı, kuru tıraş olma, biraz fazla sert tıraş olma veya kör bıçaklarla tıraş olmaya bağlı bir cilt tahrişidir. Genellikle, tıraş olduktan birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve yeterince kötü ise kızarıklık biçiminde olabilir.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir
Vücudun ihtiyaç duyduğu suyu tüketmemenin kuru bir cilde neden olabileceğini belirttik. Peki, kuru cildin sivilce oluşumuna neden olabileceğini biliyor muydunuz?
Sivilce problemi yaşıyorsanız; ekmek başta olmak üzere beyaz un ile yapılan her türlü yiyecek, pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu ve agave gibi tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.
Hassas Cilt: Doğal olarak hassas cilde sahip olanlar, jiletin cildi tahriş etmesiyle kaşıntı yaşayabilir. Tıraş Yönü: Jileti tıraş yönünün tersine kullanmak, tüy köklerini tahriş ederek kaşıntıya yol açabilir. Kuru Cilt: Tıraş sonrası cilt nemlendirilmezse kuruyarak kaşınabilir.
Temiz bir bez alın ve ılık suyla ıslatın. 30 saniye boyunca kesiğin üzerine doğru bastırın. Ilık su kesiğin temizlenmesine yardımcı olurken bu arada kanama yavaşlayacaktır. Yarayı dezenfekte etmek için cadı fındığı bazlı tonik veya alkolsüz başka bir tıraş sonrası losyonu uygulayın.
Tıraş sonrasında cilde bakım sağlar, dinlendirir ve besler. Sakal yapısının yumuşak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Tıraş bölgesinde bulunabilecek açık yaraların olumsuz etkilenmesini engeller.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri