Kabak çekirdeği B vitamini, E vitamini, Potasyum, Magnezyum, Selenyum, Mangan, Fosfor ve Çinko bakımından çok zengin bir besin kaynağıdır. Yağlı bir besin türü olduğu için aşırı tüketilmemelidir. Günde 1 avuç kabak çekirdeği yemeniz, yeterli olacaktır.
Kabak çekirdeği yüksek kaloriye sahip bir atıştırmalıktır. 100 gramında 450 kalori olan kabak çekirdeğinin günlük önerilen tüketim miktarı 1 avuçtur.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
İlgili 41 soru bulundu
Kabak çekirdeği afrodizyak etkisi olan besinlerden biridir. Çinko bileşeni kadınları cinsel açıdan uyarır. Omega-3 yağ asitleri da sağlıklı bir cinsel hayatı destekler. Bu yüzden kabak çekirdeği hem libidoyu yükseltir hem de doğurganlığı arttırır.
İçeriğinde çok sayıda mineral ve vitamin ihtiva etmesi ile kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca kabak çekirdeği yağının tansiyonu ve kötü kolesterol düzeylerini düşürebildiği gözlemlenmiştir. İçeriğinde yer alan nitrik oksit kan damarlarını genişletmeye katkı sağlar.
İçeriğinde nitrik oksit kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur. Uykuyu iyileştirir. Uyumakta zorluk çekiyorsanız yatmadan önce kabak çekirdeği yiyebilirsiniz. İyi bir magnezyum kaynağı olmasından dolayı uyku döngünüzü düzenlemeye yardımcı olur.
- Ayçiçeğinden elde edilen çekirdek içerdiği yağ asitleri ile tokluk hissini arttırır. Kalorisi yüksek olan çekirdeğin günde bir avuç tüketilmesinin faydası bulunur. - Bir avuç tüketilen çekirdek vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller, sağlamaktadır.
Kabak çekirdeğinin faydaları bağırsak içinde savaşçı bir etki yaratır. Kurtların düşmesi için aç özellikle aç karnına yenecek kabak çekirdeğinin yararlı olduğu gözlenmektedir.
Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği prostatın boyutunu küçülterek büyümeyi engeller. Günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bu hastalıktan korunabilirsiniz.
Kabak çekirdeği küçük bir besin olduğu için yutulabilir. Fakat çeşitli sindirim problemleri yaşamamak için çiğneyerek tüketilmesi önerilir.
Kabak çekirdeği, kan basıncını düşüren magnezyum ve çinko bakımından zengin bir besindir.
Bir avuç yani yaklaşık 10 gramında 56 kalori bulunmaktadır. Kabak çekirdeği B vitamini, E vitamini, Potasyum, Magnezyum, Selenyum, Mangan, Fosfor ve Çinko bakımından çok zengin bir besin kaynağıdır. Yağlı bir besin türü olduğu için aşırı tüketilmemelidir. Günde 1 avuç kabak çekirdeği yemeniz, yeterli olacaktır.
1 çay bardağı kabak çekirdeği ortalama olarak 100 gram ağırlığında kabak çekirdeğine denk gelmektedir.
Kabak çekirdeği, içinde bulunan yağ oranı nedeni ile fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olabilir.
Tryptophan içeren kabak çekirdeği, bu doğal amino asit sayesinde uyku kalitenizi yükseltir. Çünkü bu tryptophan uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır ve düzenli kabak çekirdeği tüketimi bu sıkıntıyı ortadan kaldırır.
Bağırsakların düzenli olarak çalışmasında etkilidir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı kemikleri güçlendirir.
Çiğ ve dakota çekirdek tüketmek, kilo almaya neden olabilir. Çekirdeğin içinde yüksek miktarda yağ bulunur. Bu nedenle de özellikle de kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin özellikle de çekirdekten uzak durması ya da gün içinde az miktarda tüketmesi öneriliyor.
Ayrıca yüksek doz E vitamini içeren kabak çekirdeği, somon ve hamsi, maydanoz, ıspanak ve avokado gibi gıdalardan fazla tüketmek de kan sulandırıcı etkiye neden olur.”
Normal prostat fonksiyonu optimal çinko seviyelerine dayanır. Bu nedenle haftada 2-3 kez bir avuç kabak çekirdeği tüketmek prostat sağlığınızı destekleyebilir. Kabak çekirdekleri, prostat büyümesini azaltabilecek ve koruyucu bileşiklerden biri olan fitosterol içerir. Potansiyel olarak BPH semptomlarını azaltırlar.
Tirozin, iyot ve selenyum üçlüsü tiroid hormonunuzu düzenlemede harikalar yaratan üç önemli yapı taşını sağlar. Tirozin: Tiroid hormonunuzun fonksiyonlarını düzgün şekilde yerine getirebilmesi için avokado, muz, kabak çekirdeği, susam ve yumurta gibi besinleri tüketin.
Kabak çekirdeği, beynin düşünme, öğrenme ve nedensellik kabilyetlerini içeren bilişsel fonksiyonları için hayati bir rol üstlenen çinko bakımından oldukça zengin bir besin. Kabak çekirdeği, sinir sistemi için önemli bir rolü olan magnezyum bakımından da zengin bir içeriğe sahip.
Çinko ve demir minerallerini fazlasıyla içeren kabak çekirdeği, omega 3 etkisi ile de böbrek hastalıklarında oldukça etkilidir. Şeker dengeleyici ve böbrek sistemlerini temizleyici etkisi oldukça yüksektir.
Kabak çekirdeğinin içerisinde vücut için gerekli pek çok mineral vardır. Özellikle E vitamini açısından zengin olduğunu söylemek gerekir. Magnezyum, potasyum ve çinko bakımından da güçlüdür. Kabak çekirdeği, beta-karotene benzer bir antioksidan bileşik olan bir besindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri