Kabak, bal kabağı, balkabağı, spagetti kabağı ve bal kabağı gibi diğer kabak kabuklarını soymak en iyisidir. onları tüketmeden önce. Gerçekten de, kalın ve sert derileri pişirildikten sonra bile sindirilemez.
Bal Kabağı
Kabağın dış kabuğunu yemek tabii ki oldukça zordur, çekirdeğe ulaşmak için kabuğa yakın bir şekilde onu kazıdıkça daha fazla besin öğesi içeren turuncu kısma ulaşılacaktır. Çekirdekleri de beyin sağlığı içine gerekli olan mükemmel bir Omega 6 ve diğer yağ asitleri kaynağıdır.
Kabağı Soymanıza Gerek Yok
Daha sert, daha lifli sebzelerin aksine kabak, pişirme işlemi sırasında daha da hassaslaşacak ve sindirimi kolay olan yumuşak bir kabuğa sahiptir. Artı, sebzenin içi çok sulu olduğu için kabuğu, özellikle uzun pişirme sürelerinde şeklini korumasına yardımcı olur.
Kabakların kabuklarını dilerseniz soymayabilir, dilerseniz alacalı şekilde, dilerseniz de tamamen soyabilirsiniz. Ama bu ilkbahar mevsiminde kabaklar genelde körpecik olur. Dolayısıyla kabuklarını soymaya gerek olmaz.
Kabak çekirdeğinin dört hafta süre ile sıçan ve kobaylara uygulanması ile böbrek, karaciğer ve kan değerlerinde herhangi bir olumsuz değişime yol açmadığı gözlenmiş. Sanırım kabak çekirdeğini kavurmadan, tuzlamadan ve kabuklarını çıkarmadan tümüyle kullanmak en doğrusu.
İlgili 23 soru bulundu
Kabağın kabuk kısmı, antioksidan oranının en yüksek olduğu kısımdır. İçeriğinde yüksek oranda su bulunması, sindirim sisteminin daha verimli çalışması için kolaylık sağlar.
Kabak çekirdeğini kabuğuyla tüketmenin bilinen büyük bir zararı yoktur. Ancak kabak çekirdeğini kabuğuyla birlikte tüketmenin bilinen faydası vardır. Bunlardan en önemlisi ise şudur: Kabak çekirdekleri lif Bakımından oldukça yüksektir ve bol miktarda su ile tüketilmelidir.
Seçtiğiniz iri, olgun kabakları iyice yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra kabuklarını soyun. Daha sonra tam ortasından enine doğru ikiye kesip içini boşaltarak kurutmaya hazır hale getirin.
Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymayın. Orta incelikte halka şekilde doğrayın. Dilimlediğiniz halka şeklindeki kabakları bir tabağa yerleştirin, üzerine bir tutam tuz serpin.
Kızdırılan tereyağının içerisine ince doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleştirilir. Daha sonra salça eklenerek biraz daha karıştırılır. Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek öldürülür. Bulgur eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Kabağın içi boşaltılır, dış kabukları soyulmadan üçgen şeklinde iri iri doğranıp iç kısımları alta, kabukları üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Üzerine toz şekeri ve suyu eklenerek, kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır. Pişince bir gece dinlenmeye bırakılır.
Kabakların kabuğu soyulur ve rendelenir. Rendelenmiş kabaklar bir tavaya alınır ve zeytinyağı ile beraber kavrulur.
Kabaklar yıkanır kurulanır. Dış kabukları temizlendikten sonra yarısını yarım ay şeklinde kızartmalık doğranır.
Kabak, düşük kalorili bir sebzedir ve çeşitli şekillerde tüketilmektedir. İştah açan sofralarda mücver, kabak çorbası, kabak salatası ve yemeği olarak yer aldığında pek çok kişinin midesini şenlendirir. Kabak besin değeri yüksek, kalorisi düşük bir sebze olduğu için sık sık tüketilmelidir.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.
Diyet yapanların listelerinde vazgeçilmez besinler arasında yer alabiliyor. Kabağın içerisinde bulunan yardımcı maddeler, bağırsakların işlevlerini daha iyi yerine getirmelerine destek sunabiliyor. Kabak vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürür.
Derin bir kaseye sosu için maden sodası, un ve tuzu ekleyin, karıştırın. Kabak dilimlerini önce hazırladığınız sosa batırın. Her tarafı güzelce sosa bulanmış olsun. Ardından kızgın yağda kabakları arkalı önlü olarak kızartın.
Pek tabi kabakları tuzlayıp direkt yağda kızartabilirsiniz. Ancak bizim küçük bir sırrımız var. Kabakları doğradıktan sonra sodanın içerisinde bekletin ya da sodalı-unlu bir karışıma bulayın. Sodanın içerisinde beklettikten sonra kurulayıp tuzlayarak kızartma aşamasına geçebilirsiniz.
Sıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar, patlıcanlar en son da sonra biberler ve pırasaları kızartılır. Kızaran sebzeler peçete serilmiş tabaklara alınır ve yağı emdirilir.
Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali. Önemli olan bir diğer noktaysa havanın nemli olmamasıdır.
Ankete katılan çiftçilerin yaklaşık %50'si en yaygın üretim sorununun çürüme olduğunu belirtmiştir. Üreticilerin %60'ı kabak meyvelerinde çürümeye neden olan faktörün yabancı otlar olduğunu ifade etmiştir. Bölgedeki yaygın yabancı otlardan demir dikeni (Tribulus terrestris L.) ve domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Kalp ve Karaciğer Sağlığına Faydalıdır: Kabak çekirdeği lifler, sağlıklı yağlar ve antioksidanlar açısından zengin bir besin kaynağıdır. Kabak çekirdeğinin içermiş olduğu bu maddeler özellikle kalp ve karaciğer açısından çok önemli olup, tüm organları da güçlendirmektedir.
Kabak çekirdeği, hücrelerinizi hastalığa yol açabilecek hücrelerden korur ve antioksidan açısından oldukça zengindir. Böylece vücuttaki iltihabı aza indirgemeye yardımcı olur. Kabak çekirdeğinin içerisindeki magnezyum içeriği, kan şekerinizin düzenlenmesine katkı sağlayarak diyabet riskini azaltabilir.
Kabak çekirdeğinin içeriğindeki mineraller karaciğerin ürettiği enzimlerin olması gerektiği sıklıkta üretilmesine yardımcı olur. Kabak çekirdeği karaciğer yağlanması yapar mı? Aksine kabak çekirdeği bu faydasıyla karaciğer yağlanmasının önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri