Kabakları ipe dizdikten sonra, ipi doğrudan güneş ışığı almayan, gölge bir yere serin veya asın. Kabakları dizeceğiniz zaman güneş olması ve hava sıcaklığının yüksek olması çok önemlidir. Bu sayede kabaklar kısa sürede kurur. Kabaklar, ortalama 2-3 gün içinde tamamen kuruyacaktır.
Kabakların kış boyunca bozulmadan saklanabilmesi için iyice sertleşene kadar kurutulması gerekir. Bunun için kabakları ipe dizerken ya da yere sererken çok sıkışık olmamalarına dikkat edin. Aksi takdirde birbirine sıkışık olan kabakların kurumayan noktaları kalacak ve buradan küflenmeye başlayıp bozulacaktır.
Pazardan veya manavdan aldığımız taze dolmalık kabakları ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra dolma oyacağı ile içlerini çıkarıp dışlarına çizgiler atıyoruz ve hepsini böyle hazırlayınca iğneye ipliği saplayıp onar tane ipe diziyoruz. Güneş alan bir yere ipi gerip kurutuyoruz.
KIZARTMALIK KABAK NASIL KURUTULUR? Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali. Önemli olan bir diğer noktaysa havanın nemli olmamasıdır. Nemli bölgelerde kurutulan sebzeler bir poşet içerisinde buzdolabında saklanmalıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Rendelediğiniz kabaklar bir miktar suyunu bırakacaktır. Rendelenmiş kabakların fazla suyunu süzdürün ve kabakları temiz bir havlu veya kâğıt havlu üzerine alarak 5 dakika suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından kabakları tercihinize göre porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine veya kilitli poşetlere doldurun.
Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz. Sizler için kabak saklama yöntemlerini listeledik.
Arkalı önlü kızarttıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğundan emin olduğumuzda buzdolabı poşetine yatay bir şekilde yerleştirip buzluğa veya derin dondurucuya koyuyoruz. Afiyet olsun.
İç harc hazır,sıra kurularda.Kabakları güzelce yıkadıktan sonra kaynamış suya atarak 10 dakika haşlayın.
Ekime mayıs ayının ilk haftası başlanıp, toprak sıcaklığının 10-12 C olduğu zaman yapılır.
Kabakları iyice yıkayarak ince uzun dilimler halinde kesin. Kabak dilimlerini unlu karışıma iyice bulayarak, yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika boyunca pişirin.
Serin ve Kuru Bir Yer Seçin: Kışlık kabakları saklamak için ideal bir yer, serin (7-15°C) ve kuru bir ortamdır. Bu koşullar, kabakların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabakları ipe dizdikten sonra, ipi doğrudan güneş ışığı almayan, gölge bir yere serin veya asın. Kabakları dizeceğiniz zaman güneş olması ve hava sıcaklığının yüksek olması çok önemlidir. Bu sayede kabaklar kısa sürede kurur. Kabaklar, ortalama 2-3 gün içinde tamamen kuruyacaktır.
Bütün balkabağını muhafaza ederken önemli olan nokta balkabağının kuru bir yerde durmasıdır. Nemli ortamda duran balkabağı çabuk bozulur. ·Rutubetsiz, serin ve karanlık yerde dilimlenmeden duran balkabağı yaklaşık 3 ay kadar bozulmadan durabilir. ·İsterseniz bütün balkabağını buzdolabında da saklayabilirsiniz.
İlk olarak bir tencereye su koyup kaynatıyoruz başka bir kaba da soğuk su koyuyoruz kaynamış suya kuru kabakları atıp 3-4 dakika haşlıyoruz sonrasında bir süzgeçle alıp soğuk suya atıyoruz ılımasını bekliyoruz.
Buzluk İçin Kabak Kızartması (Kabak Oturtma İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Sıvı yağda çok yakmadan dikkatlice kızartıyoruz. Borcama veya yayvan bir tabağa alıyoruz. İyice soğuyunca bir kaba veya poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Kabak soyulup rendelenir ve buzdolabı poşeti yada saklama kabına koyularak istenildiğinde kullanılmak üzere buzlukta saklanır.
Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım. Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım. Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım. Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
Özellikle kış aylarında karşınıza çıkan patlıcan ve kabağın taze olmadığı ise çok kolay bir şekilde belli olmaktadır. Bu yüzden mevsiminde aldığınız kabak ve patlıcanı derin dondurucuda saklayarak her daim tüketebilirsiniz.
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri