Kabakların kabuklarını dilerseniz soymayabilir, dilerseniz alacalı şekilde, dilerseniz de tamamen soyabilirsiniz. Ama bu ilkbahar mevsiminde kabaklar genelde körpecik olur. Dolayısıyla kabuklarını soymaya gerek olmaz. Ben genellikle üzerlerinde yara bere yoksa ve kabukları kart değilse kabuklarını soymadan yapıyorum.
Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur.
Kabukları israf etmekten kaçınınız. Kabağın vitaminin kabuğunda olduğunu da unutmayınız. - Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar gibi sürtme işlemi yapınız. Bu sayede kabuğu tem temizlemiş hem de pürüzsüz hale getirmiş olabilirsiniz.
Kabağı Soymanıza Gerek Yok
Artı, sebzenin içi çok sulu olduğu için kabuğu, özellikle uzun pişirme sürelerinde şeklini korumasına yardımcı olur.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.
İlgili 33 soru bulundu
Bal Kabağı
Kabağın dış kabuğunu yemek tabii ki oldukça zordur, çekirdeğe ulaşmak için kabuğa yakın bir şekilde onu kazıdıkça daha fazla besin öğesi içeren turuncu kısma ulaşılacaktır. Çekirdekleri de beyin sağlığı içine gerekli olan mükemmel bir Omega 6 ve diğer yağ asitleri kaynağıdır.
Eğer kabağı mutfağınıza sık sık konuk ederseniz, kalp hastalıklarını evinizden uzak tutmuş olursunuz. Antioksidan bir sebze olduğu için, kalbe giden damarları rahatlatır. Damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi gibi sorunları engeller. Ağrı kesici özelliği olan kabak, aynı zamanda kalp çarpıntısına da iyi gelmektedir.
Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymayın. Orta incelikte halka şekilde doğrayın. Dilimlediğiniz halka şeklindeki kabakları bir tabağa yerleştirin, üzerine bir tutam tuz serpin. Ara katlarına havlu peçete sererek fazla suyunu çekmesi için 15 dakika bekletin.
- Bal kabağını 1 dakika süre içerisinde mikrodalga veya fırında ısıtınız. Isı deliklerden içeri geçerek kabuğun yumuşamasını sağlayacaktır. Rahatlıkla bal kabağını kesebilirsiniz.
kabaklar kızgın yağda altın renginde kızartılıp fırın tepsisine alınır. İçleri çatalla ezilir ve kıymalı iç yerleştirilir. kabakların üzeri domatesle süslenir ve tereyağı parçaları eklenir. Kalan domates sosuna biraz daha su eklenir ve kabakların üzerine gezdirilir.
KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI:
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Seçtiğiniz iri, olgun kabakları iyice yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra kabuklarını soyun. Daha sonra tam ortasından enine doğru ikiye kesip içini boşaltarak kurutmaya hazır hale getirin.
Kabağın kabuk kısmı, antioksidan oranının en yüksek olduğu kısımdır. İçeriğinde yüksek oranda su bulunması, sindirim sisteminin daha verimli çalışması için kolaylık sağlar.
Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Öncelikle kabakları yıkayıp alacalı şekilde soyuyoruz. Bu arada kabakların yeşil renkli bostan kabak olması daha iyi olur.
Bunun için de şu adımlara dikkat etmeniz önemli: Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.
Teflon yada seramik yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyunuz ve orta ateşte yakınız. Kırmızı biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak soteleyiniz. Bu esnada kabakların üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırınız. Tavaya kabakları da ekleyip arada bir karıştırarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişiriniz.
Balkabağı, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Balkabağı ender olarak çiğ de tüketilmektedir.
Kabağı tuzlu suda bekletmek te kabağın içindeki şeker tadını bastırıyor bütün kabak yemeklerinde bunu uygulayabilirsiniz.
Pek tabi kabakları tuzlayıp direkt yağda kızartabilirsiniz. Ancak bizim küçük bir sırrımız var. Kabakları doğradıktan sonra sodanın içerisinde bekletin ya da sodalı-unlu bir karışıma bulayın. Sodanın içerisinde beklettikten sonra kurulayıp tuzlayarak kızartma aşamasına geçebilirsiniz.
KABAK, patlıcan, biber gibi sebzeleri kızartıp üzerine bol yağlı sos dökerek hazırlanan karışık kızartma, yaz günlerinin en sevilen yemeği. Kızartma hoşa giden lezzetinin yanında ne yazık ki zararlı. Kızartılan yiyeceğin kalori değeri çektiği yağdan dolayı artıyor ve bünyemize almamız gerekenden fazla yağ giriyor.
Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar. Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
İçeriğindeki K vitaminin kan sulandırıcı etkisi vardır. yani kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylece damar tıkanıklıklarını önler. Beyinde pıhtı oluşması gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer.
Çiğ Kabak Yenir Mi? Çiğ kabak, genellikle hiç yan etkisi olmadan tüketilebilen bir besindir. Ancak acı çiğ kabaklar, Cucurbitacinlerden gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri