Kabartma tozu karışımını kafa derisine nazikçe sürün. Birkaç dakikalık masajdan sonra, uygulamayı 5 dakika bırakın. Normal suyla durulayın ve kurulayın.
Kabartma tozu doğal bir temizleyici ve arındırıcı olduğu için, saçınızı kimyasallardan ve daha önce gördüğü işlemlerin kalıntılarından arındırmak için birebirdir. Doğal saç rengi açma yöntemlerinden biri olan kabartma tozu, saçların birkaç ton açılmasına yardımcı olmaktadır.
Kabartma tozunun ilk başta fayda sağlaması mümkündür. Yüksek pH'lı bileşenler, birikintileri gidermede ve yağlı saçlar için saç derisini kurutmada etkilidir, ancak uzun süreli kullanım aynı zamanda saçınızın doğal yağlarını yok edebilir ve saç derisini tahriş edebilir.
2. Kabartma tozu (karbonat): Kepeği kontrol altına almak için saçlarınızı ıslatın ve sonra bir avuç dolusu kabartma tozu ile saçlarınızı saç derisine doğru iyice ovalayın. Sonra saçınızı iyice durulayın ve kurutun. Bunu saçınızı her yıkadığınızda yapın, fakat sadece kabartma tozu kullanın, şampuanlamayın.
Şampuanınızı saçınıza sürmek üzere avucunuza döktüğünüzde, şampuan miktarının 1/4'ü kadar kabartma tozunu şampuana ilave edin. Parmağınızla hafifçe karıştırıp saçınızı bu karışımla yıkayın. Saçlarınız hem daha hacimli, hem de daha parlak görünecek.
İlgili 26 soru bulundu
1 yemek kaşığı karbonatı günlük olarak kullandığınız şampuanınızın şişesine ekleyin ve iyice karıştırın. Şampuanınızla her zamanki gibi saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Şampuanınıza eklediğiniz karbonat, saç derinizin temizlenmesine ve saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.
Kabartma tozu doğal bir temizleyici ve arındırıcı olduğu için, saçınızı kimyasallardan ve daha önce gördüğü işlemlerin kalıntılarından arındırmak için birebirdir. Doğal saç rengi açma yöntemlerinden biri olan kabartma tozu, saçların birkaç ton açılmasına yardımcı olmaktadır.
Kabartma tozu (karbonat)
Kepeği kontrol altına almak için saçlarınızı ıslatın ve sonra bir avuç dolusu kabartma tozu ile saçlarınızı saç derisine doğru iyice ovalayın. Sonra saçınızı iyice durulayın ve kurutun. Bunu saçınızı her yıkadığınızda yapın, fakat sadece kabartma tozu kullanın, şampuanlamayın.
Karbonat ile saç boyası akıtma
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Karbonatı saçta kullanma yolları
1 yemek kaşığı karbonatı günlük olarak kullandığınız şampuanınızın şişesine ekleyin ve iyice karıştırın. Şampuanınızla her zamanki gibi saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Şampuanınıza eklediğiniz karbonat, saç derinizin temizlenmesine ve saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.
Bilinçli kullanımda faydalı olan kabartma tozu bazı durumlarda zararlı da olabilir. Yoğun kabartma tozu kullanımı tansiyonu yükseltmektedir. Bu nedenle tansiyon hastalarının ölçülü şekilde kabartma tozu içeren yiyecekleri tüketmesi tavsiye edilir.
Kabartma tozu, sivilceleri kurutmanın yanı sıra cildin pH dengesini sağlayarak cilt kuruluğunu önler. Bir çay kaşığı su ile iki çay kaşığı kabartma tozunu karıştırıp yüzünüze uygulayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Karbonat iyice eriyinceye kadar şişeyi çalkalayın. Güzel kokması için içine 10 damla lavanta yağı ekleyin. Saç derisine masaj yaparak uygulayın ve ardından yıkayın. Birkaç hafta sonra saçınızın kalitesinin değiştiğini, saçlarınızın uzadığını ve dökülmenin azaldığını göreceksiniz.
Banyoya girmeden önce saçlarınızı ıslatın ve bir çay bardağı içerisine biraz sirke ve biraz limon suyu dökerek saçlarınıza 4-5 dakika kadar masaj yapın. Ardından saçınızı veya banyonuzu yapın. Saçlarınız kuru halde iken saç diplerinize tuz ile masaj yapın. Daha sonra şampuan ile yıkayarak durulayın.
Saçtaki kepek nasıl giderilir sorusunun bir başka cevabı da şampuanınızın içine doğal yağlar katmaktır. Her zaman kullandığınız şampuanın içerisine 20 damla nane yağı damlatılır. Şampuanınızı bu şekilde kullanmaya başladıktan bir müddet sonra kepeğin kendiliğinden yok olduğuna şahit olursunuz.
Zeytinyağı ile karıştırılıp doğrudan saçlı deriye masaj yapılır veya şampuana 10- 20 damla çay ağacı yağı eklenerek de kullanılabilir. Limon Otu Yağı: Limon otu yağı da kepek ve saçlı deri kaşıntısı için etkili olabilir. Yüzde 10'luk çözeltisinin haftada iki gün kullanımı yararlı bulunmuştur.
Kabartma tozu, hamur işi ve unlu mamüllerde kullanılan bir tür kabartıcıdır. Karbonat ya da bikarbonat ile asit karışımdan elde edilir. Rengi beyazdır.
Görünüşleri aynı olduğu için özelliklerinin de aynı olduğunu düşünürüz. Aslında karbonat ve kabartma tozu bilinenin aksine kimyaları ve kullanım amaçları açısından farklı ürünlerdir. Kimyasal adı sodyum bikarbonat olan karbonat, sodyum tuzlarından biridir.
Sodyum bikarbonat veya kabartma tozu, doğası gereği alkali olan beyaz bir tozdur. Beyazlatma özellikleri çok güçlüdür ve dişlerinizdeki ve minenizdeki lekeleri oksitleyerek çıkarmanıza yardımcı olabilir.
Saçlarınızın uzunluğuna göre 1 ya da 2 yumurtayı kaseye kırın. İçerisine 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve yarım saat bekletip durulayın. Haftada 1-2 kez bu yöntemi uygulayarak saçlarınızın gürleşmesine şahit olun.
Hintli kadınların muhteşem ve güçlü saçlara sahip olmalarının ilk adımı mucizevi karabiberden geçiyor. Bu baharat, yüzyıllardır Hintli kadınların saç köklerindeki kan dolaşımının hızlanmasını, bu sayede saçların daha hızlı uzamasını ve dökülmemesini sağlıyor.
Saçınızın kalınlaşması için protein almanız gerekir. Protein, saç kalınlaştırır ve pırıl pırıl yapar. Taze balık, yağsız et, fındık, badem ve yumurta gibi yiyecekler saçlarınız için faydalı olacaktır. Saçınızı kalınlaşması için omega-3 doymamış yağlar içeren yiyecekler tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri