6 ila 8 ay sonunda ceviz hemen bozulmaz fakat ilk günkü lezzeti asla bulamazsınız. buzdolabında yaklaşık 1 yıl dayanabilir. Kabuklu cevizlerin raf ömrünü daha da uzatmak için dondurun: cevizleri sızdırmaz hava geçirmez bir kaba koyun veya orijinal ambalajında buzluğa yerleştirin.
(kabuklu veya kırılmış iç cevizimizi buzdolabı poşetlerinde haftalık kullanım ölçülerinde saklamanızı tavsiye ederiz.) Uzun süreli saklamak için, iç ceviz veya kabuklu olarak ve kısa süreli kullanımlık paketler halinde buzdolabının derin dondurucu bölümünde muhafaza ediniz. Yıl boyunca tazeliğine muhafaza edecektir.
Cevizi kabuklu olarak muhafaza etmek tazeliğini koruması açısından daha verimlidir. Kabuklu cevizi hava geçirgenliği olan bir filede veya bir tepsiye yayarak güneş görmeyen, kuru ve serin bir ortamda saklamanız yeterli olacaktır. Bu şekilde sakladığınızda 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kabuklu cevizler kırılmadığı, hava almadığı müddetçe yaklaşık olarak bir ya da iki yıl sorunsuz şekilde saklanabilir. Kabuklu ceviz saklanırken güneş ve neme maruz kalmaması gerekir.
Büzülme (su kaybetme gibi) az veya hiç olmamalı, kabuk ince ve kolay kırılabilir olmalı ve iç kabuktan kolayca ayrılabilmelidir. -Koyu renk ve kolay dağılan, iç kısmı yok denecek kadar az, büzüşme (kuruma, içi yoksa) ceviz düşük kalitede ve çok beklemiş cevizdir, tüketilmemesi tavsiye edilir.
İlgili 19 soru bulundu
En verimli ve performansı en yüksek çeşidin chandler olduğu belirlendi. Sonuçları AA muhabirine değerlendiren AEÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.
Kaman cevizi dünya çapında bir üne sahiptir. Yapılan araştırmalarla Kaman cevizinin kalitesi daha da artırılmaya çalışılmıştır. Yapılan seleksiyon çalışmaları ile en iyi özelliklere sahip 5 farklı ceviz çeşidi elde edilmiştir. Bunlar Kaman 1, Kaman 2, Kaman 3, Kaman 4, Kaman 5 olarak isimlendirilmiştir.
Kabuklu Ceviz Nasıl Saklanır? Cevizi uzun süre muhafaza edebilmek için, yeşil kabukların soyulmaması önerilir. Kabuklu cevizi bir tepsiye yayabilir veya hava geçiren file torbalara koyabilirsiniz.
* İç oranı yüksektir. *1 Kg kabuklu cevizde yaklaşık 460 Gr. kadar iç ceviz çıkar.
Bu yöntemde havanın durumuna bağlı olarak cevizlerin kuruması 4 gün veya üstü sürebilir. Kurutulan ürünler her gün rastgele kırılıp ortasındaki ince iç kabuğu kolay kırılıyorsa kuruma tamamlanmış denilebilir.
Cevizin saklanması için serin ve kuru yerlere ihtiyaç duyulmalıdır. Nemli bir yere maruz kaldığında kelebek benzeri böceklerin cevizi koyduğunuz yerde üremesi olası bir durumdur.
Eğer hasat edilen cevizler bahçede veya toplama yerinde özellikle sıcak havada ve güneşte yeşil kabuktan ayrılmazsa iç renginde ve kalitede düşmeler görülecektir. Yeşil kabuktan ayrılan ceviz meyveleri yıkanıp kurutulmaya alınmalıdır.
Ceviz Nasıl Kurutulur? Cevizlerin kurutma işlemi genellikle güneşte yapılır. Direkt güneşe maruz bırakılan cevizlerde kararma görülebilir, bu nedenle güneşe maruz bırakmadan daha gölge bir alanda kurutmakta fayda vardır. Kurutma tesislerinde 30 - 35 derecede 24 saat bekletilerek kurutma işlemi tamamlanabilir.
Cevizin tüketim ömrünü uzatmak istiyorsak uygun muhafaza koşullarında saklamak zorundayız. Kabuğu çıkarılmış iç cevizi hava geçirmez saklama kaplarında, buzdolabında 6 ay süreyle saklayabiliriz. Derin dondurucuda ise en fazla 1 sene.
Ayıklanmış ceviz nasıl muhafaza edilir? Kabuğu kırılmış ve ayıklanmış iç cevizler hava geçirmez saklama kaplarında ve buzdolabında 6 ay süreyle saklanabilir. Buzdolabında saklamak istemezseniz serin ve karanlık bir ortamda da muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda ise en fazla 1 sene saklayabilirsiniz.
Cevizin kabuklu ya da kabuksuz olması da en az içeriğindeki protein kadar önem arz ediyor. Tüketim şekline göre iki türlü ceviz de kullanılabilir ancak beslenme uzmanları daha çok kabuklu ceviz tercih ediyor. Çünkü onlara göre kabuklu cevizin saklaması da tüketmesi de daha hijyenik ve sağlıklı.
5 DÖNÜM ARAZİ İÇİN ORTALAMA GELİR
150 ağaç ortalama 1500 kilo meyve verir. Cevizin kilosu ortalama 20 tl. 1500 kilo x 20 tl = 30 000 tl gelir elde edilir.
Yalova cinsi cevizlerimiz ve 1 KG = 38 adet cevizdir.
%26 indirimle DOĞAL KÖY PAZARI Yerli Ceviz - Ince Kabuklu - 1 Kg 93 TL'ye, %36 indirimle Otto Nuts 100 gr Ceviz İçi 31 TL'ye, %14 indirimle Alper Tunga 500 gr Toz Ceviz içi 90 TL'ye, %20 indirimle Yemmiş Kelebek Ceviz İçi 1 KG 175 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Taze veya kurutulmuş olması sağlık yönünden etkisi değiştirmez, taze ve kuru ceviz arasındaki fark, taze cevizin su içeriğinin daha fazla buna bağlı olarak da enerji içeriğinin daha düşük olmasıdır. Ceviz, meyvesi kadar tahtası da değerli olan, uzun ömürlü ve hoş kokulu geniş yapraklara sahip ağaçlarda yetişir.
Cevizi kokladığınızda boya gibi kokuyorsa, acılaşmış ve oksitlenmiştir. Yani bozulmuştur. Bu da cevizin hasattan sonra uygun şartlarda depolanmadığını gösterir.
Ceviz erkek organı, püskül şeklinde ağacın yan dallarında büyür ve bu şekli sayesinde kolayca anlaşılır.
CEVİZİN VATANI. Ceviz Karpat dağlarından Türkiye, Irak, İran, Afganistan, Güney Rusya, Hindistan, Mançurya ve Kore' ye kadar uzanan geniş bir bölgenin doğal bitkisidir. Cevizin anavatanı, bazılarına göre İran'ın Ghilan bölgesi, bazılarına göre ise Çin'dir.
Sağlıklı yağlar yönünden ve özellikle omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengindir. Ayrıca omega-6 yağ asidi, folik asit, fosfor, manganez, kalsiyum, çinko, bakır, demir, selenyum, E vitamini ve bazı B vitaminleri içermektedir. Kısacası vitamin ve mineral için mükemmel bir kaynaktır.
Dünyanın en iyi cevizisinin iç oranı yüzde 62'dir. Bizim cevizimizin kabuk kalındığı sıfıra yakın. Bunun ispatı için, bir araziye dünyanın en iyi tescilli cevizlerinden, Fransa'dan, Amerika'dan, İran'dan, Çin'den getirttik. Bunları Türkiye'nin en iyi cevizleri ve Hekimhan'ın cevizlerinden oluşan bir bahçe kurduk.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri