Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Zevkler ve renkler
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kınanın kırmızı kızıllığını alma veya daha soğuk bir kahve elde edilmesinde kullanılır. Bu tozlar, bitki yapraklarının kurutulup öğütülmesinden elde edilir. Görünüşleri aynı olsa da sahip oldukları renk molekülleri farklıdır. Kına kırmızımsı-turuncu, cassia sarı, indigo ise mavi renk molekülüne sahiptir.
Mükemmel renk tonlarından biri olan bakır saç rengini kına ile rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde hazırladığınız kınanızın içine soğan kabuklarını bir su bardağı suyun içinde kaynatarak bu suya ilave edebilirsiniz.
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
İlgili 35 soru bulundu
Bu sebeple mümkün olduğunca krem – yoğurt kıvamında olması önerilir. Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın.
Faydaları : Radıco ,organik renksiz kına (nötr kına olarak da bilinir) saça herhangi bir renk katmadan organik kınanın diğer tüm faydalarını sağlar. Kınanın tıbbi kullanımlarından yararlanmak isteyen ancak saçlarını boyamak istemeyenler için son derece kullanışlıdır. Organik renksiz kına , mükemmel bir saç kremidir .
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir. KINAYLA KIZIL RENK NASIL YAPILIR? Aktarlardan aldığınız doğal kınayı yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlayarak, ekstra soğan kabuğu suyu yerine, bir miktar pancar suyu eklerseniz, saçlarınızda kına kızıl bir renk oluşturacaktır.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Elde ettiğiniz harcı saçınıza uygular ve 45 dakika kadar bekletirseniz; Hint kınasının saçınızda akma sürecini hızlandırabiliyorsunuz.
Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir.
Doğal saç boyaları kına başta olmak üzere çeşitli bitki ekstraktlarından elde edilir. Doğal boyalardan en bilineni kına (Lawsonia inermis) bitkisine ek olarak aşağıdaki doğal renk vericiler de kullanılır ve bunlar kına ile karıştırılarak değişik renk tonları yaratılabilir.
Eski çağlardan günümüze kadınların süs amaçlı olarak kullandıkları kına, ülkemizde geleneksel olarak yeni evlenecek kızların kına gecelerin vazgeçilemeyen bir parçası. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına, yeşil ve siyah kına olmak üzere iki tipte bulunuyor.
En şık ve en kusursuz olmak ister. Düğünlerde istisna durumlar hariç gelin beyaz ve tonlarını giyer. Davetlilerde genel olarak düğünlerde beyaz rengi giyinmeyi tercih etmez.
Siyah Hint kınası, diğer kına türlerinden farklı olarak daha koyu bir renk verir ve doğal siyah saç rengini vurgular. Aynı zamanda diğer kimyasal içermeyen kına türlerine göre daha kalıcıdır.
Sanayi bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir. Yapraklarının şekli yumurtayı andırır. Keskin kokulu ve bembeyaz çiçekler açan çokyıllık bir bitkidir. Kınakına bir bitki familyası olmaktan çok daha fazlasıdır.
Kına Ağacı Nerede Yetişir? Anavatanı Hindistan olan kına ağacı bitkisi, özellikle Arabistan'da ve de Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetiştirilmektedir.
Kina, ya da tam ismiyle Papua Yeni Gine kinası (İngilizce: Papua New Guinean kina; ISO 4217: PGK), Papua Yeni Gine'de kullanılan resmî para birimidir. Altbirimi "toea" ve bir kina 100 toea'ya bölünür. 19 Nisan 1975'te Avustralya dolarının yerini alarak eşit değerle dağıtılmaya başlamıştır.
Yeşil Ceviz Kabuğu Kullanım Alanları
Kurutulan yeşil ceviz kabuğu hem etken madde hem de saf olarak saç boyası, saç bakımı, kına, sabun, krem, kolonya vb. kozmetik ürünlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir.
Detoks etkisine sahip olan kına, elma sirkesi ile birleştiğinde toksinleri dışarı atmaya yarıyor. İşte kına ve sirke karışımının faydaları... Kına, hem ruha hem de bedeni şifasıyla bildiğimiz bir boyayıcı maddedir. Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Dövme Koni Kına Pembe ürünü içerisinde; Bir adet geleneksel renkler / pembe renk koni kınası bulunmaktadır. Golecha Dövme Koni Kına Pembe 23Gr Kullanımı: Dövme Koni Kına Pembe kullanılışı; Golecha Geçici Dövme Tüp Kınası Kullanımı ile İstediğiniz her deseni, şablonu veya kişiye özel çizimi tüp kına ile sağlarsınız.
Senna italica ağacının yapraklarından elde edilir. Beyaz, kır ya da sarı saça, dore yansımalar verir.
Beyaz kına, tarih öncesi zamanlarda Mezapotamya, Nil Nehri çevresi ve Arap Yarım Adası gibi bölgelerde, güzellik ve cilt bakımında kullanılmış. İçinde mineral ve antioksidan özelliği bulunan beyaz kına, eski çağlardan bugüne gelmiş en önemli doğal bakımdır. Beyaz kına, cildi ölü hücrelerden arındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri