Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
1. 12 yaşından küçüklerin tek başlarına fitness salonunu kullanması yasaktır. 2. 12-17 yaş arasındaki çocukların velileri tarafından yazılı izni ile kullanmalarına izin verilecektir. Her durumda sorumluluk veliye aittir.
December 20, 2022. Fitness'a başlama yaşı en az 16'dır. 16 yaşından önce fitnessa başlamak insan sağlığı ve vücudu için uygun değildir. Fitness kişinin kaslarını geliştiren, kas hacmini arttıran bir spor dalıdır.
İlgisi doğrultusunda yönlendirilen çocuk; bulunduğu ortam uygunsa ve çocuk yaptığı işten haz duymaya başlarsa sporcu olma yolunda ilerleyebilir. Yine de erken özelleşen sporlar (jimnastik, paten, yüzme) hariç sporculuk 15-16 yaşından sonra başlar. O dönem öğrenme, gelişme ve sevme dönemleridir.
Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir. Yoğun ve fiziksel bir çalışma gerektiren okçuluk, futbol, kürek gibi sporlar ise çocuklara 12 yaşından itibaren önerilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
14-15 yaş grubu
- Bu yaş grubu çok önemli olduğu için spor yapmayan çocuk varsa mutlaka bu yaşlarda en azından başlamalıdır. Bu yaşlardan sonra yapılacak sporlarda zorlanma olur ama bu yaşlarda başlanılan herhangi bir spor branşı, gelecekte hem sağlığı hemde başarıyı inanılmaz ölçüde etkileyebilir.
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
“Gençlerin gelişimlerinin olumsuz etkilenmemesi adına 14-15 yaşından önce fitness yapmaları uygun değil. İyi görünümlü bir vücut yapmak kısa sürede gerçekleşmez, öncelikle gençlerin bunu bilmesi gerekir. Sabırla düzenli antrenman yapmak, dengeli ve düzenli beslenmek gerekir.
Günlük yaşamda yaptığımız hareketler yeterli olmadığı durumlarda vücudumuzdaki kasların kuvvetini devam ettirmek için düzenli egzersiz programları uygulamamız gerekir. Öte yandan bir sporu aşırı derecede yapmak veya profesyonel sporlarla uğraşmak vücudun erken yaşlanmasına neden olur."
Amerikan Pediyatri Akademisi ergenlik öncesi çocuklar da dahil gençlerin vücut geliştirme çalışmasını teşvik ediyor. 7 yaşından itibaren vücut ağırlığıyla ve hafif ağırlıklarla; 13 yaşından itibaren orta ağırlıklarla çalışmaya ve ergenliğin bitimiyle beraber de ağır çalışmaya başlayabilirsiniz.
Evet. MAC+ herkesin kullanımına açık.
13 yaş ve üstü çocuklar:
Bu yaş grubundaki çocuklar, daha spesifik bir spor dalıyla ilgilenmeye başlayabilirler. Örneğin, atletizm, yüzme, jimnastik, futbol, basketbol, voleybol, tenis ve karate gibi sporlar bu yaş grubu için uygun olabilir.
16-18 yaş arasındaysan üyelik sözleşmeni yasal velin yapmalı ve ayrıca ıslak imzalı bir izin yazısı vermelidir.
“Yaşım ilerliyor, kaslarım eriyor, egzersiz yapmaya başlamak için geç mi kaldım?” sorusu aklınızı kurcalıyorsa, hiçbir yaşın geç olmadığı ve kas kütlenizi korumak için her yaşta yapılması önerilebilecek etkinlikler olduğunu unutmayın.
12 yaş spor hareketleri, çocukların en aktif olduğu ve gelişiminin en hızlı olduğu yaşlardan biri olan bu dönemde büyük fayda sağlayacaktır. Zira büyüme hormonları en çok bu yaşlarda salgılanır ve kemik, kas, akciğer de en aktif şekilde bu yaşlarda gelişir.
Yeni başlayanlar, haftada 2 gün, 20 dakika spor yapmalı ve yavaşça tempoyu artırmalıdır. Sadece hafta sonu vakti olan kişilerin ise 2 gün boyunca kendine çok yüklenmemesi gerekmektedir. Standart olarak önerilen sporlar; tempolu yürüyüş, bisiklet, hafif tempolu koşu, yüzme ve aerobik egzersizler olarak sıralanmaktadır.
Spor yaptığınızda vücuttaki kan dolaşımı da artar, bu da cildin daha parlak, daha taze görünmesini sağlar. Ancak her şey gibi spordan da ancak kararında olduğu sürece anti-aging fayda sağlayabilirsiniz. Fazlası yaşlandırır. Her şeyden önce çok fazla spor yapmak vücutta çok fazla serbest radikal oluşmasına neden olur.
Sirkadiyen ritme göre, insanların fiziksel olarak en güçlü ve en enerjik olduğu saatler 13 ile 18 saatleri arası. Bu saatler arasında yapılan antrenmanlardan oldukça yüksek bir verimlilik elde ediliyor. Çalışmalar, kas gücü ve sprint yeteneklerin öğle saatlerinde zirveye ulaştığını gösteriyor.
Tekvandoya Kaç Yaşında Başlanmalı? Oldukça yoğun ve ağır antrenmanlar gerektiren tekvando, her yaştan insanın yapabileceği bir spordur.
40 yaşına kadar mutlaka maksimum kas kütlesine ulaşmış olacaktır. Bu aşamadan sonra doğal süreçle birlikte kas kütlesi kademeli olarak azalmaya başlar. Kas kütlesi, yaş artışı ile ne yazık ki ters orantılıdır. Egzersiz yapmamak, sedanter yaşam tarzı kas kaybının ilk ve en önemli sebebidir.
10 yaş ve sonrası
Birkaç yıl sonra ise daha çok kuvvet gerektiren boks, tekvando ve karateye başlamak uygun.
Öyle ki doktor olmuş insanlar bile boy uzamasının tamamen genetik yapıyla ilgili olduğunu bilmelerine rağmen insanları yanlış yönlendirdiler. Oysa hiçbir spor 2-3 cm sapma haricinde boy uzatmaz veya boy kısaltmaz. Beslenmenin de kas kalitesi haricinde boy uzamasıyla hiçbir ilgisi yoktur.
Ergenlik dönemi, vücutta hormonal değişikliklerin yaşandığı ve fiziksel olarak büyüme ve gelişmenin hızlandığı bir dönemdir. Bu dönemde spor yapmak, kas ve kemik sağlığı için son derece faydalıdır ve gençlerin güç, dayanıklılık ve esnekliklerini arttırabilir.
Amerikan Pediatri Akademisi 2008 yılında yayınladığı çalışmayla ağırlık çalışmasının ergen ve çocuklarda boy uzamasına engel olmadığını açıkladı ve bunu 2020 yılında bir başka araştırmayla tekrarladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri