Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler. Başvurunun onaylanmasının hemen ardından e-devlet üzerinden verilen KOSGEB eğitimi başlar.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 500.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 350 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Ne Kadar? (2024)
Halkbank iş birliğiyle yürütülen bu destek programı, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi imkanı sunmaktadır.
Kredi desteklerinde bankalar aracılığıyla KOSGEB proje bünyesinde destekler sunulur. Burada yaş sınırı 18'dir. Hibe destekleri ise geri ödemesi beklenmeyen nakdi ve ayni yardımlardır. Burada üst yaş sınırı aralığı değişkenlik gösterebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.
Eskiden sadece yüz yüze eğitim ile alınabilen KOSGEB Girişimcilik Belgesi, pandemiden sonra artık online eğitim ile alınabilmeye başladı. İnternet üzerinden başvuru yapıp, kabul edilen kişiler, KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılım sağlayarak girişimcilik belgesi alabiliyor.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği, işletme sahiplerine bir kez verilen bir hibe desteğidir. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği'nden yararlanmak için öncelikle KOSGEB'in resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru süreci online olarak gerçekleştirilir.
7256 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 10. maddesinde yapılan değişiklikle, ev hanımları, küçük çaplı e-ticaretten kazandıkları gelirler için vergiden muaf tutulur. Bu muafiyetten yararlanabilmek için tüzel kişiliği olmaması ve herhangi bir organizasyona bağlı olmaması gerekir.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
Girişimcilik Eğitimini nasıl alabilirim? Girişimcilik Eğitimlerine https://www.kosgeb.gov.tr/ adresinden Online Girişimcilik Eğitimleri bölümünden veya https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Bu tanımlamalar arasında: “Geleneksel”, “Yenilikçi”, “Evcimen” ve “Köktenci” girişimci kadın tipleri bulunmaktadır (Goffe ve Scase,1992:45; Hancı, 2004:37;Şekerler,2006:109).
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
KOSGEB, kadın girişimcilere de özel destekler sunuyor. Bu destekler kapsamında, Halkbank, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimcilere 200.000 TL, işini kuran kadınlara ise 300.000 TL kredi imkanı sağlıyor. Ayrıca, 30 yaş altı genç kadın girişimcilere 125.000 TL'ye kadar faizsiz kredi sunulmakta.
Girişimci; iş zekası, tecrübe ve yenilikçi fikirlerin yanı sıra güçlü, özgüven, cesaret, ve azim gibi karakteristik özelliklere sahip olmalıdır. Meydana gelebilecek çeşitli olumsuzlukları göze alarak ekibine liderlik yapabileceğine inanan, kendine ve girişimine güvenen kişiler kolaylıkla girişimci olabilirler.
KOSGEB Berber, Güzellik Salonu Desteği Ne Kadar? - Kuruluş Desteği: Şirketinizi şahıs işletme statüsünde kurarsanız 5.000 TL, Limited ya da Anonim şirket olarak kurarsanız 10.000 TL'lik hibe alabilirsiniz.
KOSGEB hibe veya kredi desteği alabilmek için öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi almanız gerekmektedir. KOSGEB bu eğitimi bedelsiz olarak veriyor. Eğitim yaklaşık 70 saat sürüyor.
Yasal yetki sağlar: Girişimcilik belgesi, girişimcinin yasal olarak bir işletme açmasına ve ticari faaliyetlerde bulunmasına izin verir. Bu belge, yerel ticaret yasalarına ve düzenlemelerine uyum sağladığınızı gösterir.
Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere 130 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek. İstihdam için 100 bin, kuruluş giderleri için 20 bin, girişimcinin veya çalışan personelin alacağı sertifika için 10 bin liraya kadar işletmeler söz konusu desteği kullanabilecek.
KOSGEB hibe başvuruları, online olarak gerçekleştirilebilir. Başvuru işlemini e-Devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. İşletmenizin kayıt bilgilerini eksiksiz olarak sisteme girdikten sonra KOSGEB'in web sitesinde yer alan destek talep formunu doldurmanız yeterlidir.
Başvuru sahibi, KOBİ tanımına uygun olmalıdır. Başvuru sahibi, yasal bir işletmeyi yönetiyor olmalıdır. Başvuru sahibi, son 3 yıl içinde KOSGEB desteklerinden faydalanmamış olmalıdır. Başvuru sahibi, talep edilen tüm belgeleri tedarik etmiş olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri