Kadın boşalmasında erkekteki gibi meni çıkışı olmadığından kadın boşalması sübjektiftir. Bu durum da yine çiftler arası sorunlara sebep olabilmektedir. Fakat kadın boşlaması veya orgazmında kadında nefes ve kalp atım hızı artmakta, vücutta istemsiz kasılmalar oluşmakta ve yine bedende kızarmalar oluşmaktadır.
Benzer olarak kan basıncı, kalp hızında ve kas tonusunda artış görülmektedir. Orgazm sırasında erkekte meni idrar kanalından dışarı atılırken kadında meniye benzer herhangi bir sıvı gelmemekte ve her iki cinste de genital organlarda ve leğen kemiği kaslarında ritmik kasılmalar oluşmaktadır.
Menî: Erkeğin menîsi, beyaz renkte kalın bir sıvıdır. Kadının menîsi ise, sarı renkte ince bir sıvıdır. "Şüphe yok ki erkeğin suyu (menîsi), beyaz renkte kalın bir sıvıdır.
5- Şehvetle yerinden ayrılan meni, idrar yolunda kalıp, daha sonra buradan, şehvetsiz de çıksa, gusletmek gerekir. İdrar yaptıktan veya bir müddet uyuduktan sonra çıkarsa gusül gerekmez.
Kadında orgazma ulaşmaya bazı yörelerde “gelme” denir. Bu “gelme” erkekteki boşalmaya uyar. Fakat her kadın ve erkeğin her cinsel birleşmede aynı zamanda orgazma ulaşması mümkün değildir. Kadının “gelme”si sırasında kadından da bir sıvı (meni) gelir.
İlgili 39 soru bulundu
Çünkü kadının menisi yoğun (hâsir) de beyaz da değildir. O, hadiste de belirtildiği gibi ince ve sarıdır” diyerek meniyi her iki cins için ortak saymıştır.
Cinsel ilişki sırasında, meni, pozisyona bağlı olarak, genellikle servikse yakın olan vajinada birikir. Spermin bir kısmı hemen yumurtaya doğru yüzmeye başlarken, geri kalan ve menideki diğer sıvılar sadece vajinanın açıklığından dışarı çıkar.
Bunlardan birinin görülmesi durumunda meni hükmü verilir. (Nevevi, el Mecmu'da şöyle dedi: “Kadının menisi sarı ve incedir. Ancak gücünden dolayı beyazlaşabilir.” -Mezi ise şeffaf bir sudur. Yapışkan olup şehvet düşüncesi vb. durumlarda çıkar.
Anasayfa / TEMİZLİK (TAHARET) / Gusül / İhtilam olmak guslü gerektirir mi? İhtilam olmak guslü gerektirir mi? Bir kişi ihtilam olsa ancak uykudan uyandığında üzerinde veya çamaşırında ıslaklık görmese gusletmesi gerekmez (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 1/164).
Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.
Bu sıvı zevk suyuna göre çok daha kıvamlı ve koyu renklidir. Meninin normal rengi krem rengidir. Sebebi; sperm yoğunluklu olmasıdır. Miktarı ise; erkeğin boşalma sıklığına göre değişmekle birlikte ortalama 2 ile 5 cc arasındadır.
Mezi, meni gibi şehvetle akmaz. Aktığı zaman, insan tarafından hissedilmez.
Erkekler de ve hanımlarda ikili ilişki esansında avret bölgelerinden bir takım sıvılar gelmektedir. Bu sıvılar bazen meni bazen de mezi olarak adlandırılmaktadır.
Kadının menisi daha sarımsı ve daha incedir. Erkek menisi kuruyunca ovularak dökülebilirken kadın menisi ince olduğu için kuruduğunda idrar gibi kalabilir. Bunun dışında kadınlardan gelen kan dışındaki sıvıların tamamı meni değildir ve guslü gerektirmez.
Şakalaşma esnasında veya şehveti düşüncelerden dolayı kadının kendisinden gelen rutubet temizdir, gusul gerektirmez ve abdesti de bozmaz. Fakat kadınlardan genellikle şehvetin doruğunda gelen, meni geldi denilecek derecede olan, elbiseye de bulaşan sıvı necistir ve cenabete sebep olur.
İlişki sırasında erkeğin menisi vajinaya boşalmadan hissedemez. Ancak vajinaya meni atıldıktan sonra vajinada ıslaklığın artışı, akıntının artması şeklinde hisseder.
Bu mesele İmam Ebû Yusuf'a göredir. İmamı Azam ile İmam Muhammed'e göre, gelen akıntının mezi olduğunu anlıyorsa, gusl etmesi gerekmez. Fakat meni olduğunu biliyor veya şübheye kapılıyorsa, gusletmesi gerekir. İhtiyata uygun olan da budur.
Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez. Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir.
Efendimizin, bütün hanımlarına, onlar hayızlı iken bu şekilde yaklaştığı rivayet edilmiştir. Kadın, hayız döneminde orgazm olması halinde gusül abdesti alması şart değildir. Adet dönemi bittikten sonra gusül abdesti alabilir.
Islak rüya olarak da bilinen uykuda boşalma, gece emisyonu veya ihtilam, uyku esnasında kendiliğinden oluşan, erkeklerde orgazm ile boşalmayı, kadınlarda ise vajinal ıslanma veya orgazmı (ya da her ikisini) içeren durum.
Mezî; cinsel oynaşma, hayal etme ve "şakalaşma sonunda duyulan haz sebebiyle cinsel organdan gelen, ince, şeffaf ve kaygan sıvıdır.
Bu akıntı rahimden değil, daha aşağıdan gelmekte, herhangi bir necis madde ile de karışmamaktadır. Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı, abdesti bozmadığı gibi bu akıntının çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir.
Fakat bu ıslaklığın meni olduğu kanaati bulunmaz da, cinsiyet uzvu daha önceden sertleşmiş durumda ise gusül abdesti lazım gelmez. Bu yaşlığın mezi olduğuna hükmedilir. Çünkü uzvun sertleşmiş durumda bulunması, mezinin çıkma belirtisidir.
Meni, semen veya er suyu, erkek üreme sisteminde ejakülasyon (boşalma) sırasında penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan spermleri bulunduran beyaz, yoğun ve hafif yapışkan bir sıvıdır.
Zevk suyu, boşalma öncesi sıvı, mezi, cowper bezi sıvısı ya da uluslararası literatürde pre-cum olarak adlandırılan sıvı boşalma öncesi penisin ucundan dışarı çıkan renksiz ve berrak sıvıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri