Kahvenin kilo verme üzerindeki etkileri incelenirken iştah kesici ve tok tutucu etkisi tespit edildi. Yapılan araştırmalarda kahve içen çoğu kişinin içmeyenlere kıyasla daha az yemek yediğine ve kahve içtikten sonra iştahlarının kapandığına dikkat çekildi.
KAHVE ve içerdiği kafein, metabolizmayı hızlandırmaya ve yağ hücrelerinin daha hızlı parçalanmasına yardımcı olabilir. İştahı kapatarak tok kalmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmış bir takviye; metabolizmanızı doğal olarak hızlandırır ve daha uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar.
Aslında Türk Kahvesi hepimizin ortak noktası… Kahve içeriğinde bulunan klorojenik asit gibi birçok faydalı maddeyle karaciğer yağlanmasını azaltıyor, safra taşı oluşumunu engelliyor, iştahı kesiyor.
Fazla kahve tüketmek doyma hissi verir. Bunun en büyük belirtilerinden biri iştahsızlıktır. Bu nedenle Türk kahvesinin yemekten önce ve aç karnına içilmemesi tavsiye ediliyor.
Şekersiz sade Türk Kahvesinde sadece 2 kalori vardır. KAHVENİN TOK TUTTUĞU BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI! Yapılan araştırmalara göre, kahve tüketen bazı kişiler daha az yemek yiyebildikleri için iştahları kapanır hale gelmiştir.
İlgili 17 soru bulundu
Kafein tüketiminin iştah mekanizması üzerine birçok etkisi bulunmaktadır. Tokluk hormonu salgılanmasını tetikleyerek besin tüketimini azaltarak kilo vermeye yardımcıdır. Ancak tek başına her sabah aç karnına kahve tüketmek maalesef kilo vermek için yeterli değildir.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır.
'Sabahları kahve içemeden kendime gelemiyorum' diyorsanız dikkat. Sabah aç karnına tüketilen kahve; mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa ve sinire neden olabilir.
Çaydan sonra en çok sevilen sıcak içecekler arasında yer alan Türk kahvesi yağ yakma özelliğiyle de sıkça tercih edilmektedir. Yağ yakan Türk kahvesinin geleneksel Türk kahvesinden farkı içine eklenen tarçın ile belirginleşmektedir.
Kahve, yağ yakımını hızlandırarak vücuttaki karbonhidratlar yerine yağların dışarı atılmasını sağlarken, yanında tüketilen su ise vücuttan atılan suyun tekrar alınmasını ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor.
Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımınızı olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor.
Zayıflamak isteyenlerin sık sık tükettiği kahve, yağ yakma konusunda oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Metabolizmayı hızlandıran kahve türleri eğer şekersiz tüketilirse diyet listelerine büyük destek olmaktadır. Beslenme uzmanları, diyet yapanlara ara öğünlerde şekersiz ve kremasız kahve içilmesini önerir.
Kahve, içerisinde yüksek oranda kafein barındırır. Araştırmalara göre günlük 100 mg kafein almak vücutta fazladan 75-100 kalori yakılmasını sağlıyor. Metabolizmayı uyararak hızlandıran kafein, bu sayede zayıflama sürecine katkıda bulunur.
Sabahları aç karnına içilen kahvenin tok tutup metabolizmayı hızlandırma özelliği vardır. Türk kahvesi kalp dostudur. Aynı zamanda kalori içerikleri bakımından da yoğun olmayan kahve, bir yandan tokluk hissini yeterince tatmamıza bir yandan da kilo almamızı engelleyici özellikleriyle ortaya çıkar.
Severek tükettiğiniz Türk kahvesi, gün içinde fazla miktarda tüketildiğinde tansiyonu yükseltir ve kronik bir hale dönüştürür. Hipertansiyon riskinden uzak kalmak için kahve miktarınızı en az seviyeye indirmelisiniz. Kafein, kalp atışını yükselten bir maddedir.
Uzmanlara göre kahve tek başına asla kilo aldırmaz. Ancak kahvenin içine eklenen şeker, krema, tatlandırıcı, şurup ve süt tozu gibi şeyler kilo aldırabilir. Asıl kilo aldıran kişinin yaktığından fazla kaloriyi vücuduna almasıdır. Bu yüzden kahve tüketirken bu göz önünde bulundurulmalıdır.
Ayrıca bazı bilim insanlarına göre, kortizol günün farklı saatlerinde yeniden zirveye çıkabiliyor. Kısacası hangi saatlerde kahve içilmez diye soracak olursanız bu saatler; 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arası. Bu sebeple kahve içmek için bu saatlerin dışındaki saatleri değerlendirebilirsiniz.
Kimi bünyelerde özellikle aç karnına nescafe içmek iştah kesme etkisi yaratabilir. Bunu deneme yanılma yöntemiyle kendinizde test etmeniz gerekir. Bazılar yemekten önce kahve içerek iştahlarını kaybedip daha hızlı kilo verirken, kimi bünyelerde böyle bir kilo kaybetme etkisi olmaz çünkü iştahları değişmez.
British Journal of Nutrition'da Haziran 2020'de yapılan araştırma, sabahları aç karnına sade kahve içmenin insanların kan şekeri kontrolünü önemli ölçüde bozduğunu ortaya koydu. Önceden kahvaltı yapan kişilerde kan şekerinde bir artış görülmedi.
Sonuç olarak, nescafe diyeti zayıflatır mı sorusunun yanıtı hayır. Beslenmenize özen göstermez, daha çok hareket etmezseniz sadece nescafe içerek kilo vermeniz hayal olur. Ancak kilo vermek için bir diyet programı yapıyorsanız makul ölçüde nescafe içmek size yardımcı olabilir.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Bu yöntemde aç günlerde sadece 500-600 kalori alınır. 1 haftada 10 kilo verdiren diyet olan bir diğer 16:8 diyetidir. Bu diyette gün içinde aldığımız besinleri 8 saatlik bir zaman diliminde alıp vücudu 16 saat aç bırakmak hedeflenir. Alternatif her gün açlık diyetinde ise her gün aç kalmak hedeflenir.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
Günde 3 fincanın üzerinde kahve tüketiminin doğurganlığı olumsuz etkileyebildiği, 5 fincanın üzerinde kahve tüketiminin de kemik erimesine yol açabildiğini gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur. Yine aşırı kahve tüketimi uykusuzluk, gerginlik, sinirlilik ve hassasiyet gibi olumsuzluklara yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri