İnce şekilde öğütülmüş Türk kahvesine ek olarak Kakule baharatı eklenerek farklı bir tat ve otantik bir koku ortaya çıkıyor ve kahvenin kakule ile buluşmasıyla kahvenin insan sağlığına faydalarına ek kakulenin faydaları da eklenerek daha faydalı ve lezzetli bir kahve pişirime hazır hale geliyor.
Gaz, hazımsızlık, mide ekşimesi, şişkinlik ve kabızlık gibi ortak sindirim problemlerine iyi gelir. Yaşlanmayı önler. Şeker hastaları ve tansiyon hastalarına iyi gelir. Kan basıncını düzenler.
Kakuleli kahve, aslında baharat olarak da kullanılan kakule tohumunun kurutulup öğütülerek Türk kahvesi ile harmanlanmasıyla elde edilen Türk kahvesi çeşitlerinden biri. Kakule baharatı kahveye direkt olarak eklendiği için, bu bitkinin besin değerleri ve faydaları da kahve ile birlikte vücuda alınıyor.
Tüm bitki çayları gibi kakule de şifalı etkiler sunsa da kronik rahatsızlıkları olanlar doktorlarına danışmadan kakule çayı tüketmemelidir. Hamile kadınların ve emziren annelerin kakule çayı tüketmesi önerilmez.
KAKULELİ TÜRK KAHVESİ SINIFI GEÇEMEDİ
Zencefil ailesine ait olduğu için tadı biraz keskindir. Kakule; yemeklerde, tatlılarda, çayda ve kahvede çeşni olarak kullanılıyor. İştah açma, mideyi rahatlatma ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.
İlgili 41 soru bulundu
Size mistik bir lezzet yaşatan osmanlı dibek kahvesi içeriğinde; Kahve, sahlep, kahve kreması, harnup tozu(keçi boynuzu), kakao, menengiç ve kakule bulunur.
%8 indirimle Tane Kakule 1 Kg 900 TL'ye, %16 indirimle B.3760 Kakule Tozu 100 G 99 TL'ye, %10 indirimle Kakule Öğütülmüş 50 gr 90 TL'ye, %10 indirimle Aktar Diyarı Kakule 100 Gr 499 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Sindirimi desteklediği düşünülen kakule, hazımsızlık gibi sorunlara destek olmak için kullanılan bir baharattır. Ferah aroması ile ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur. Hafızayı ve zihni güçlendirmeye de yardımcı olduğu söylenen kakulenin aynı zamanda afrodizyak etkiye sahip olduğu da rivayet edilir.
Mide sorunları, ishal, kabızlık, baş ağrısı aşırı kakule bitkisi tüketimiyle birlikte meydana gelebilecek olası yan etkilerdir.
Kakule çayı metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakmaya yardımcı olur. Ayrıca sindirim sistemi için faydalı olan kakule kilo vermek isteyenlerin sindirim sistemini düzenleyerek kilo vermesine yardımcı olur. Bu sayede kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Kakule, zencefilgiller ailesinden gelen bir bitki türüdür. Arapça ve Farsça "Hêl" olarak bilinen Kakule, ingilizcede "cardamom" olarak bilinmekte olup, çaya farklı bir aroma katmaktadır. Yapraklarının ucundan elde edilen uçucu yağ, ilaç ve parfümlerin içeriğinde yer alır.
Kakulelerinizin kabuğunu soyun. İçlerini dilerseniz havanda öğütebilirsiniz ya da bütün halde kullanabilirsiniz. Kahve, soğuk su, şeker ile birlikte cezvenin içine kakulelerinizi ekleyin. Orta ateşte kaynatmadan ancak köpürünceye kadar Kakuleli Türk kahvenizi pişirip servis edin.
Güneydoğu Asya'ya özgü olan, çaylarda; hem tuzlu, hem de tatlı yiyeceklerde ve çaylarda kullanılan kakulenin tadı; biraz biberli, tatlı ve çiçeksi tatlara sahip bir tür tadı olan baharattır.
- Düzenli kakule kullanımlarının cinsel gücü arttırmada önemli bir etkisi olduğu da bilinmektedir. Çünkü kakulenin afrodizyak etkisi de vardır.
Kakule çayı için; 1 bardak kaynar suya, taze çekilmiş kakule tohumlarından 1 tatlı kaşığı dolusu koyulur. 10-15 dakika demlendikten sonra elde edilen çay günde üç kez bir bardak içilir. Eğer gaz sorunu ve iştah açmak için kullanacaksanız yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir.
Kakule yaygın olarak Hindistan'da yetişmekte olan bir bitkidir. Güney Hindistan içerisindeki bataklık ormanlarında yabani biçimde yetişir. Türkiye'de kakule bitkisi yetişmemektedir.
Kakule pahalı mı? Özellikle Hindistan'dan ithal edilmesi sebebiyle Türkiye fiyatları pahalıdır. Yüksek bir fiyata sahip olması sebebi ile Türkiye'de fazla bilinmez ancak çok şifalı bir bitkidir.
Ayrıca tohumlar toz haline getirilerek çekilmiş kahve ile karıştırılır (Kakuleli kahve). 30 gram Arifoğlu Kakule cam şişede satışa sunulmuştur. Kakule, Alman ekmeği başta olmak üzere Baharatlı ekmeklerde, keklerde ve yemeklerde baharat olarak kullanılmaktadır.
Böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar. Böbrekleri temizler ve idrar söktürücüdür. Hafızayı güçlendirir. Zihni açar.
Diyabete faydalı
Şeker hastalarında manganez minerali seviyesi oldukça düşüktür. Kakule, yüksek manganez oranıyla kan şekerini dengelemek isteyenler için akıllıca bir tercihtir.
1- SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ BİR DESTEKÇİ!
Sindirim sisteminde meydana gelen kabızlık, dizanteri, asitlik, hazımsızlık ve mide enfeksiyonları gibi farklı sindirim problemleri için mükemmel bir çözüm kaynağıdır.
Kolesterolü önlüyor, kalp sağlığı için yararlı
Anti-oksidan ve kanser önleyici özellikleriyle birkaç yıldır gözde olan kakule, kolesterolü de düşürür ve kan pıhtılarının oluşumunu önleyerek kan akışına yardımcı olur.
Mercimek büyüklüğünde olan kakule meyvesi, keskin ve kuvvetli bir kokusu ile baharat olarak tüketilir.
Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya'nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4–5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan'ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir.
Kakule bitkisi çayı yapılırken 1 tatlı kaşığı kakule tohumu bir su bardağı kaynamış suya eklenir. Ağzı kapatılarak 10 15 dakika demlenir. Demlendikten sonra ılık tüketilmesi gerekmektedir. Kakuleyi diğer bitki çaylarına ekleyerek karıştırılıp içilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri