"Beni iyi ve güzel tut" der. Yerine göre "Kalemin yaptığını kılıç yapamaz." Demek ki kullanmasını bilenler için "Kalem kılıçtan keskindir." Öyle ki, kalemin yazdıkları asırları aşarak bütün zamanlarda karşımıza çıkar. Kaba kuvvetin varlığı kalem kadar kalıcı, tesirli ve bağlayıcı değildir.
Kalem Kılıçtan Keskindir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Şiddetle ya da kaba kuvvetle çözülemeyecek pek çok problem, konuşarak yazı yazarak ortadan kaldırılabilir. Aynı zamanda aklı kullanmak suretiyle kaleme konuşturarak topluma çok daha önemli bir etki yapılabilir.
Bu atasözü bize der ki, kaba kuvvet bir sorunu çözmez, buna karşılık bilgi her şeyi çözebilir ve daha etkilidir.
Doğrulanmış Cevap. ⇒⇒⇒ Milletine Aittir .
[1]kırıcı ve ağır konuşanlar için kullanılır.
İlgili 31 soru bulundu
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Günümüzde en çok kullanılan atasözleri arasında "boş çuval ayakta durmaz" sözü de yer alıyor. Bu atasözü, gerçekle alakası olmayan ve hiçbir desteği bulunmayan gereksiz düşünce ya da planlarla herhangi bir sonuca varılamayacağı anlamına gelir.
En İyi Cevaplar. Kültür & Sanat konusunda 3,3b cevap paylaştı. kalem daha keskindir.
Kalem kılıçtan keskindir atasözü, kaba kuvvetin, şiddetin hiçbir zaman etkili bir çözüm olmayacağını, bunun yerine fikirlerimizi yazıya dökerek edebiyat ile aktarmanın daha etkili bir yol olduğunu anlatmaktadır.
[1] Kişi, mertliğine sığınıp teslim olan düşmanın canına kıymamalıdır.
Kötü günler için paramızın bir kalanını saklayıp kötü günde kullanmalıyız.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Her şeyin daha iyisi vardır.
SAKLA SAMANI, GELİR ZAMANI ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Gereksiz görülen şey ileride gerekli olabilir.
EL ELDEN ÜSTÜNDÜR (TA ARŞA KADAR) ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Bir kimse, kendisinden üstün bir başkasının da olabileceğini bilmelidir.
bu iki deyimde anlatılan şey hangi yolu seçersen seç dezavantaj olması durumudur, iki dezavantajlı tercih arasında kalmışlıktır.
Sonuç olarak şunu söyleyeyim; kılıcı kullanabilecek bilgi üstündür.
Dibi Görünmeyen Sudan Geçme Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İç yüzü bilinmeyen ya da anlaşılmayan, öğrenilemeyen bir durumun içine girmemek şeklinde ifade edilir.
Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
Başkalarına güzel şeyler dağıtmakla görevli olan kimse, dağıttığından az çok kendisi de yararlanır.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Baştakilerin tutumu bozuk olan toplumda her şey bozuk olur.
Bugün yapılması gereken bir işi ertesi güne bırakmanın türlü sakıncaları vardır. Yarın daha önemli bir iş çıkabilir ve bugünkü işten önce onun yapılması gerekir, bugünkü iş yine gecikecek ve başka işler bugünküne ekleneceğinden hepsini yapmaya vakit yetmez.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri