Kanda yapılan bu ilk gebelik testlerinde bazı durumlara bağlı olarak gebelik oluşumu söz konusu olsa bile yapılan gebelik testi negatif sonuç verebilir. Ancak bir süre sonra kandan yapılan gebelik testi tekrar yapıldığında gebelik testinin sonucu pozitif çıkabilir.
Gebelik Kanda Kesin Çıkar mı, Çıkmayabilir mi? Evde yapılan idrar gebelik testlerinde bir miktar yanılma payı bulunmaktadır. Fakat kanda bakılan gebelik testlerinin yanılma payı oldukça düşüktür.
Gebelik kan testlerini çok erken zamanlarda yaptığınızda da yanlış negatif sonuçlar alabilirsiniz. Bu testlerin gebe kaldıktan en az 7 gün sonra yapılması daha güvenilir sonuçlar verir. Negatif sonucunuz hamilelik tanısı için kanda yeterli miktarda HCG bulunmamasından kaynaklı olabilir.
Pınar Kadiroğulları, “Negatif çıkan gebelik testlerinde hamilelik görülür mü?” sorusunu sizler için yanıtladı.Gebelik planlayan ve bunun için adetlerini düzenli olarak takip ederek düzenli ilişkiye giren bayanlarda, yaptıkları gebelik testinin negatif olmasına rağmen gebelik mevcut olabilmektedir.
Vücut, yalnızca bir embriyonun rahime implante olmasıyla hCG ürettiği için, geç döllenme durumunda gebelik testi sonucunu etkileyebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Beta HCG hormonu, döllenmenin gerçekleşmesiyle beraber plasenta tarafından salgılanmaya başlar. Döllenmeden yaklaşık olarak 11 gün sonra kan numunesinde, HCG hormonunda yüksek değeler saptanabilir ve bundan birkaç gün sonra da idrar testi aracılığıyla veriler elde edilebilir.
Hamilelik kan testinde ne zaman belli olur? Kan testi idrar testine göre daha hassas ve güvenilirdir. Ancak kan testi için de adet gecikmesinden sonra ortalama 2 gün beklenmesi uygun olur.
Hamilelik testini uyguladıktan sonra talimatta yazan süreye uymadan sonucu kontrol ettiğin zaman yanlış sonuca ulaşabilirsin. Uzun süre bekletilen testler yalancı pozitif sonucuna neden olabilir. Bazı gebelik tedavileri hCG hormonu içerdiği için yalancı pozitif sonucuna neden olabilir.
Stres, hormon ilaçları, miyom, polip oluşumları, pelvik enfeksiyonlar, polikistik over sendromu, hipofiz bezinden kaynaklanan sorunlar gibi birçok etken adet düzeninde olumsuz etkiler yaratır. Adet tarihinin beklenenden daha ileri bir tarihte olması, geç döllenmenin oluşması için en uygun ortamı da hazırlar.
Dış gebelikte ilk başta herhangi bir belirti fark etmeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebeliği olan bazı kadınlarda, adet gecikmesi, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi olağan erken gebelik belirtileri veya semptomları vardır. Dış gebelik sırasında hamilelik testi yaparsanız, sonuç pozitif olacaktır.
Gebeliği anlamanın en kesin yolu, bir laboratuvarda ve zamanında yapılan (adet gecikmesinin hemen ardından) kan testidir. Ancak idrar testleri de zamanında ve doğru şekilde yapılırsa kesin sonuç verir.
Dış gebelikte embriyo oluşmuştur, ancak yanlış yere tutunmuştur. Boş gebelikte ise kese oluşmuştur, fakat bebek yoktur. Her iki durumda da gebelik testleri pozitif çıkabilir. Eğer bir kadın yalancı gebelik geçiriyorsa evde yapılan idrar testi de sağlık birimlerinde uygulanan idrar ve kan testleri de negatif çıkacaktır.
Döllenmenin oluşmasıyla birlikte hamilelik hormonları da salgılanmaya başlar ve gebelik hormonu kanda pozitif olarak saptanır. Çok erken dönemlerde kanda gebelik testi pozitif olarak saptanmasına rağmen, ultrasonda gebelik kesesi görülmeyebilir.
Sağlıklı bir gebelik halinde, beta-hCG düzeyi döllenmenin gerçekleşmesinden sonraki 11. günden itibaren kanda tespit edilebilir. Yine sağlıklı bir gebelikte, ölçülen beta-hCG düzeyinin her 48-72 saat içinde ikiye katlanması beklenir.
Gebeliğin ilk haftasında kan değerleri hala normale yakın olacaktır. Hamilelik hormonu olan hCG (human chorionic gonadotropin) seviyeleri bu dönemde henüz yükselmemiş olabilir. Gebeliği teyit etmek için bir kan testi yapılıyorsa, bu test genellikle adet gecikmesinden sonra veya hamileliği düşündüğünüzde yapılır.
Evet, hamileliğinizin ilk haftasında kan testi yaptırarak hamile olup olmadığınıza dair kesin sonuç alabilirsiniz.
Birçok kadın süreç boyunca hiçbir şey hissetmezken, bazıları da aşağıdakileri içerebilecek bazı belirgin geç gebe kalma belirtileri bildirmektedir: Beklenen yumurtlama tarihinden sonra servikal mukoza akıntısının rengindeki ve kalınlığındaki değişiklikler. Bazal vücut ısısında değişiklik.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Döllenmenin gerçekleşmiş olması da kadının beklenen adet kanamasının gecikmesine neden olur. Döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği net olarak kanda yapılan gebelik testi tespit eder. Adet kanaması 10 gün kadar gecikirse de idrarda yapılan gebelik testi ile gebelik tespiti yapılabilir.
Bu nedenle kanda yapılan beta-hcg testi çok daha erken ve net sonuç verir. Cinsel ilişkiden 8-10 gün sonra henüz beklenen adet zamanı bile gelmeden, kan testiyle (beta-hcg) gebelik anlaşılabilir.
HAMİLELİĞİ YÜZDE 99 DOĞRULUKLA TESPİT EDEBİLİYOR
Jinekologların en güvendiği marka olan Predictor, yapılan laboratuar çalışmalarına göre kadınların idrarında bulunan bir hamilelik hormonu olan hcg miktarını %99'un üzerinde bir doğrulukla tespit edebiliyor.
Hem fiziksel marketlerde hem de online marketlerde kolayca bulabileceğiniz gebelik testleri ile sonuç alabilirsiniz. İdrar testinde 2 haftalık gebeliği tespit edebilirsiniz. Çünkü hormon değişimi genellikle 2. haftada idrarda fark edilir düzeydedir. En iyi sonuç için kan testi önerilir.
Kan testinde gebelik saptanabilmesi için gebeliğin oluştuğu günden sonraki 11. gün, beta HCG testi yaptırılmalıdır. Testin doğruluğunun netleştirilmesi için 48 ila 72 saat sonra test tekrarlanabilir. Bu sürenin beklenmesinin temel sebebi, HCG hormon düzeyinin bu süre içinde katlanarak artmasıdır.
Peki stres adeti en fazla kaç gün geciktirir? Bu konuda net bir cevap vermek zor olsa da, stresin adeti en fazla birkaç gün geciktirebileceği düşünülmektedir. Ancak, bu durum kadından kadına değişebilir ve bazı kadınlarda adet gecikmesi daha uzun sürebilir.
Bebeğin döllenmeden sonra rahime yerleşme süresi ise 5 hafta sonuna kadar devam eder. Bebeğin rahime yerleştiği nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabı ise kasık ağrılarıdır. Kasık ağrıları bebeğin rahime yerleşme sürecinden dolayı meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri