Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir.
Genelde 90 günlük, bazı durumlarda ise 1 yıllık bir süre için verilir. Almanya'ya giriş yapılmasının ardından oturum izni (yasal ikamet statüsü) alınması gerekmektedir.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
İlgili 27 soru bulundu
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Almanya'nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına en kolay vize veren ülkelerden biri olduğu biliniyor. Bunun için öncelikle vize başvurusu yapılması gerekiyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Bilmem Gerekenler. Almanya'yı yalnızca birkaç gün veya haftalığına ziyaret etmek istiyorsanız, Schengen Vize C Tipi'ne ihtiyacınız vardır. Bu vize ile Almanya'da 90 güne kadar kalmanıza izin verilir.
Kişi ülkelerin günlük para gerekliliğini, kalacağı gün ile çarparak yeterli finansal kaynağa ulaşabilmektedir. İngiltere konaklama hariç 100 GBP, konaklama dahil 150 GBP; Fransa konaklama hariç 65 EUR, konaklama dahil 120 EUR; Almanya konaklama hariç 45 EUR talep etmektedir.
Almanya'ya kısa süreli vize başvuruları, Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize danışma merkezleri ya da turizm acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Uzun süreli vize başvurularının ise şahsen yapılması gerekmektedir. Randevu almadan vize başvurusunda bulunmak mümkün değildir.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri