KARAGÖLÜ KEŞFETME ZAMANI Tantalos efsanesinde adı geçen Karagöl
Giriş ücreti araç için 33 TL.
İzmir - Karşıyaka kent merkezine 27 Km. uzaklıktaki Karagöl Mesire Alanı, Tantalos efsanesiyle ünlenen Yamanlar Dağı'nda 810 metre yükseklikte ve 35 hektarlık bir krater gölünün çevresinde oluşmuş bir doğa harikasıdır.
Piknik, doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, flora ve fauna izleme, manzara seyir, sportif olta balıkçılığı vb. faaliyetler, Tabiat Parkı içinde kontrollü bir şekilde yapılabilecek faaliyetlerdendir. Tabiat Parkı günümüzde yoğun olarak, özellikle haftasonları, piknik amacıyla kullanılmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255). Yukarıdaki efsanede Hz. Hızır'a köylülerin yardım etmemesi bu olumsuz sonucu hazırlamıştır. Nitekim sonuçta köyün suya gark olmasıyla birlikte oluşan göl kara ile adlandırılmıştır.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
Ne yazık ki telefon ve internet çekmiyor, fakat öyle bir yere temkinli gittiğiniz sürece ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Karagöl yolu yapım aşamasında oldugu için gidiş meşakkatli ama tabiat parkı yolu iyi durumda. Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok.
Deniz seviyesinden 850metre yükseklikte olan İzmir Karagöl Tabiat Parkı, Menemen'in Yamanlar Dağı mevkiinde yer almaktadır.35 dekarlık su yüzeyine sahip olan göl, jeolojik hareketler sonucu oluşmuş heyelan set gölüdür.
》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır.
Karagöl Mesire Alanı, Tantalos efsanesiyle ünlenen Karşıyaka İlçesi'ndeki Yamanlar Dağı'nda 810 metre yükseklikte ve 35 hektarlık bir krater gölünün çevresinde oluşmuş bir doğa harikasıdır.
Özet : Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 25 km dir.
Foça'nın batısında merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Eski Foça'dan Yeni Foça'ya giden ara yol çıkışında sola ayrılan yolun sonu İngiliz burnu olup, bu nokta güneşin denize battığı nadir yerlerdendir. Elektrik, su, tuvalet olmayıp ücretsiz kamp yapılabilecek bir yerdir.
Artvin'de biri Şavşat Karagöl diğeri Borçka Karagöl olmak üzere 2 tane Karagöl var.
İzmir Karagöl Tabiat Parkı deniz seviyesinden 850 metre yükseklikte olup 18.92 hektarlık alana sahiptir. Göl jeolojik hareketler sonucu oluşmuş heyelan set gölüdür ve derinliği dokuz metreyi bulmaktadır.
İzmir karagöl tabiat parkı , Kamp, karavan, piknik ,restaurant,büfe olanaklarıyla yıl boyu hizmetinizdedir.
Karagöl-Sahara Millî Parkı, Türkiye'deki millî park alanlarından birisidir. Artvin'in Şavşat ilçesi sınırları içerisinde yer alan park, Karagöl ve Sahara Yaylası olmak üzere iki ayrı sahadan oluşur. Meşeli Peribacaları bu parkın sınırları içinde yer alır.
Karagöl, Ankara iline 68 km uzaklıkta Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında Kavak Dağı ve Yıldırım Dağı eteğinde, deniz seviyesinden 1630 m yükseklikte, 23,5 hektar genişlikte, derinliği yaklaşık 60-70 m'dir.
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Yer aldığı arazi bakımından volkanik domlar arasında kalmış olan Karagöl, küçük ölçekli bir krater gölüdür.
Kahramanmaraş'ta Ahır Dağı zirvesindeki Karagöl, yetersiz yağış nedeniyle tamamen kurudu. Susuz göl ve çevresi adeta ıssız bir bölgeyi andırdı. Kahramanmaraş'ta yetersiz yağışlar nedeniyle Ahır Dağı zirvesinde yer alan Karagöl tamamen kurudu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri