TAKDİR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? Takdir belgesi almak için karnede zayıf ders olmamalı. Ayrıca Türkçe ve Matematik derslerinin de en az 3 olması gerekiyor. Takdir alabilmek için dönem sonu ortalamasının 85,00 ve daha yukarı olması gerekiyor.
Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Karnede zayıf not yani 1 olması durumunda öğrenci takdir-teşekkür belgesi alamaz.
TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? 70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi alırken 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi alıyorlar.
Karnede 45 Alınırsa Teşekkür Alınır mı? Karnede 1 varsa Teşekkür Belgesi alınamaz. Dönem sonu not ortalaması 70.00 puanın üzerinde olsa bile hiçbir dersin zayıf olmaması gerekir. 50.00 puan altında alınan notlar zayıf olarak adlandırılır. Bu nedenle 50'nin altında notu olan Teşekkür Belgesi veya Takdir Belgesi alamaz.
İlgili 28 soru bulundu
İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin herhangi bir dersten zayıfı olmaması gerekiyor. Teşekkür belgesi almak için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 70,00 - 84,99 arasında olması gerekiyor.
Yarıyıl sonu sınavında 100 üzerinden en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Yarıyıl sonu sınavına girmeyen veya bu sınavdan en az 45 puan alamayan öğrencilerin, ara sınavı ve yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz ve bu öğrenciler FF harf notu ile değerlendirilir.
Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) tarafından karar veriliyor.
Takdirname ve Teşekkürname verilirken esas alınan kıstas not ortalamasıdır. Bu nedenle, karnesinde 2 olan öğrenciler, gerekli not ortalamasını tutturdukları sürece Takdir veya Teşekkür Belgesi alabilirler. Ancak Türkçe ve Matematik derslerinin ortalamasının 2 olmaması gerekiyor. Bu derslerin ortalaması en az 3 olmalı.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
ORTAOKUL 5,6,7 VE 8'NCİ SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Selam, 45 NOTU en alt seviye bir nottur. Eğer bir sınavdan, ortaokuldayken 45 aldıysan karnende "2" olarak gözükür. Eğer bir sınavdan lisedeyken 45 aldıysan karnende "1" olarak gözükür.
Herhangi bir dersten not ortalaması 50'nin altında olduğunda o ders başarısız olarak sayılıyor. Bir dersten 50'nin altında notu olan yani zayıfı olan öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgesi alamaz.
Bu durumda, Türkçe ve Matematik derslerinin not ortalaması dışında karnesinde 3 olan ve 70,00-84,99 arasında not ortalamasına sahip olan öğrenciler Teşekkür Belgesi, not ortamalası 85,00 ve 85'ten arasında olan öğrenciler ise Takdir Belgesi alabilir.
35 karneye 1 olarak düşer.
Eğer dönem sonu not ortalamamız 35 ise dersi geçemeyiz. Bu dersten kalmış oluruz. Karne notları, dönem sonu notlarına göre belirlenir.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Cevap: 100 üzerinden alınan 45 notu ortaokulda 5'lik sistemde 2'ye denk gelmektedir.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçmektedirler. Yıl sonu ortalaması 50'nin üstünde olan öğrenciler kaç zayıfı olursa olsun sınıfta kalmazlar.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Beşllik not sistemine göre; 45 puanı 2 dir.
Ders geçme notu ortaokul
Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
Takdir belgesini almak için bazı şartlar bulunuyor. Dönem puanlarının ortalaması 70'den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden 85 ve yukarı puan alanlar takdir belgesi almaya hak kazanırlar.
Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri