Sarımsak yağını farklı yağlar ile seyrelttikten sonra bir pamuk yardımı ile bu yağı kaşlarınıza sürebilirsiniz. Burada sarımsak yağını kaşınıza sürdükten sonra en fazla 1 saat bekletilmesi gerekmektedir. Ardından bir sabun ya da yüz temizleyicisi yardımı ile kaşlarınızı yıkamalısınız.
Sarımsak, tüm tüylerde olduğu gibi kaşların beslenmesinde de son derece etkilidir. Kaşların daha canlı ve daha sık görünmesine yardımcı olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. İki diş sarımsak rendelenerek püre haline getirilir. Ardından 15 dakika kadar kaş tüylerinin üzerinde bekletilir.
SARIMSAK KAŞLARI GÜÇLENDİRİYOR
Seyrek kaşların sıklaşması için pek çok yöntem vardır ancak bu yöntemler arasında en etkili olanı sarımsak uygulamasıdır. Sarımsak sürme yöntemi kötü kokuya sebep olduğundan pek tercih edilmez. Eğer kokuyu dert etmeyecekseniz sarımsağı ikiye bölerek iç kısmını kaşlarınıza sürebilirsiniz.
1) Etkili ve Kolay: Sarımsak ile Kaş Gürleştirme
Özellikle kaşlarınızda seyrelme yaşıyorsanız düzenli kullanımda sarımsağın kıl köklerini beslediğini ve boşlukları doldurarak yeni kaşların çıkmasını sağladığını göreceksiniz.
Siz de bazı nedenlerden dolayı kaşlarınızda dökülme ve incelme problemleri yaşıyorsanız bu sorunu ortadan kaldırmak için sarımsak kürü uygulayabilirsiniz. Bu kürleri uygulayarak 15 gün gibi kısa sürede kaşlarınızda değişimler fark edebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Haftada bir defa uygulanan bu metotla saçlar canlı, parlak ve daha sağlıklı olur. Aynı zamanda sarımsak yağı kaş için de etkilidir. Dökülen kaşların tekrar çıkmasını sağlar.
Sarımsak kıl köklerini besleyerek kaşların sıklaşmasına yardımcı olmaktadır.
Sarımsak Uygulaması: Sarımsak, seyrek kaşları çoğaltmak için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biridir. Bunun için, bir diş sarımsağı ikiye bölüp kaşlarınıza sürün. Sarımsağı sürerken ellerinize eldiven takmanız, ellerinize kötü kokunun sinmesini önleyecektir.
Kaş köklerini güçlendirerek kaşlarınızın kalınlaşmasını sağlar. Sarımsak: Kaşların kalınlaşmasını sağlamak için başvurulan yöntemlerden halk arasında en çok bilineni sarımsaktır. Sarımsağı soyduktan sonra ortadan ikiye bölerek suyuyla birlikte kaşlarınıza sürebilirsiniz.
15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin. Etkili sonuçlar için haftada 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.
Kaş gölgelendirme tekniği de kaş bölgesine uygulanan bir yöntemdir. Seyrek kaşlı kişilerin bu durumdan rahatsız olması sebebiyle kaşlarının daha dolgun görünmesine yardımcı olur. Kaş gölgelendirme tekniği mikro iğnecikler aracılığıyla yapılır.
A, B3. C ve E vitaminlerini almaya özen gösterin. Kaşlarınıza 10-15 dakika masaj yapmanız kan akışını hızlandıracağı için kaşlarınızın hızlı uzamasına sebep olur. Hint yağı saçı beslediği gibi kaşı da besleyecektir. Hint yağını da aynı miktarda kaşlarınıza yedirerek sürün ve 20 dakika bekleyin.
Zeytinyağı, vazelin, E vitamini ve Hint yağı kaşların gürleşmesine ve uzamasına yardımcı olan yağlar arasındadır. Bir pamuk yardımı ile günde iki kez kaşlara bu yağlardan herhangi biri uygulanabilir. Badem Yağı, saçları gürleştirdiği gibi kaşları da gürleştirir.
Sarımsak ile kaşlarınıza masaj yaparak küsen kaşları yeniden çıkarabilirsiniz. Bir diğer yöntemse badem yağını kaşlara yedirerek kullanmaktır. Unutmayın ki gür ve uzun kaşlar için biraz da sabretmek gerekir.
Nemlendirici etkisiyle cilt bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilen Jojoba yağı ile kaşlarınızı gürleştirebilirsiniz. Jojoba yağı düzenli kullanıldığı takdirde kaş bölgenizdeki kılları hızlıca uzatır. Gece boyunca kaşlarınızda bekleterek uygulamanız halinde hızlı uzayan ve gürleşen kaşlara sahip olursunuz.
Soğan, Sarımsak ve Siyah Merhem
Ardından bu karışım tüylü bölgelere ince bir tabaka olarak uygulanır ve bu tabakanın üzerine de köz haline getirilen soğan konulur. Bir hafta boyunca her gün uygulanan bu yöntemle istenmeyen tüylerde azalma görüldüğü iddia edilir.
Badem yağının yanı sıra Hint yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar da kaşların kalınlaşmasını sağlar. Bu yağları karıştırmak ve bu şekilde kaşlara uygulamak, alınacak etkilerin artırılmasını sağlayabilir. Hint yağı, badem yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar karıştırılarak kaşlara uygulanabilir.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Kaşlar ne kadar sürede uzar? Kaş ekiminin ardından 4. ayda kaşlar çıkmaya başlar. Tam olarak uzaması ise 1 yılı bulur. 2. yılın sonunda ise hastalar gür kaşlara sahip olabilirler.
Öncelikle birkaç diş sarımsağı havanda güzelce ezin. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saç diplerine nazikçe masaj yaparak uygulayın. Ardından saçınızı bir havlu veya saç bonesiyle sarın ve bir saat kadar bu şekilde bekleyin.
Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını bir kapta karıştırarak sakallarınızın üzerine sürebilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda sakallarınızda gürleşmeler meydana gelecektir. Sarımsağın kıl köklerini besleme özelliği mevcuttur. Zeytinyağı ise; cildin nem dengesini koruyarak ihtiyaç duyulan pürüzsüzlüğü cilde kazandırır.
Sarımsağı keserek sivilcelerinizin üzerine koyun ve 2 dakika kadar bekletin. 2-3 diş sarımsağı suyu çıkıncaya kadar ezin ve 1 yemek kaşığı sirkeyle karıştırın. Bu karşımı pamukla sivilcelerin olduğu bölgeye sürün ve 5 dakika kadar kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık su ile durulayın.
Püre haline getirdiğiniz sarımsağı düzenli olarak kaş diplerinize uygulayarak daha gür ve şekilli kaşlara sahip olabilirsiniz. Cilt için daima çok faydalı malzemelerden biri olan zeytinyağını kaşlarınızın gürleşmesi için de kullanabilirsiniz.
Sarımsak, kıl köklerini besleme özelliğine sahip bir besindir. Zeytinyağı da sakalların rahatça uzaması için cildin nem dengesini korur.
Tekrarlayan kaş alımları sonrasında kaş kökleri zarar görür, incelir ve zaman içinde dökülür. Bu durum halk arasında kaş küsmesi olarak da adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri