100 gram kaşar peyniri ortalama 350 kalori içermektedir. Ayrıca; 26.99 gram protein, 2.56 gram karbonhidrat ve 26 gram yağ içermektedir. İyi bir protein ve yağ kaynağı olan kaşar peyniri, bazı temel vitamin ve minerallerin de iyi bir kaynağıdır.
Peynir çeşitleri arasında protein miktarı fazla ve yağ miktarı en az olan besindir. Beyaz peynir ve kaşar peynirin iki katı proteine sahiptir. Spor sonrası artan protein ve mineral ihtiyacının sağlıklı karşılanmasını sağlar.
Kaşar loru besin değerleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerdiği yüksek protein değeri sayesinde besleyici ve kas yapımında faydalıdır.
1 ince dilim (20 gr, 1 yemek kaşığı rendelenmiş ) yağlı kaşar peyniri 71 kaloridir. Yağlı kaşar peynirinin 100 gramı 2.56 gram karbonhidrat, 26.99 gram protein, 26.6 gram yağ içermektedir. Özellikle ülkemizde vazgeçilmez süt ürünlerinden biri olan kaşar peyniri, içine katıldığı besinin lezzet değerini artırıyor.
Bazı peynirler tek çeşit sütten yapılırken bazıları birçok çeşit sütten elde edilir. Bunlardan biri de kaşar peyniridir. Koyun, inek ya da keçi sütünden yapılan bu peynir, serttir ve sarı bir renge sahiptir.
İlgili 24 soru bulundu
Kaşar peynirinin içinde yer alan yüksek kalsiyum miktarı sayesinde kemik erimesi riskini en aza indirir. Aynı zamanda çocukların diş sağlığı ve kemik gelişimi için düzenli bir şekilde kaşar peyniri tüketmesi, sağlığı bakımından çok faydalıdır.
Beyaz peynir, ezine, kaşar, tulum peynirleri bu çeşitlerden bazılarıdır. Peynir; yumurta, köfte, tavuk, balık gibi bir protein kaynağıdır. 1 yumurtadan, 30 gr köfte/tavuktan ve 30 gram peynirden 6 gram protein alırız. Peynirde genel olarak yağ oranı arttıkça protein oranı düşmektedir.
Sağlıklı bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için günlük ortalama 0,8 g/kg/gün protein alması gerekir. Yani 70 kg'lık ortalama bir insan, günlük en az 56 g protein almalıdır.
1 Porsiyon (Orta) Sucuk (Yarım Yağlı) 72,00 kaloridir. Sucuk (Yarım Yağlı) içeriğinde 1,59 Karbonhidrat(g), 4,46 Protein(g), 5,37 yağ(g), 0,11 lif(g), 630,30 Sodyum(mg), 73,50 potasyum(mg), 9,60 Kalsiyum(mg), 2,40 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,57 ve Demir barındırır.
Diyetisyenler salamın tüketilmesine karşı olmaktadır. Bunun nedeni ise salamda tuz ve yağ miktarının fazla olmasıdır. İşlenmiş etlerin uzun süre tüketimi kilo alımına neden olacaktır. Bu amaçla diyet beslenmesinde yasaklı olan bir yiyecektir.
Tüketilmesi gereken peynirler
D vitamini açısından oldukça zengin içeriğiyle bilinen keçi peyniri, yapıldığı sütün laktoz değerinin düşük olması ve protein değerinin yüksek olması sporcular tarafından kullanılması için uygun olduğunu gösterir.
Öncelikle kas kütlesinin artışı için en önemli nokta; yeterli protein alımı. Bu nedenle gün içerisinde et, yumurta, yağsız peynir ve süt ürünlerine ağırlık verilmeli.
Tam yağlı süt ürünleri içerdiği hayvansal yağ ve beraberinde getirdiği yüksek kaloriden dolayı spor yapan bireylerin tercih ettikleri ürünler değildir. Günlük almamız gereken kaloriyi makrolara böldüğümüzde ortalama %25-30'luk bir kısmı yağdan gelmektedir.
Hayvansal proteinler; bitkisel proteinlere ve soyaya göre kas miktarında daha hızlı artış sağlar. Vücudun günlük protein ihtiyacı 1-1,2 gr/kg civarındadır. Kas kütlesinin artırılması için bu miktar 1,5-2 gr/kg' a çıkarılabilir. Egzersiz sırasında, öncesinde ve sonrasında dengeli, yeterli ve çeşitli beslenmek gerekir.
Kalsiyum kaynağı olan kaşar ürününde 579 mg kalsiyum bulunmaktadır; 100gr'ın da 24,5gr protein ve 1404kj/ 338kcal enerji vardır.
1 kibrit kutusu kaşar peyniri (30 gr): 106 kcal. 1 ince dilim kaşar peyniri (20 gr): 71 kcal. 1 küp dilim kaşar peyniri (10 gr): 35 kcal.
1 tam ekmek yaklaşık olarak 670 kaloridir. 1 tam ekmek içinde bulunun yağ miktarı 8.25 gr, protein miktarı 19.5 gr iken karbonhidrat miktarı ise 127 gr'dır.
Aşırı Protein Tüketiminin Zararları
İSTANBUL (İHA) – Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş, “Aşırı protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını artırarak böbreklerde taş oluşum riskini artırabilir. Böbrek ve karaciğere fazla yük bindirir ve eklemlerde gut hastalığına neden olabilir.
Yetersiz protein tüketildiğinde büyüme durur ve kas dokusundan kayıplar başlayarak vücut ağırlığında azalma meydana gelir. Vücut direnci azalır, hastalıklara yakalanma riski artarak iyileşme süreci uzar ve hastalıklar daha ağır seyreder.
Yüksek protein içeren besinler dendiği zaman akla ilk olarak kırmızı et gelir. Protein kaynağı olan besinler arasında hayvansal gıdalar arasında en yüksek protein içeren gıdadır. Sağlıklı bir yaşam için uzmanlar haftada iki defa kırmızı et tüketilmesini önermektedir.
Zeytin içeriğinde 0,25 Karbonhidrat(g), 0,41 Protein(g), 4,83 yağ(g), 756,24 Sodyum(mg), 17,71 Kalsiyum(mg), 13,80 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,37 ve Demir barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri