Tüyleri yumuşatmak için bol sabun kullan ve tıraş köpüğü işlevi görecek şekilde köpürt. Bir süre sıcak suyun altında tutarak usturayı ısıt. Kızarıklık ve tahriş olmaması için tüylerin çıkış yönünde tıraş et. Tüy dökücü kremler her markette satılıyor ve kıllar, tıraş olmaya göre çok daha uzun süre çıkmıyor.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
Özel bölge kılları, vücudu bakteri ve diğer patojenlerden koruyabilir ve kılların etrafındaki cilt hassas bir yapıya sahiptir. Fakat, cildinizin düzeltici kullanımından önce temiz olduğu ve tahrişi önlemek için cildinize bakım yapıldığı sürece, özel bölge kıllarının alımı, son derece güvenlidir.
İlgili 24 soru bulundu
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Jilet: Genital bölge temizliği jilet ile yapılabilmektedir. Tek kullanımlık ya da epilasyon aletlerinin ucunda bulunan elektrikli traş makineleri şeklinde olabilir. Tüyler uzadıkça tekrar yapmak gerekir.
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Vücut tıraşı yapmak için tıraş makinesi ya da jilet kullanabilirsiniz. Tıraş ile vücut tüylerini almak diğer yöntemlere göre daha hızlı gerçekleşir. Tıraş yaparken ister makine isterseniz bıçak kullanın, her seferinde tıraş köpüğüne de ihtiyacınız olacak.
Jilet ile alınan tüyler çoğalmaz fakat kılları alırken kullanılan tıraş bıçağı, daha zayıf köklü, ince yapılı tüyleri de derinin üzerinden kestiği için, zayıf formlarını bozar ve o tüyleri de sert kıllara dönüştürür.
Zira hadislerde müslümanlara fıtrattan olan temizlik sayılırken kasık ve koltuk altı kılları zikredilmiş makat kılları buna dâhil edilmemiştir. (Buhârî Libâs 63 64) Vücuttan koparılan bütün kılların toprağa gömülmesi mendup kabul edilmiştir.
Genital bölge ve koltuk altında 13 yaşından itibaren tüyler çıkmaya başlamaktadır. Kol ve bacaklarda çıkan tüyler ise 15 yaşında daha yoğunlaşmaktadır. Erkeklerde 8-9 ila 12-15 yaşları arasında tüylenme problemleri yaşanmaya başlamaktadır.
en son üç haftada bir yapılması gerekiyor. ondan sonrasi dinen uygun değil. kimileri bölgedeki kıl uzunluğunun bazı cisimlerle kıyaslanmasına göre günah ya da değil diyor. bu yöntem daha sağlıklı. bana güvenin.
Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.
Kasık tüylerinin (pubik tüylerin) olmasının bir nedeni var ve bu herkes için farklıdır. Kasık tüyleri, terlemeden kaynaklı fazla nemi emer ve altındaki özel organları korur. Bazı kızlarda çok fazla tüy vardır, bazılarında ise az. Ama bazen tüyler çoğalabilir!
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Merhabalar, vücut kıllarından kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Buz Lazer, etkili ve kalıcı sonuçlarının yanında ağrısız ve güvenli olması ile de günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Büyüme evresinde saç günde ortalama 0,35 milimetre uzar. Büyümenin aniden durduğu evre ise genellikle geçiş evresi olarak isimlendirilir. Bu evrede saç kökleri küçülür. Bu durum saç telinin kan damarlarıyla bağlantısının zayıflamasına neden olur.
İslamî Kaynaklara göre, bu temizleme işi, kişilerin kolayına geldiği şekilde; kılları yolarak, "Kils taşı/kılları söken bir ilaç"la veya tıraş ederek yapılabilir. Demek ki, "dübürü"ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur.
Makat bölgesi (anal bölge) temizliği her tuvaletten sonra uygun olarak yapılmalıdır. Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Genital bölgedeki kıllara jilet değdirmek istemiyorum, jilet kılları kalınlaştırıyor. Başka nasıl alabilirim genital bölgedeki kılları? Merhabalar, genital bölge kılları için Buz Lazer ideal bir çözümdür. İstenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur.
Eldiven, tüyleri kökleriyle beraber aldığı için uzun vadede kıl köklerini zayıflatabiliyor. Eldiven yöntemi, tüyün kısa sürede çıkmasına da engel oluyor. Eldivenle tüy almanın zararları var mı? Eldivenle tüy almanın cilt için bilinen bir zararı yoktur.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri