Elimizi yıkamak için ıslattığımız katı sabun ıslak kalıp kurumayınca bakterilerde sabunun üzerinde kalmaya devam ettiği gibi bu bakteriler sabunun üzerinde de üreyebilir. Dolayısıyla katı sabun zararlı olabilir. Ayrıca katı sabun kullanımının cildimize de olumsuz etkisi olabilir.
Ellerinizi yıkadıktan sonra, sabunun üstünde kalan ıslaklık nedeniyle bazı bakteriler sabunun yüzeyinde kalmayı sürdürüyor. Ancak kullanımdan sonra sabunun üstünde kalan köpüğü akıtmak, bu bakterilerden kurtulmak için yeterli. Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde.
Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde. Kalabalık ortamlarda sıvı sabun kullanmak daha faydalıdır fakat sıvı sabunlar da tamamen bakterisiz değil. Uzmanlar sıvı sabunların kalıp sabunlardan daha az bakteri taşıdığını kabul ediyorlar.
Ellerin yıkanması sonrası katı sabunun yüzeyinde kalan bakterilerden, sabunun üzerinde kalan köpüğünü su ile temizleyerek kurtulmak mümkün ve kolay, ancak özellikle bakteri alış verişinin çok yoğun olduğu hastane, okul, restoran, plaj, AVM gibi alanların tuvaletlerinde katı sabun kullanımından kaçınmak gerekiyor.
- Katı sabunların PH değeri sıvı sabunlardan daha fazladır. Bu yüzden cildinizin kurumasına sebep olabilirler. Ancak gliserin içeriği olan katı sabunlar ise deri problemleri olanlar için faydalı olurken, deriyi nemlendirerek kaşıntıya iyi gelir.
İlgili 44 soru bulundu
KATI SABUN KULLANIRKEN DİKKAT
Katı sabun kullanımına karşıda uyarılarda bulunan Sınırtaş, "Katı sabun üzerinde mikroorganizma barındırabiliyor. Bizim mikroorganizmalarımız sabunun üzerine yapışır. Siz ellerinizi yıkadığınızı zannederken aslında mikroplu bir sabunla yıkarsınız.
Sabunlar, daha yüksek yağ asidi tuzları olarak kabul edilir. Endüstriyel ölçekte hayvansal katı yağların veya bitkisel yağların hidroksitlerin kullanılmasıyla sabunlaştırılmasıyla elde edilirler. Bu işlem sonucunda uygun sabunun yanı sıra ek nemlendirme özelliği olan gliserol de oluşur.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Birçok birey kolayına geldiği veya alıştığı için yüz temizliğinde cilt bakım suları, jelleri yerine kalıp sabunları tercih etmektedir. Sabunlar cildi kurutabilmektedir. Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır.
Özellikle toplu yaşanılan yerlerde sıvı sabun kullanılmalı. Kalıp sabunlar kişisel temizlik araçları olduğundan mümkünse ortak kullanılmamalı. Alkol bazlı el dezenfektanı ise vücut sıvıları ile temas olmadığı durumlarda kullanılabilir. El antiseptikleri, ellerde gözle görülür kir olmadığı durumlarda uygulanabilir.
Satın alacağımız sabunun doğal sabun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu etiketinde şu içeriklerin yer alıyor olması: Su, doğal yağlar (badem, papatya, defne vb), Sodyum Hidroksit/Kostik (NaOH), tuz (NaCl) ve gliserin. Doğal sabun ile ilgili yaşanabilecek potansiyel sorun yüksek ph değerine sahip olması.
Arap sabunu, yüzyıllardır kullanılan bir temizlik ürünüdür. Yumuşak sabun olarak da bilinen Arap sabunu, genelde macunsu bir kıvamda olurken nadiren katı olarak da bulunabilir.
İşte sıvı sabun ve katı sabun arasındaki farklar;
Katı sabun eriyebildiği için sıvı sabunun raf ömrü daha fazla. Çevreye duyarlıysanız ise katı sabun seçmelisiniz. Çünkü sıvı sabunlar katı sabunlara oranla yüzde 25 oranında daha büyük bir karbon ayak izi bırakıyor.
Kimyasal olarak sabun aslında tuzdur. Günümüzde sabun yalnızca kostik (sodyum hidroksid ve türevi), yani bazdan üretilmektedir; satın aldığınız sabun içerisinde, kostik kullanılmadığını iddia ediliyorsa, bu sizi aldatmaya yönelik bir çabadır.
Gözeneklerin hava almasını sağlar. Doğal bir peeling etkisi oluşturarak ciltteki ölü derileri temizler. Düzenli olarak kullanıldığında cilt beyazlatıcı etkisi vardır. Sedef, egzama gibi birçok cilt sorununu eşek sütü sabunu ile doğal yoldan çözüme kavuşturabilirsiniz.
Sabunun en büyük olumsuzluğu sert sularda zor köpürmesidir. Köpürme faaliyeti olmayınca sabun etkisini yitirir. Bunun nedeni ise sert suda bulunan magnezyum ve kalsiyum ile sabunun etkileşmesidir.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
"Kullanılan temizleme ürününün pH değerinin 5,5 olmasına ve sabun içermemesine özen gösterilmelidir. Bu özellikte olmayan ürünler cildi tahriş ederek cilt problemlerine yol açabilir. Çünkü cilt yapısı asidik olduğundan dolayı bazik özellikteki temizleme ürünleri cildin pH dengesini bozarak tahrişlere sebep olur."
Saçların ve saçlı derinin pH oranı yaklaşık 5'tir. Sabunlar ise 9-10 arasında pH değerine sahiptir. Bundan dolayı saçları yıkarken sabun kullanmak saça zarar verir. Saçları sabunla yıkamak saç derisinin yağ dengesini bozabilir, saçları kurutup, kırılmaya yol açabilir, hatta saçları keçeleştirip sertleştirebilir.
Sadece suyla duş almak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkili bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Düzenli olarak sabun kullanmak cildinizin pH dengesinin bozulmasına, kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.
Tamamen organik bileşenlerden üretilen duş jeli le petit marseillais geri dönüşüme uygun ambalajı sayesinde hem cildinize hem de doğaya dosttur. Le Petit Marseillais duş jelleri doğal içeriğe sahip ürünlerdir.
Doğal sabunla ilgili en çok merak edilen soruların başında doğal sabun nasıl anlaşılır sorusu gelmektedir. Doğal sabunlar içeriğinde hiçbir kimyasal kullanılmaz, rengi ve kokusu itibariyle doğal olduğu anlaşılabilir. Bu nedenle güvenilir üretim yapan yerlerin sabunlarını tercih etmek önemlidir.
Ürün, paraben, SLS ve diğer kimyasal maddeler içermez, bu nedenle cildiniz için oldukça güvenlidir. Ürün, tüm cilt tipleri için uygundur ve cildinizin doğal pH dengesini korur. Hacı Şakir Doğal Sabun kullanarak cildinizi temizleyin ve doğal güzelliğinizi ortaya çıkarın.
İçindekiler. Sodium Palmate, Sodium Tallowate, Aqua, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Stearic Acid, Sodium Chloride, Parfum, Octyldodecanol, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate, Citronellol, Geraniol, CI 77891.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri