Kavurma sacı içine yağı ve eti koyun etin rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine soğanı katın kavurun, biberi katın kavurun ardından domatesi katın, karıştırın orta ateşte domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun. Kavurma üzerine tuz, karabiber ve köri ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Kısacası körinin Asya mutfağında et yemeklerinden salatalara ve pilavlara dek çok geniş bir kullanım alanı vardır. Beyaz et yemeklerine ve sebze sotelere de yakışır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.
Karabiber, kırmızı biber, karanfil, kişniş, defne yaprağı ve kekikten oluşan köftebaharı karışımı da daha çok köfte yapımında kullanılır. Kırmızı etin hatta tavuk etinin vazgeçilmez baharatları arasında bir de köri bulunur. Koyun ve kuzu etinin olmazsa olmaz baharatlarından biri de nanedir.
2: Soğan ve sarımsağı temizleyip doğrayın biberleri temizleyip doğrayın tencereye zeytin yağı koyun haşladığınız etleri ekleyip kavurun kavrulunca soğan sarımsağı ekleyip kavurun biber ve tavla zarı doğradığınız domatesleri ekleyip tuz ve köri yi ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Bayram sofralarının, özel davetlerin leziz ikramlıklarından biri olan, her zaman yaptığınız et kavurmasına bu kez farklı bir dokunuş yapmaya ve onunla yeniden tanışmaya ne dersiniz? Genelde tavuk kavurması ile bilinen köri sosu bu kez et kavurması ile buluşuyor ve enfes bir tarif ortaya çıkıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Kavurma işleminde mutlaka tereyağı ve sıvı yağ kullanmak gerekiyor. Kavurmak istediğiniz eti bu tavanızın ya da tencerenizin içerisine alın. Orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın. Etiniz suyunu salacak ve tekrar çekecektir.
Köri soslu tavuk öğlen ve akşam yemeklerinde yenebilecek oldukça lezzetli yemeklerin başında geliyor.
Yemeklere verdiği aromatik tatla, gittikçe yaygınlaşan köri; makarna, çorba gibi yemeklere de katılır. Özellikle körili pilav ve körili patates gibi tarifler ile masalara gelir. Et yemeklerinde ise eti terbiye etmek için tercih edebileceğiniz en ideal baharat olan köri, kokusuyla sizi adeta masaya davet eder.
Yemeklere verdiği aromatik tatla, gittikçe yaygınlaşan köri; makarna, çorba gibi yemeklere katılır. Özellikle körili pilav ve körili patates gibi tarifler ile masalara gelir. Et yemeklerinde ise eti terbiye etmek için tercih edebileceğiniz en ideal baharat olan köri, kokusuyla sizi adeta masaya davet eder.
Zerdeçal, Hindistan ve Güneydoğu Asya'da her yemekte kullanılan ve birçok baharatın karıştırılması ile elde edilen “köri”nin ana maddelerden biridir. Köri karışımının içinde başta ana maddesi zerdeçal olmak üzere, kimyon, zencefil, karanfil, kişniş, demirhindi, kakule, biber gibi baharatlar bulunmaktadır.
– Unu tereyağı ile kokusu çıkana, renk değiştirene kadar kavurun. – Ardından 1 tatlı kaşığı köri ekleyip kavurmaya devam edin. kısık ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın. – Koyulaşan köri sosu dilediğiniz yemeğe ekleyip tüketin.
Köri tozundaki baharatların kombinasyonu size güçlü antioksidanlar sağlayabilir. Bu baharat karışımı, sindirim sistemini güçlendirmeye ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Diyetinize ekleyeceğiniz köri tozu, sindirimi teşvik eder ve bağırsaklarınızdaki iyi bakteri sayısını artırır.
"Birçok baharatın karışımııyla elde edilen ve Asya mutfağının vazgeçilmezi körinin, zayıflamaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?" Hollanda'da yapılan bir araştırmada, baharatların vücut ısısı yaratarak, doğal yağ yakma süreci oluşmasına yardımcı olduğunu belirlendi.
Etli Kuru Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak etler rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine karabiber ve köri eklenerek 5 dk daha kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek 5 dk daha kavrulur.
Güneydoğu Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri, içerisinde bulunan sumak, zencefil, kimyon, kişniş vb. baharatlarla tam bir şifa kaynağı olma özelliğini taşıyor. Beyaz etlerle harika bir uyum yakalayan köri, en çok. Karşınızda nefis mi nefis: Köri soslu tavuk tarifi!
Tavuk yemekleri için yapılan ve tavuğa en çok yakışan soslardan biri köri sosudur. Beyaz etlerle nefis bir uyum yakalayan köri soslu tavuk yanında pirinç pilavı ile servis edebileceğiniz bir ana yemek.
Köri, başlıca Pakistan ve Hindistan olmak üzere Güneydoğu Asya mutfağında yer alan baharat karışımı. İçinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer almaktadır. Özellikle beyaz etlerin yanında kullanılmaktadır. 1960'lı yılların sonunda ve 1970'li yılların başında bütün dünyaya yayılmıştır.
Nefis Kavurma Pişirmenin Püf Noktaları Dana kavurmanın yavaş yavaş uzun sürede kavrulması gerekir. Bu tarifte bol yağ kullanıldığı için az yağlı dana kuşbaşı kullanılmalıdır. Kavurma sadece etin kendi suyu ve yağında pişirilmeli, ilave su gerekmedikçe eklenmemelidir.
Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Kurban eti pişirme tarifleri içinde bir tüyo da doğru zamanda tereyağı kullanılmasıdır. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.
Etler suyunu salıp çekince soğanlar da iyice yumuşayınca dilerseniz bir miktar yağ ilaveside bulunabilirsiniz. İşin en önemli sırrı ilk aşamada etin kendi suyuyla pişmesini sağlamak. Bu aşamada tuz ya da baharat da ilave etmeyin. Etinizi sertleştirir.
Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir.
Etin yumuşak olmasındaki en büyük etkenlerden birisi pişerken suyunu kaybetmemesidir. Bunun için de eti mühürleyerek pişirmek gerekir. Bu teknikle et, suyunu bırakmadan pişecek ve lokum gibi bir kıvama kavuşacaktır.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri