Çok takmayın, kaynaştırma öğrencisine 45 altı verilmez, 45 verin geçin.
* Fiziksel yetersizliği olan kaynaştırma öğrencisinin sınavı yazılı yerine sözlü yapılabilir ya da bilgisayar kullanarak (eğer biliyorsa) soruların cevabını yazması sağlanabilir. * Yazı yazmayı bilmiyorsa, ayrıca konuşamıyorsa da davranışları gözlenerek değerlendirme yapılabilir.
Kaynaştırma uygulamalarında eğitimlerini sürdüren özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler devam ettikleri okulun sınıf geçme ve sınav yönetmeliğine göre değerlendirilir. Ancak bireysel gelişim özellikleri dikkate alınarak, sınavlarda gerekli önlemler alınır ve düzenlemeler yapılır.
Kaynaştırma öğrencisi, ilköğretim süresince tüm sınıflardan geçme hakkına sahiptir. Özel davranış sorunları var ise, rehber öğretmen tarafından desteklenir. Kendi yaş grubundaki diğer çocuklarla beraber olarak sosyalleşmeleri sağlanır. Kaynaştırma öğrencisi olabildiğince ön sıralara oturtulmalıdır.
(3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.
İlgili 22 soru bulundu
(MEB OÖE ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği madde 12/ 5) Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların nakilleri, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula yapılır.
Mevcut düzenlemeye göre bu okul mezunlarımız, yükseköğretime devam edemiyorlar. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde artık bu okul mezunlarımız, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YKS) girebilecekler.
RAM raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Bireyin ekstra bir özel durumu var ise 6 aylık, bazı durumlarda da 2 yıllık olarak düzenlenebilir. Fakat RAM raporlarının standart süresi 1 yıldır.
Öğrenci haftalık toplam ders saatinin en fazla %40'ını destek eğitim odasında alabilir. Sınıf Öğretmeni, sınıf öğretmenliğinin dışında en fazla 8 saat bireysel yada grup halinde destek eğitim verebilir.
Şöyle ki; Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği gereği hem de 2017/28 nolu Genelge (Kaynaştırma Bütünleştirme Yoluyla eğitim uygulamaları) gereğince, okul ve kurumlarda özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrenciler için, Destek Eğitim Odası açılması zorunludur. Bu zorunluluk yasa gereğidir.
Uyum güçlüğü olan çocuklar, Otistik çocuklar (Belirtilerinden Tedavisine Otizm Hakkında Bilmen Gereken Her Şey), Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar kaynaştırma eğitimi alabilir.
Kaynaştırma uygulaması yapılan okullarda sınıf mevcutları; okul öncesinde 10 öğrenciye 2 kaynaştırma öğrencisi, 20 öğrenciye 1 kaynaştırma öğrencisi düşecek şekilde; ilkokul ve ortaokullarda ise sınıflar, özel eğitime ihtiyacı olmayan 25 öğrenciye 2 kaynaştırma öğrencisi, 35 öğrenciye 1 kaynaştırma öğrencisi düşecek ...
KİMLERE UYGULANIR? Kaynaştırma eğitimi ile özel gereksinimli çocuklar kendi akranlarıyla birlikte eğitim alabilmektedir. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların yeteneklerini doğru kullanabilmesi ve normal hayata karışması için kaynaştırma eğitimi alabilir.
Kaynaştırma raporu olan her bir öğrencinin destek eğitimi(bep) planı yapılsa da yapılmasa da kaynaştırma raporlu öğrenci için bep dosyası oluşturulmalıdır.
-TAM ZAMANLI KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİMLERİNE DEVAM EDEN ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER VE ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSELERİNE KAYITLI OLAN ÖĞRENCİLERİN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK SÜRESİ 20 GÜNÜ GEÇMEMEK KAYDIYLA TOPLAM DEVAMSIZLIK SÜRESİ 70 GÜN OLARAK UYGULANIR.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.12 lira olan ücretli öğretmen ek ders ücretinde yüzde 25 artış yapıldığını duyurdu.
g) Okul ve kurumlarda, kaynaştırma yoluyla eğitim alacak bireylerin bir sınıfa en fazla iki birey olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanır.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Ram raporu sicile işlenir mi: Evet Ram raporu alındığında bireylerin geçmişine işlemektedir.
Eğitim alabilmek için çıkaracağım raporlar ileriki yıllarda sorun teşkil eder mi? Devlet hastanesi ve rehberlik araştırma merkezinden alınan raporlar çocuğunuzun özel eğitim alabilmesiyle alakalı olup iş ya da askerliğe mani değildir.
Okula gitmeyen bireyler, ikamet ettikleri İlçe'nin Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinden, okula giden bireyler ise, devam ettikleri okulun bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezinden RAM raporunu alabilirler.
Unutulmamalıdır ki , özellikle üniversite giriş ve yerleştirme sınavları sonrasında, engelli aday da istediği bölümü ve üniversiteyi tercih etme hakkına sahiptir.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNİN YARARLARI
BEP aracılığı ile kapasite ve öğrenme hızına göre eğitim alır. Kendine güven, takdir edilme, cesaret, sorumluluk gibi sosyal değerleri gelişir. Özelliklerine uygun ortamdan dolayı uyum ve başarısı artar.
Okullarda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin bir sınıfa en fazla iki(2) öğrenci olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri