Kayısı Çekirdeği Nasıl Tüketilebilir? Kayısı çekirdeği, çiğ şekilde doğrudan tüketildiği gibi yağ haline getirilerek de kullanılabilir. Çiğ şekilde tüketildiği zaman iç hastalıklara ve yukarıda saydığımız, rahatsızlıkların büyük bölümüne fayda verir. Kayısı yağ haline getirilerek tüketildiğinde, cilt bölgesine sürülür.
Kas ve eklem ağrılarını en hızlı şekilde atlatmak için kayısı çekirdeği tüketimi önerilir. Özellikle de spor sonrasında oluşan eklem ağrıları için kayısı çekirdeği yağıyla masaj yapmanız iyi olacaktır. Kan dolaşımını dengeleyen kayısı çekirdeği sayesinde vücudunuzdaki ağrılardan kurtulabilirsiniz.
Kayısı çekirdeği az miktarda da olsa siyanür içermektedir. Bu nedenle gün içerisinde bu meyvenin çekirdeğini tüketmek zehirlenmelere yol açabilir. Beslenme uzmanlarına göre günde en fazla 10 - 15 tane çekirdek yenmeli.
Kayısı çekirdeği düzenli bir şekilde tüketildiğinde kan basıncını düzenler. Kanserli hücrelerin oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir. Kayısı çekirdeğinden yağ da elde edilebilir. Bu yağlar cilt sağlığında önemli bir fayda sağlar ve cilt hücrelerini yeniler.
Kayısı çekirdeği; tatlı çekirdekler kırılarak içleri alınır. Çerez olarak veya kömbeye, tatlıya, çorbaya konularak yenilir. Acı kayısı çekirdekleri ise kaynatma yoluyla tatlandırılır.
İlgili 23 soru bulundu
Acı kayısı çekirdeği küçük yapıda bir bademe benzediği için genel olarak çiğnenerek tüketilmektedir.
Genel olarak bakıldığında, kayısı çekirdeğinin çimlenme süresi en erken 3 gün sürmektedir. Bazı durumlarda bu bir ayı da bulabilir.
İçindeki B17 sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu, oluşmuş olanlarınsa genişlemesini engellediği söyleniyor. Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yaratabiliyor. Bu özellikleri dışında yüksek kan basıncını dengelemede yardımcı oluyor.
KAYISI ÇAYI NASIL YAPILIR? Kurutulmuş kayısıdan bir tatlı kaşığını bir cezveye boşaltın. İçerisine bir buçuk su bardağı su ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp 5 dakika da demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek tüketin.
Kayısı Çekirdeği 1 kg Fiyatı 175,16 TL.
1 adet kayısı çekirdeği kaç gram? Kayısılar metabolizmayı da hızlandırarak kilo vermenize neden olabilir. Kayısılar aynı zamanda kemik gelişimi ve sağlığı için önemli olan kalsiyum bakımından da zengindir. Daha da önemlisi, potasyum da uygun emilim ve kalsiyum dağılımı için önemlidir.
Kayısı Çekirdeği Neye İyi Gelir? Sahip olduğu lif bakımından bağırsakların fonksiyonunu düzene koymaya yardımcı olur.
Doğal nemlendirici olarak kullanılan bu yağ, yaşlanma karşıtı olarak da karşımıza çıkıyor. - Sivilcelerin yok olmasına fayda sağlar. Kayısı çekirdeği, sivilce tedavilerinde kullanılır. - Kayısı çekirdeğinin önemli özelliklerinden birisi de ağrı kesici özelliğinin bulunmasıdır.
Uzun zamandır kayısı çekirdeklerinin, kanser hücrelerini öldürdüğüne inanılmaktadır, çünkü bu çekirdekler kansere karşı koruyucu özellikleri olduğu bilinen laetril adlı bir bileşen içerir. Çekirdekler ayrıca kayısı çekirdeğinde bulunan en önemli enzimlerden biri olarak kabul edilen amigdalin bileşenini içerir.
Kayısılarınızın üzerine elinizle bastırdığınızda çok hafif suyu çıkar duruma geldiyse elinizle sap kısmına bastırarak çekirdeğinin dışarıya çıkmasını sağlayın. Eğer çok yumuşacık bir haldeyken çekirdeğini çıkarmaya çalışırsanız içerisinde etli kısmı dışarıya çıkar ve kayısılarınız dilediğiniz şekilde kurumaz.
Kayısı çayının sağlığa bilinen bir zararı yoktur. Diğer tüm bitki çaylarında olduğu gibi kayısı çayında da günlük tüketim miktarı fazla olmamalıdır. Günde iki bardaktan fazla tüketilen kayısı çayı kusma ya da ishale neden olabilir.
Sabah aç karnına içilen kayısı çayı yağ yakım sürecini hızlandıracağı için kilo verme süreçlerinizi olumlu bir şekilde etkileyecektir. Ancak kayısı çayının zayıflatıcı özelliğinden dolayı aşırı miktarda tüketiminden kaçınılmalıdır. Uzmanlar tarafından önerilen kayısı çayı tüketim miktarı günde en fazla 2 fincandır.
Bu üretimde kayısı çekirdekleri kavurma fırınında kavurulup eziciden geçirilerek macun elde edilir. Macun haldeki kahve pişirilip demlendikten sonra süzülür ve daha sonra kurutulup toz hale getirilerek instant kayısı çekirdeği kahvesi elde edilir. Bu kahve, sıcak su veya sütle karıştırılarak içime hazır hale gelir.
·Kayısı çekirdeği tüketmek vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. ·Kayısı çekirdeği içinde bulunan polifenoller ve B17 sayesind, meme kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanseri gibi birçok kanserden sizleri korur. ·Kayısı çekirdeği diyabete iyi gelir.
Bu değişik oranlardaki denememiz neticesinde acı kayısı çekirdeğinin özellikle kanser hücreleri üzerine olumlu etkileri olduğunu, kanser hücrelerini öldürdüğünü, diğer taraftan da sağlıklı hücrelerin yenilenmesini sağladığını gördük.
Kayısının acı çekirdeği zehirleyebilir
Özellikle bazı kayısı türlerinin acı çekirdeğinden 5-25 adet tüketilmesi bile zehirlenmeye neden olur.
Çekirdekleri süzgece alıp yıkayın, fazla suyu gittikten sonra bir tavaya alın ve tuzunu ekleyin. (Kirlendiğinde üzülmeyeceğiniz bir tava seçin😄 çünkü temizlemesi biraz zahmetli) Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun, kavrulurken ses çıkarıyor, patlamaz merak etmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri