Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kayısı ilaçlama ne zaman yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kayısı ilaçlama ne zaman yapılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır. Hastalıklı tomurcuk ve kanser yarası bulunan dal ve sürgünler budanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısıya ilaç ne zaman atılır?

Yaprak Delen (çil) Hastalığı için 1.İlaçlama sonbaharda yaprak dökümünden sonra yapılır. 2. ilaçlama ilkbaharda pembe tomurcuk döneminde % 1 lik bordo bulamacı veya Bakırlı Fungusitlerden biri ile ağacın her tarafı ıslatılacak şekilde ilaçlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Sonbaharda kayısı ağacına hangi ilaç atılır?

Budamada kullanılan aletler her seferinde % 10'luk sodyum hipoklorite (çamaşır suyu ) daldırılarak dezenfekte edilmelidir. 2-KİMYASAL MÜCADELE Sonbaharda yaprakların % 75'i döküldüğünde ilaçlı mücadele yapılır. Sürgün ve Dal yanıklığı ile bulaşık bahçelerde mutlaka % 3 lük Bordo Bulamacı kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Ilaçlama hangi ayda yapılır?

İlaçlamayı Ne Zaman Yapmalıyız? Zirai mücadele genellikle hastalık ve zararlıların faaliyetlerini göstermeye başladığı ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca yapılır. İlaçlama, bitkinin türüne göre değişmekle beraber süreklilik arz eden bir mücadele türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akyolbahce.com.tr

Kayısı iç kurdu ilacı ne zaman yapılır?

İlk ergin çıkışı görüldükten sonra, 2-3 gün içerisinde 1. ilaçlama yapılır. Eğer ergin çıkışı devam ediyorsa, ilacın etki süresi dikkate alınarak 2. bir ilaçlama daha yapılabilir. Günümüzde, Kayısı içkurdu'na karşı ruhsatlı bitki koruma ürünü bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kayısıda ilaçlama dönemi başladı!

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kayısıya hangi ilaçlar atılır?

Yaprak Delen (çil) Hastalığı için 1.ilaçlama sonbaharda yaprak dökümünden sonra yapılır. 2. ilaçlama ilkbaharda pembe tomurcuk döneminde % 1 lik bordo bulamacı veya % 50 Bakırlı Fungusitlerden biri 100 lt. Suya 400 gr. konularak ağacın her tarafı ıslatılacak şekilde ilaçlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Kayisi agaci neyi sever?

Toprak İsteği: Kayısı ağacı; yarı sıcak ve sıcak bölgelerde, arazinin bol güneş gören güney yönlerinde, derin, geçirgen, az meyilli, sıcak ve besin maddelerince zengin, tınlı ve hafif kireçli, tınlı, kumlu tınlı ve humuslu top- raklarda iyi gelişme gösterir ve meyve kalitesi artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Ağaçlara böcek ilaç ne zaman atılır?

En uygun ilaçlama zamanı, yumurtaların açılmaya başladığı zamandır. Bu, birçok çeşitte tam çiçeklenme dönemine rastlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: igdir.edu.tr

İlkbaharda ağaçlara hangi ilaç verilir?

İlkbahar ilaçlamasında meyve ağaçlarına sıktığımız en önemli hastalıklardan bir diğeri de elma kabuğudur. Yaprakların çıkması sırasında veya yeşil çiçek tomurcuğu sırasında, Miedzian 50 WP, Mythos 300 SC, Polyram 70 WG veya Syllit 65 WP preparatlarını kullanırız. Armut kabuğu da aynı şekilde tedavi edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: standupforcorn.com

Meyve ağaçlarına göztaşı ne zaman atılır?

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez kullanılmakta olan bordo bulamacı kullanıldığı zamana göre Göztaşı ve Kireç oranlarıda değişmekte olduğundan o oranlara göre de adlandırılmakta ve Sonbahar da % 2'lik ve ilkbaharda %1'lik bordo bulamacı uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Şubat ayında Kayısıya hangi gübre atılır?

Topraklarımız kireçli ise Amonyum Sülfat gübresi tercih edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Kayısı ağacına ne zaman gübre atılır?

O yüzden havalar serinlediğinde Eylül ayında başlanıp Nisan ayına kadar kullanılabilir. Yine Taban gübreleri diye tabir edilen18-46-0,20-20-20, 15-15-15-15 gibi gübreler en iyi bitki tarafından alınmaya başladığı dönem meyve ağaçlarında Ağustos-Eylül aylarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kayısıya göztaşı ne zaman yapılır?

Bahçelerimizde her yıl meyve olsun ya da olmasın sonbahar ve erken ilkbahar dönemlerinde Göztaşı veya Bakırlı preparatlarla mutlaka koruyucu olarak uygulanma yapılmasının çok önemli olduğunu söylediler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Mart ayında Kayısıya hangi gübre atılır?

Şubat ayı içerisinde gübreleme yapılamamış ise toprak tahlil sonuçlarına göre Azotlu gübrelerin kullanılmasına devam edilir. Toprak tahlili yapılmamış ise kireçli topraklarda Amonyum Sülfat, kireci yüksek olmayan topraklarda ise Amonyum Nitrat gübresi tercih edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Kayısı ağacının bakımı nasıl yapılır?

Kayısı Ağacı Bakımı

Öncelikle kayısı ağacının güneşi ve ışığı sevdiğinin unutmamak gerekir. Güney kısımlarda ekimi ve bakımı daha kolay olmaktadır. Kumlu, humuslu veya kireçli olan topraklarda ise daha sağlıklı yetişmektedir. Dikim için ilkbaharda hazırlanılmalı ve sonbahara kadar bekletilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kayısıda Sakızlanma neden olur?

Meyve ağaçlarının bulunduğu toprakta aşırı nemin yükselmesi sonucundan bitki kökleri havasız yanı oksijensiz kaldığı için iletim borularında sıkıntılar oluşmakta kök boğazında çürümeler ve tepki olarak ta ağaçta oluşan stresin sonucunda zamklanmaya yol açmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Meyve ağaçlarına kükürt ne zaman atılır?

Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretas.com.tr

İlkbaharda bordo bulamacı ne zaman atılır?

Hazırlanan bulamacı sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75'i döküldükten sonra kış süresince, ilkbaharda ise gözler patlamadan bir hafta önce uygulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Bağlarda bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Böcek ilacı meyveye zarar verir mi?

Yapılan araştırmalar, tarımda kullanılan böcek ilaçlarının meyve ve sebzelerin içeriğine geçtiğini ve toksik etkiler yaratarak, insan sağlığına ciddi zarar verdiğini gösteriyor. Elma, çilek, patates, ıspanak, şeftali, kiraz, üzüm ve domates ise yüzeyinde en fazla böcek ilacı içeren gıdalar olarak dikkat çekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Böcek ilacı kaç günde bir yapılır?

Uzun süre devam eden bir tahtakurusu sorunu varsa bu ilaçlamayı 3- 5 günde bir olmak üzere birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir. Koruma amaçlı tedbir olarak yılda 1-2 kez ilaçlamak yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: chrysamed.com

Böcek ilacı nereye sıkılır?

Kullanımın türüne ve yönüne bağlı olarak, genellikle karıncaları ve eşek arılarını hedef alan temaslı böcek ilacı böceklerin üzerine püskürtülebilir, doğrudan bitkilere uygulanabilir veya çit, siper, panjur ve saçak gibi dış yüzeylere yerleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iyonilaclama.com

Kayısı ağacına ne zaman su verilir?

Kayısı yılda 5-10 kez sulanması gereken bir bitkidir. Sulamaların nasıl olacağına dair kesin bir yargıda bulunamamaktadır çünkü illere göre değişmekle beraber, sıcak ve kurak bölgelerde, mayıs ayının sonu ile haziran ayının başı zamanlarında başlanır, sonbahar yağmurlarına kadar, 15-20 günde bir sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumgubre.com

Bir kayısı ağacının ömrü ne kadardır?

Kayısı Ağacı Kaç Yıl Yaşar? Kayısı ağacı kısa bir ömre sahip olan bir ağaçtır. Ömür uzunluğu 30 ila 35 arasında değişmektedir. Bu yaşı geçen ağaçlar verimliliklerini kaybederler ve kesilmeleri oldukça akıllıca bir tercih olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

En iyi kayısı cinsi hangisi?

1. Hasanbey. Sofralık kayısı çeşitleri arasından en sevilenlerden bir tanesi olan bu kayısı türü, 1930 yılında eski Malatya belediye başkanlarından Hasan Derinkök'ün bahçesinde bulunmuştur. Sarkık dallara sahip olan Hasanbey kayısı ağacı, şekil olarak yayvandır ve kuvvetli yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuruyemisborsasi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT