Öğrenci kayıt dondurma başvurusunu, nedenleri ve belgeleri ile birlikte, akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme tarihlerinin bitiminden itibaren en geç on beş gün içinde ilgili Dekanlık veya Müdürlüğe yapmak zorundadır.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır.
Sayın Öğrencilerimiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kayıt dondurmak isteyen öğrenciler en geç 07.10.2022 tarihinde kayıt dondurma işlemi yapabilirler. Not: 07 EKİM 2022 tarihinden sonra Kayıt Dondurma talepleri alınmamaktadır.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
KAYIT DONDURMA GEREKÇELERİ:
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Öğrenim yılı başlamadan yapılacak çift dönem kayıt dondurma başvurularında o öğretim yılı için harç parası alınmamaktadır. Önceden ücretini yatırmamış ancak daha sonra kayıt dondurmak için başvuru yapan öğrenciler başvurunun kabulü sürecinde harç parası öderler.
Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır.
Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmamaktadır.
Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz. Kayıt dondurma süresi sona erdiğinde, öğrenci kaldığı yerden eğitim ve öğretimine devam eder.
Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez. Geçim sıkıntısı ve bu gibi maddi nedenler yüzünde yapılacak kayıt dondurma başvuruları için süreç okulun açılışından sonra ilk 1 aylık süreci kapsamaktadır. Bu süreç sonunda başvurular geçersiz olacaktır.
Birşey olmaz seneye aynen devam. 2015 sonrası girenler 2 yıl sınıfta kaldıklarında sıkıntı oluyor, kaydını dondurmazsan ilerde başına ne gelecek bilemezsin, en garantisi kayıt dondurman olur.
Bölümü/Programı ……………….. numaralı öğrencisiyim. 20…. – 20….. Öğretim Yılı Güz/Bahar yarıyılı/yarıyılları ………………………………………………………………. nedeniyle kaydımı dondurmak istiyorum. İkametgah Adresi : ……………………………………… ……………………………………… ……...……….
Dondurursan ders yükümlülüğün olmaz adı üstünde dondurmuş olursun. Ders seçimi yapıp gitmezsen de devamsızlıktan kalmış ve okulu uzatmış olursun. Pratikte sana yansıyan bir farklılık olmaz harç ödemiyorsan. Teoride sistem üzerinde bir sene okul uzatmış görünürsün eğer dondurmazsan.
İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir." Kayıt yeniletmeyen öğrenciler kayıtlarını dondurdukları yılı izleyen yıl kayıt yeniletmek zorundadırlar.
Başvuru süreci geçmeden, dilekçe ve mazeret belgeleri ile gerekli başvuru öğrenci işlerini ulaştırılır. Üniversite tarafından başvuruya verilen cevap 15 gün içerisinde belli olur ve öğrenciye yanıt verilir.
Bölümü/Programı ……………….. numaralı öğrencisiyim. 20…. – 20….. Öğretim Yılı Güz/Bahar yarıyılı/yarıyılları ………………………………………………………………. nedeniyle kaydımı dondurmak istiyorum. İkametgah Adresi : ……………………………………… ……………………………………… ……...……….
Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerin akademik takvimde belirtilen ders ekleme -silme haftasının son günü mesai bitimine kadar dilekçe ile müracaatta bulunmaları gerekmekte olup, bu tarihten sonraki kayıt dondurma talepleri işleme alınmaz.
Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS'te ve E-Devlet'te Pasif Öğrenci olarak görülür. Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde Fakültemizinden Öğrenci Belgesi alamaz. Öğrenci kayıt dondurduğu dönemde öğrencilik sıfatının ona kazandırdığı avantajlar var ise (sağlık askerlik ertelemesi vb) kaybedebilir.
Pasif öğrenci (kayıt yenilememiş) kaydının tamamen silinmesi için öğrencinin ertesi yıl içerisindeki kayıt dönemine kadar süresi bulunmaktadır. Öğrenci kaydını yenilemeyerek bir yıl dondurmuş sayılmaktadır.
- Dondurma işlemi yapmak için ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınızın olması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmadığınız takdirde fakülte ve bölüm için kayıt dondurma hakkınız bulunmamaktadır.
Gerekli dilekçe ve evrakları okulunuzun öğrenci işlerine başvurmanız gerekiyor. Gerekli evraklar okul kurulu tarafından değerlendirilir. Mazeretiniz geçerli bulunursa kaydınız dondurulur. Okula geri dönmek ise dondurulan kaydın tekrar açıklamasını gerektirir.
- Kayıt dondurmuş veya kayıtsız statüde olmak, yatay geçiş başvurusu yapmak için engel değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri