İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrencilerden, 18 yaş üstü (12 Eylül 2004 ve öncesinde doğanlar) öğrenciler, sınava girmek istediği her dönem için “sınav katılım ücretini” ödemek zorundadır. 2023 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitimi merkezi okul aile birliği ...
Öğrencilerimiz; istedikleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ilk kaydını yaptırabilir, daha sonraki iş ve işlemleri için ilk kaydını yaptırdığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüne gitmek zorunda değildir.
Öğrencilere aktif dönem açılması, derslerinin seçilebilmesi, isterse alanını değiştirebilmesi, sınav merkezini değiştirebilmesi ve sınava girebilmesi için kayıt yenileme dönemlerinde yapılan işleme kayıt yenileme işlemi denir.
Üst üste dört (4) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında öğrencilerin ilişikleri kesilir.
İlgili 25 soru bulundu
Öğrenciler, öncelikle F1 (başarısız) veya F2 (devamsız) harf notu almış oldukları dersler ile varsa alt yarıyıllardan hiç almadığı ders/derslere öncelik vermelidir. Tüm öğrenciler her yarıyıl, Akademik Takvimde yer alan kayıt tarihlerinde kayıtlarını bizzat yenilemekle yükümlüdür.
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato'nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Değerli Öğrencimiz, 17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Kayıt için istenen belgeler, elden teslim edilmek zorundadır. Bu işlem, online gerçekleştirilmemektedir. Bakanlıkça belirtilen takvim doğrultusunda kaydı ya da kayıt yenileme işlemi yaptırılmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybederler.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
3) AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİNDE BİYOMETRİK FOTOGRAFI OLMAYAN ÖĞRENCİLER SINAV KATILIM ÜCRETİNİ YATIRSALAR DAHİ OTOMATİK KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ YAPILMAYACAKTIR.
Soru: "DIPLOMA NUMARASI ALMIŞ ÖĞRENCİ " Ne. demektir?. Cevap: Sınavlar sonrasında mezun olmuş ve diplomasi. basim aşamasına gelmiş öğrenciyi ifade eder.Bu.
Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.
“Pasif öğrenci, kayıtsız geçirdiği yarıyıllara ait öğrenim ücretinin üçte birini ve kayıt yaptırılacak yarıyıla ait ÖSYM bursluluk oranlarına göre hesaplanmış öğrenim ücretinin tamamını ödemek koşuluyla ertesi yarıyıl başında kaydını yenileyebilir.”
Arkadaşlar eğer kaydınız aktifse yani o dönem harcınızı ödeyip kayıt yenilemişseniz öğrenci akbili alabilirsiniz.
Kayıt Yenileme İşlemini Yapmamak Açıköğretim sisteminde kayıt yenileme işlemi, her yarıyıl başında yapılır. Bu işlem, öğrencilerin öğrenimlerine devam edebilmeleri için gereklidir. Kayıt yenileme işlemini yapmayan öğrenciler, pasif öğrenci olarak kabul edilirler.
Haklı ve geçerli sebeplerle ders kaydı yapamayan öğrenciler, 20-24 Eylül 2021 tarihlerinde Meslek yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları, mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır. Öğrenci, azami süreler boyunca öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenci, kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Ders kayıtları öğrencilerin danışmanları tarafından onaylanması gerektiğinden kontrol etmeniz gerekmektedir. Ders kaydının onaylandığını transkriptinizi kontrol ederek öğrenebilirsiniz.
Kayıt yenileme işlemleri; 02 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 22.00'de sona erecektir. Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri