*Keçiboynuzu pekmezinin az bilinen özelliği bağırsakları çalıştırdığı için çok iyi bir zayıflama aracı olmasıdır.
Bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar, kabızlığı önler. Bağırsak kurdu, bağırsak paraziti gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili olur. İçerdiği lifler dolayısı ile genel anlamda sindirim sistemini koruyucu özelliği vardır ve zengin lif içeriği ile kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
Keçiboynuzu özü içerisinde şeker oranı çok yüksektir. Bu yüzden enerji verir. Ancak fazla tüketildiği takdirde baş dönmesine yol açar. Keçiboynuzu özü bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur.
Keçiboynuzu: Keçiboynuzunu sabah akşam elinizde kemirin diyor Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu. Bu şekilde tüketilen keçiboynuzu sindirim kabızlık ve gaz problemlerini tedavi ediyor.
Kabızlığı önler
İçeriğinde bulunan çözünmez posa, bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar.
İlgili 40 soru bulundu
Hurma pekmezi: Dengeli şeker oranına sahiptir. Hurma meyvesi suda çözünebilir lif içeriği yüksek olduğu için sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz, hazımsızlık vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olur. Ayrıca demir ve magnezyumdan zengindir.
İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar.
Keçiboynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? Keçiboynuzun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Bu miktar ile günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan keçiboynuzu fazla tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir.
Üzüm pekmezi mideyi, bağırsakları güçlendirir. Sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlayarak kabızlık ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir. Dut, keçiboynuzu pekmezleri de sindirimi destekler.
Prof. Dr. Göral, bağırsak dostu besinleri şöyle sıraladı: Yoğurt, kefir, lahana turşusu, kepekli ekmek, badem, Hindistan cevizi, tarçın, kaliteli zeytinyağı, bezelye, Brüksel lahanası, rokfor peyniri, zencefil, doğal sarımsak, omega-3'den zengin olan somon balığı oldukça yararlıdır.
Özellikle alerjik astıma iyi gelen keçiboynuzu pekmezi 15 gün boyunca düzenli tüketilmesiyle astım ve alerjik astım için şifa kaynağı olacaktır. **Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız.
Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Sertleşme sorunu ve iktidarsızlığa karşı adeta mucize çözüm keçiboynuzudur.
Kabızlık en çabuk ne geçirir? Bol lif içeren meyve, sebze, erik suyu, kuru kayısı ve tahıl gibi gıdaları tüketmek kabızlığı en hızlı geçiren yöntemler arasında yer alır.
Kabızlığın çözümü lifli beslenmektir.
Meyve ve sebze yiyin. Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin. Gaz ve şişkinlik problemi yaşamamak için lif alımınızı yavaş yavaş artırın. Bir günde her zaman içtiğinizden en az 2-4 bardak daha fazla su için.
Kuru erik, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller (portakal, greyfurt, mandalina), ıspanak, Brüksel lahanası, brokoli, enginar, bezelye, fasulye, mercimek, chia tohumu, keten tohumu, tam tahıllı çavdar ekmeği, kefir gibi besinler kabızlıkta oldukça faydalıdır.
Fazla miktarda tüketilen keçiboynuzu özü midede rahatsızlık hissine neden olabilir ve mide bulantısına yol açabilir. Hiçbir besin tek başına bir hastalığı önleyici ya da tedavi edici değildir. Lif yönünden zengin olduğu için aşırı tüketiminde ishale de neden olabilir.
Keçiboynuzu özü, pekmezden farklı olarak meyvenin çekirdeği ile birlikte sıkılması ile üretilir. Pekmeze göre kıvamı daha yoğun, tadı daha mayhoştur. Kullanım alanı ve tüketimi pekmeze benzer olsa da besleyiciliği çok daha yüksektir.
Keçiboynuzu pekmezi, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. alternatif tıp tedavisinin en etkili besinlerinden biri olan keçiboynuzu pekmezi, sabahları ılık su ile karıştırıp içildiğinde boğaz ağrılarını büyük oranda iyileştirmektedir.
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI? Lif oranı yüksek ayrıca antioksidan bakımından zengin ve düşük yağ ve şeker oranı ile tercih sebebi olan keçiboynuzu pekmezi kilo aldırmaz kilo verdirmeye yardımcı olur. Keçiboynuzu pekmezi içerisinde kafein ve glüten de yoktur. Bu yüzden günlük beslenmede tercih edilebilir.
Kansızlık özellikle kadınları vuruyor. Kuru fasulye, kuru üzüm, ayçekirdeği, keçi boynuzu pekmezi ve dut gibi gıdalar kan yapıyor, halsizliği alarak canlandırıyor.
Radyoterapi aldıklarında, akciğerleri ödem yapan hastalara da özellikle önermekteyim. Radyoterapi alırken oluşabilecek akciğer ödemine karşı rahatlıkla keçiboynuzu kürünü uygulayabilirler.
Keçiboynuzu pekmezi günün her saatinde istenildiği zaman tüketilebilir. Ancak öksürük, balgam gibi sorunlara daha etkili çözüm getirmesi için gece uyumadan önce keçiboynuzu pekmezini tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra sabahları da aç karnına keçiboynuzu pekmezi tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri