Dişi kedi kısırlaştırma iğnesi olarak bilinen uygulama ise hormon uygulamasıdır. Her hangi bir sağlık sorunu gibi durumlarda ve veteriner hekim kontrolünde uygulanmalıdır. Kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir uygulama değildir. Uyarı: dişi kedi kısırlaştırma iğnesi dediğimiz hormon uygulaması KEDİNİZİ KISIRLAŞTIRMAZ!
Kısırlaştırma operasyonu öncesi şartlarımız: Kesinlikle son 1 yıl içerisinde karma aşısı, En az son 6 ay içerisinde iç ve dış parazit uygulaması yapılmış olacak ve bunlar bir aşı karnesi ile ibraz edilecek.
Kedilerde Kızgınlık Döneminde Kızgınlığı Atlatması Için Hormon İğnesi Yapılır Mı? Bu uygulama kediler için çok zararlı olduğu için kliniğimizde yapılmamaktadır.
Operasyondan hemen önce kedin genel anestezi altına alınıyor. Erkek kedilerde bu işlem aslında "kastrasyon" olarak adlandırılır ve her iki testisin de çıkarılmasını gerektirir. Dişi kedilerde ise hem tek başına rahim hem de her iki yumurtalık çıkartılarak kısırlaştırma işlemi tamamlanmış olur.
Erkekler için kısırlaştırma ücreti ortalama olarak 4000-7500 TL, dişiler için ise 5000-9500 TL civarındadır. Aşılar ve Mikroçip Uygulamaları: Standart aşılar genellikle 710-1200 TL arasında değişirken, mikroçip uygulaması yaklaşık 750-1000 TL arasında bir maliyet gerektirmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Kısırlaştırma ameliyatı yaklaşık 4 saat sürer. Kediye cerrahi işlem uygulanacak olan bölgeler traşlanır. Daha sonra kedinin karın bölgesine kesik atılarak rahmi ve yumurtalıkları alınır.
Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir. Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler.
Kısırlaştırma operasyonunun saymakla bitmeyecek olumlu etkilerinin yanında yan etkileri yok denecek kadar azdır. Operasyon sonrası en sık rastlanan komplikasyon, kedimizin iştahının artması ve buna bağlı kilo alma eğiliminde olmasıdır.
Kısırlaştırmadan önce genel bir muayene edilir ve anesteziye uygun uygun olup olmadığını veteriner hekim tarafından değerlendirilir. 2. Veteriner Hekim, dişi kedilerinizde gözle görülmeyen olası hastalıklar için ve operasyon riskini azaltmak için.
Kedi kısırlaşma ameliyatından sonra gerekli bakım ve kontrolleri yapıldığı zaman 15 gün içerisinde iyileşir. Kedi Kısırlaştırma Sonrası Dikişler Ne Zaman Alınır? Kedinin dikişlerinin, kısırlaştırma ameliyatı sonrasında 10 ve 14 gün içinde uzman veteriner hekim tarafından alınması gerekir.
Kedi popülasyonunun kontrol altında tutulması için sokak kedilerinin de ev kedileri gibi kısırlaştırılması tavsiye edilmektedir. Kısırlaştırma, kediler için hayati öneme sahip bir süreçtir. Bu nedenle, ister evde ister bahçenizde kedi besliyor olun, mutlaka kısırlaştırma yaptırmanız tavsiye edilmektedir.
Kısır kediler çiftleşmek isteyebilir ama bu davranışın tamamen içgüdüsel olduğunu ve herhangi bir üreme amacına hizmet etmediğini bilmek önemlidir. Kısır kediler, üreyemeseler bile doğuştan gelen çiftleşme dürtüleri nedeniyle çiftleşme davranışı gösterebilirler.
Kedinin sürekli eşyalara ya da çevresindeki bazı cisimlere sürtünmesi ve yüksek sesle miyavlaması gibi belirtileri olan kızgınlık döneminin geçmiş olması gerekir. Ameliyat öncesinde, 12 saat boyunca mama yememesi ve su içmemesi gerekir. (veteriner hekim kontrolünde olmalı ve hekiminize sormanız gereken bir konudur.)
Öncelikle kediniz bir erkek ise ideal kısırlaştırma dönemi 5-6 aylık olduğu süreçtir. Dişi kedilerde pediatrik kısırlaştırma 8 ile 14 haftalıkken öneriliyor. Bazı veteriner hekimler dişi kedilerin 5-6 aylıkken kısırlaştırılma işleminin uygulanmasından taraftardır.
Randevu alınarak, Geçici Hayvan Bakımevlerine getirdiğiniz sokak/ev hayvanları için kısırlaştırma hizmeti veriliyor. İlçe Belediyenizde Geçici Hayvan Bakımevi var ise aynı hizmeti ücretsiz olarak oradan da alabilirsiniz.
Kedi kısırlaştırma işlemi sonrasında kedilerde dikişler görünür olabilir veya görünmeyebilir. Her iki durumda da dikişlerin ameliyattan sonra geçen 10-14 günlük süre içerisinde veteriner tarafından alınması gereklidir.
Sahibinin, huzursuzluğunu, endişesini, tedirginliğini hisseder ve kendisine yansıtır. Bu sebepten, sahibin rahat ve bilinçli olması operasyonun başarısına ve iyileşme sürecine doğrudan katkı sağlayacaktır. Operasyon sonrasında hasta; ağrılar ve mide bulantıları ile anesteziden uyanacaktır.
Yapılan kısırlaştırma operasyonu sonucunda yumurtalık organından parça kalmış olabilir. Bu da onun tekrar kızgınlık belirtileri göstermesine yani hormon üretiminin durdurulamamış olmasına işaret eder.
Dişi kedilerde en sık görülen davranış değişiklikleri arasında, kedinin muayyen dönemlerinde daha şefkatli ve ilgili olma davranışının azalması yer alır. Kısacası, dişi kediler kısırlaştırıldıktan sonra daha az şefkatli davranışlar sergileyebilir.
Bu reaksiyonlar enjeksiyon bölgesinde şişlik gibi hafif etkilerden kalbin durması, anaflaktik şok ya da ani ölüm gibi ciddi etkilere kadar değişiklik gösterebilmektedir. Ancak yapılan araştırmalara göre bir kedinin arabayla veterinere giderken araba kazasında ölme riski, anesteziden ölme riskinden çok daha yüksektir.
Kediniz kısırlaştırma operasyonundan sonra eve döndüğünde iyileşebilmesi için ona sakin, güvenli, sıcak ve yalnız kalabileceği bir alan yaratmış olmanız gerekir. Eve geldikten ilk 24 saat kediniz için önemlidir.
Bununla birlikte sokakta bulduğunuz bir kediyi kısırlaştırmak için belediyeye götürdüğünüzde belediyenin bu talebinizi yerine getirme zorunluluğu da bulunuyor. Üstelik kısırlaştırma işlemi tamamlandıktan sonra kedinin sahiplendirilmesini de talep edebiliyorsunuz.
İstanbulluların olası hayvan yaralanmaları durumunda ''Alo 153''ü arayarak hayvan ambulansını bölgeye çağırmaları gerekiyor. Ambulans hizmeti ücretsiz olarak veriliyor.
"Çok yüzeysel, derin bir çukur açılıp gömülmediyse ölü hayvanlar açığa çıkabilir, hastalık bulaştırabilir. Ölen hayvanlar tıbbi atık olarak özel poşetler içerisinde belediyeye veriliyor. Bunların tek tek ayrı bir yere gömme olanağı olmadığı için topluca gömülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri